SMOOTHIE: Πως ακριβώς βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Ναι το ξέρουμε! Το smoothie είναι το μυστικό σου συστατικό για αδύνατη σιλουέτα και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Από που προέρχονται όμως όλες αυτές οι ιδιότητες; Μέχρι στιγμής το προτιμούσες λόγω “trend” της εποχής, για τα πολλά φρούτα που περιέχει και για τη δροσερή του γεύση. Σκέφτηκα να σε ενημερώσω όμως με τεκμηριωμένα στοιχεία, για το πως ακριβώς βοηθάει στο αδυνάτισμα και από που προέρχονται όλα αυτά τα οφέλη.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό όποια δίαιτα κι αν ψάξεις, όποιο fitness tip και αν διαβάσεις, όποιο star secret και αν ακούσεις, πάντα υπάρχει το smoothie μέσα! Γιατί τέτοιος χαμός; Από σήμερα λοιπόν θα ξέρεις τους 5 πιο σημαντικούς λόγους που το smoothie ωθεί το σώμα σου στην απώλεια βάρους και ενισχύει την προσπάθεια σου να μειώσεις τον αριθμό της ζυγαριάς σου. Πρόσεχε όμως! Μιλάμε για τα υγιεινά smoothies! Όχι για όλα αυτά που περιέχουν λιπαρά, παγωτό, σοκολάτα και οτιδήποτε λαχταριστό που σε γεμίζει με θερμίδες.

1. Καταπολεμούν την πείνα
Κάνε τον δικό σου υγιεινό συνδυασμό, επιλέγοντας φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Αυτός ο συνδυασμός εκτός από ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που θα σου προσφέρει, θα διατηρήσει το στομάχι σου γεμάτο για πολλές ώρες.

2. Καλύπτει την επιθυμία σου για γλυκό
Σχεδόν όλοι έχουμε αδυναμία στα γλυκά! Το smoothie όμως μπορεί να καλύψει αυτή σου την ανάγκη χωρίς να σε γεμίσει με πολλές θερμίδες. Ο ρόλος του είναι να αποφύγεις οποιοδήποτε λιπαρό και θερμιδοφόρο γλυκό, όπως σοκολάτα, παγωτό ή κέικ.

 

3. Επιλέγεις εσύ τις θερμίδες
Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλη τροφή, το smoothie είναι μια επιλογή που μπορείς να περιορίσεις και να ελέγξεις τις θερμίδες. Σκέψου ότι μια παρασκευασμένη λιχουδιά έχει στάνταρ θερμίδες που δεν μπορείς να μειώσεις. Αν κάνεις όμως τις σωστές επιλογές σε ένα smoothie μπορείς να απολαύσεις κάτι γλυκό χωρίς να αυξήσει τις ημερήσιες θερμίδες που προσλαμβάνεις.

4. Περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης
Είτε το συνδυάσεις με γάλα, είτε με γιαούρτι, είτε με σκόνη πρωτεΐνης, το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να σου προσφέρει μια μεγάλη πηγή ενέργειας για πιο αποτελεσματική άσκηση και ταυτόχρονα να τονώσει τους μύες σου.

 

5. Δημιουργείται πολύ γρήγορα
Το γεγονός ότι μπορείς να το απολαύσεις μέσα σε λίγα, δεν θα σε κάνει ποτέ να βαρεθείς για να το προετοιμάσεις. Σε κάθε σου επιθυμία ή πείνα θα βρίσκεται πρώτο στις επιλογές σου, λόγω της εύκολης παρασκευής του, και δύσκολα θα το κάνεις skip.

Δεν τελειώσαμε ακόμα! Αν θες να δεις υπέροχες συνταγές smoothies κάνε κλικ ΕΔΩ!

Read More

And More