Η δίαιτα που κάνει η Beyonce και είχε αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση στο MET Gala

Θα είδες φαντάζομαι αυτή τη θαυμαστή και αξιοζήλευτη σέξι εμφάνιση της Beyonce στο MET Gala. Κόπος 22 ημερών αποκαλύπτει ο διαιτολόγος της, Marco Borge, του οποίου το βιβλίο με τη διάσημη δίαιτα που ακολούθησε και η Beyonce κυκλοφορεί αυτό το διάστημα.

Η δίαιτα αυτή στηρίζεται κατά αποκλειστικότητα σε λαχανικά, φρούτα και τροφές με φυτικές ίνες και απαγορεύει δια ροπάλου το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, το αλκοόλ και τα συσκευασμένα τρόφιμα. Διαρκεί 22 ημέρες και αλλάζει άρδην τη νοοτροπία του διαιτώμενου για τη διατροφή.

Η Beyonce αποκάλυψε πως πριν ακολουθήσει αυτή τη δίαιτα, έτρωγε χωρίς καμία ενοχή και περιορισμό τηγανητό κοτόπουλο, BBQ burgers, fajita tacos και πολλά πολλά σάντουιτς… Με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταστρέψουν την άψογη σιλουέτα στην οποία την είχαμε συνηθίσει. Η ίδια παραδέχτηκε πως αρκετά συχνά αντιμετώπιζε το φαινόμενο γιο-γιο (που χάνεις και παίρνεις κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα) και ότι μετά τη γέννηση της κόρης της έβαλε τέλος σε αυτή την ιστορία.


Μερικές φωτό από το Instagram της Beyonce!

“Μετά τη γέννηση της κόρης μου έκανα μεγάλη προσπάθεια να πάρω πάλι τον έλεγχο στη διατροφή μου. Έπρεπε να αδυνατίσω αλλά δεν ήθελα ξανά μια στερητική δίαιτα. Είμαι μαμά πια και πρέπει να αποτελώ πρότυπο για το παιδί μου” αναφέρει η δημοφιλής σταρ, υιοθετώντας έτσι τη διατροφή του Marco Borge.

Η φιλοσοφία της δίαιτας του Borge είναι απλή: Τρώγε μόνο τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, μείνε στα τρία γεύματα την ημέρα και πίνε άφθονο νερό. Στόχος κάθε ημέρα είναι 80% υδατάνθρακες, 10% λίπος και 10% πρωτεΐνες. Γυμνάσου τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

Πάρε μια ιδέα από αυτή τη δίαιτα!

ΗΜΕΡΑ 1

Πρωινό: Βανίλια πουτίγκα με chia και 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα
Μεσημεριανό: Λαχανοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, πράσινο μήλο και σουσάμι και 1 φλιτζάνι βραστή γλυκοπατάτα (ή μία μικρή πατάτα ψητή)
Απογευματινό: 1/4 φλιτζάνι χούμους από κάνναβη με φρέσκα λαχανικά (καρότα, σέλινο, μαρούλι, πιπεριά, κ.λπ.)
Δείπνο: Σαλάτα με μαύρα φασόλια και κινόα και σάλτσα κύμινο
Επιδόρπιο: Μαύρη σοκολάτα

ΗΜΕΡΑ 2
Πρωινό: Smoothie με 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 1 μεγάλη κατεψυγμένη μπανάνα, 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου, 1 μερίδα πρωτεΐνη σε σκόνη και ένα φλιτζάνι γεμάτο με πράσινα λαχανικά (σπανάκι, σέσκουλα, κατσαρό λάχανο, κλπ)
Μεσημεριανό: 1τορτίγια με καστανό ρύζι ή δύο τορτίγιες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη με 1/4 φλιτζάνι χούμους από κάνναβη, ψητή κόκκινη πιπεριά, φέτες αγγούρι και μια χούφτα χόρτα.
Απογευματινό: μια μπάρα δημητριακών
Δείπνο: ζυμαρικά από κολοκύθια με ντοματίνια, γλυκοπατάτα, βασιλικό και παρμεζάνα από κάνναβη
Επιδόρπιο: Μπανάνα

ΗΜΕΡΑ 3
Πρωινό: Quinoa κουάκερ με 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα
Μεσημεριανό: Μεγάλη σαλάτα με τουλάχιστον τρία φλιτζάνια χόρτα της επιλογής σου, 3 κουταλιές της σούπας κολοκύθα ή σπόροι κάνναβης και μια σάλτσα της επιλογής σου.
Απογευματινό: 4 κουταλιές της σούπας χούμους από κάνναβη με φρέσκα λαχανικά (καρότα, σέλινο, φύλλα μαρουλιού, πιπεριά, κ.λπ.)
Δείπνο: Μικρή ψητή γλυκοπατάτα με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας, μισό φλιτζάνι βιολογικά μαύρα φασόλια και λαχανικά στον ατμό (ή μια φρέσκια σαλάτα)
Επιδόρπιο: 2 μπουκίτσες brownie

Read More

And More