Yoga στο γραφείο!

Projects, email, συναντήσεις και κάπως έτσι περνάει η μέρα και εσύ γίνεσαι ένα με την καρέκλα! Θα γυρίσεις σπίτι έχοντας υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα τακτοποιήσεις μόνο δυο – τρεις εκκρεμότητες και θα φύγεις για γυμναστήριο. Απάντησε μου ειλικρινά, πόσες φορές το έχεις καταφέρει; Θα σου πω εγώ.. καμία! Αν το γυμναστήριο δεν είναι δίπλα στο γραφείο ή το σπίτι δύσκολα θα πειθαρχηθείς σε καθημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης που τόσο πολύ χρειάζεται ο οργανισμός σου. Αυτό σκέφτηκαν οι εργαζόμενοι της WIND και έφεραν το γυμναστήριο όχι δίπλα αλλά… μέσα στο γραφείο.

Αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ξεκίνησε με όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση και φυσικά τη συμμετοχή. Έτσι γεννήθηκε το ευWIND, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ευεξίας που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο yoga, αυτοάμυνα, Ακαδημία Γονέων WIND, αντικαπνιστικά sessions και την ευWIND Band, στις οποίες έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι.

Η Αναστασία Μανιατοπούλου, Retail Marketing Manager της WIND Ελλάς και μέλος της συντονιστικής ομάδας στο πρόγραμμα Yoga εξηγεί: “Όταν είσαι εργαζόμενη μητέρα ο προσωπικός χρόνος μειώνεται στο ελάχιστο. Η ιδέα να κάνουμε yoga στο χώρο εργασίας, είναι μια τελείως πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς έχουμε τη δυνατότητα να γυμναζόμαστε καθημερινά χωρίς να καθυστερούμε σε πολύωρες διαδρομές ενώ ενισχύονται οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων. Γνωριζόμαστε καλύτερα και δενόμαστε μεταξύ μας’’.

Λόγω της προγενέστερης ενασχόλησης της με τη Yoga η Αναστασία ήταν σε θέση να βοηθήσει στο συντονισμό της δραστηριότητας και να ενθαρρύνει συναδέλφους της να παρακολουθήσουν μια δραστηριότητα ενάντια στην καθιστική εργασία του γραφείου. Όπως περιγράφει: “Χαίρομαι που είμαι σ΄ ένα εργασιακό περιβάλλον που έχει συνείδηση του wellbeing, αντιλαμβάνεται τα οφέλη του αθλητισμού, άκουσε τις ιδέες μας και τις έκανε πραγματικότητα. Η yoga είναι πολύ ευεργετική για το σώμα και το μυαλό καθώς μεταξύ άλλων:

  • βοηθάει να αποβάλεις το stress
  • η ευεξία που προσφέρει σε κάνει πιο παραγωγικό σε κάθε πτυχή της ζωής σου
  • διεγείρει τη ροή του αίματος άρα αυξάνει την ενέργεια
  • ενισχύει τον μεταβολισμό
  • χαλαρώνει ψυχή και σώμα
  • δυναμώνει την σπονδυλική στήλη
  • αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση
  • αποτοξινώνει τον οργανισμό
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
  • και ανεβάζει την καλή διάθεση”.

Το πρόγραμμα ευWIND εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών ανάπτυξης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιεί η WIND, με έμφαση την επένδυση στους ανθρώπους της, ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Ο πρώτος χρόνος του ευWIND, γιορτάστηκε με το ολοήμερο ευWIND Festival στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ των πρωταθλημάτων της εταιρίας, yoga, αυτοάμυνα αλλά και το συναρπαστικό live της ευWIND Band, του συγκροτήματος των εργαζομένων της WIND.

Read More

And More