Το ρόφημα που βοηθάει στο αδυνάτισμα και στην καλύτερη πέψη! Plus: Μπορείς εύκολα να το φτιάξεις μόνη σου

Κάποια στιγμή στο παρελθόν, μέσα από τη στήλη του fitness, σου είχα αναφέρει το ρόφημα με ονομασία golden milk”, ένα φυσικό αδυνατιστικό με αρκετά “πιασάρικο” όνομα και πολλές ιδιότητες. Το θετικό είναι λοιπόν, ότι μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου εύκολα και οικονομικά και να δεις άμεσα αποτελέσματα στη ζυγαριά σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βράσεις γάλα με χαμηλά λιπαρά, μαζί με κουρκουμά, τζίντζερ και λάδι καρύδας.

Γιατί όμως τα fitness κορίτσια του εξωτερικού έχουν πάθει εμμονή με αυτό το ρόφημα; Πάμε να δούμε τους λόγους!

Καλύτερη πέψη
Η κουρκουμίνη, το δραστικό συστατικό που περιέχει ο κουρκουμάς, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, λόγω της ικανότητάς του να βοηθάει το ανθρώπινο σώμα με πολλούς τρόπους. Το όφελος; Η καλύτερη πέψη. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι ότι ο κουρκουμάς βοηθάει στην καταπολέμηση του φουσκώματος, των φυσικών αερίων, καθώς και στη δυσπεψία. Τέλος, το τζίντζερ που περιέχει αυτό το ρόφημα, καταπολεμάει τη ναυτία και καταπραΰνει τους στομαχόπονους.


Υγιείς μύες

Μπορεί ένα ποτήρι ζεστό ή κρύο γάλα με αυτά τα υλικά να μην σου ακούγεται και τόσο απολαυστικό, μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις σαν βάση για ένα γευστικό smoothie, ειδικά μετά την προπόνηση. Ο λόγος; Ο κουρκουμάς λειτουργεί σαν φυσικό αντιφλεγμονώδες, ανακουφίζοντας τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών, καθώς πολλές φορές και τον πονοκέφαλο.


Φυσικό αδυνατιστικό

Σε δύο ξεχωριστές μελέτες, φάνηκε πως ο κουρκουμάς μειώνει την αύξηση των λιποκυττάρων και επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό.

Η καλή χοληστερόλη
Το λάδι καρύδας που χρησιμοποιείται σε αυτό το ρόφημα, αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης στο σώμα και έχει αποδειχθεί πως καταπολεμάει τη φθορά των δοντιών.


Ασπίδα ενάντια στα κρυολογήματα

Μπορεί αυτή την περίοδο η συγκεκριμένη ιδιότητα να σου περνάει αδιάφορη, όταν πιάσουν όμως τα πρώτα κρύα ίσως το ξανασκεφτείς. Εκτός του ότι αν το πιεις ζεστό καταπραΰνει τον πονόλαιμο, το τζίντζερ συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Read More

And More