Νέα δίαιτα υπόσχεται γρήγορο αδυνάτισμα και νεανική επιδερμίδα!

Ξέρεις πολύ καλά πως το να αδυνατίσεις (πάντα με το σωστό τρόπο) δεν έχει μόνο θετικά αποτελέσματα στην εμφάνισή σου αλλά και στην υγεία σου. Αυτό απέδειξε και μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Call Metabolism και η οποία εισήγαγε μια νέα δίαιτα, σύμφωνα με την οποία εάν μειώσεις θερμίδες για κάποιες μέρες μέσα στο μήνα, μπορείς να έχεις μεγάλα οφέλη στην υγεία σου.

Η “περιοδική” αυτή δίαιτα ορίζει την κατανάλωση λιγότερων από τις μισές θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνει ημερησίως ο καθένας και αποτελείται από 12% πρωτεΐνη, 44% υδατάνθρακες και 44% λιπαρά. Μια ομάδα 19 ατόμων ακολούθησε αυτή τη δίαιτα για 3 συνεχόμενους μήνες, και για 5 μέρες κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες έτρωγαν ό,τι όριζε η δίαιτα ενώ τις υπόλοιπες 2, απολάμβαναν ό,τι αυτοί ήθελαν.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν κιλά αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Και όχι μόνο αυτό! Το βασικό είναι πως η δίαιτα αυτή καθυστερεί τη γήρανση καθώς μειώνει την ορμόνη IGF-I, υπεύθυνη για τη γήρανση και τον καρκίνο.

Ο επικεφαλής της έρευνας ισχυρίζεται για τη δίαιτα αυτή πως: Πρόκειται για έναν επαναπρογραμματισμό του σώματος έτσι ώστε να επέρχεται πιο αργά η γήρανση αλλά και για μια αναζωογόνηση του οργανισμού μέσω της ανανέωσης των κυττάρων”.

Οι ερευνητές πάντως προτείνουν μιας και η δίαιτα αυτή βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και είναι τόσο συγκεκριμένη και αυστηρή, να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο ή γιατρό πριν την ακολουθήσεις.

Read More

And More