Το μυστικό για να ξεφουσκώσεις αμέσως!

Είναι κάποιες φορές που νιώθουμε την κοιλιά μας έτοιμη να εκραγεί. Από πολύ φαΐ, από πολύ αλκοόλ ή από κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Και επειδή αυτή η αίσθηση και η εικόνα του πρηξίματος δεν είναι ό,τι καλύτερο, χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο και αποτελεσματικό για να μπορέσουμε και πάλι να κλείσουμε το φερμουάρ και να νιώσουμε ανακούφιση. Και το μυστικό αυτό είναι η παρακάτω μαγική και εξωτική φρουτοσαλάτα με παπάγια, μπανάνα και ανανά!

Τι θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι παπάγια κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1/2 μπανάνα σε φέτες
1/2 πεπόνι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι ποικιλία μούρων (blackberry, rasberry, blueberry)
1 αβοκάντο
1/2 χυμό λεμόνι

Πώς θα τη φτιάξεις

  • Ανακάτεψε τη παπάγια, τον ανανά, τη μπανάνα και το πεπόνι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόψε στη μέση το αβοκάντο και χρησιμοποίησε το μισό, λιώνοντάς το με μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Κράτα στην άκρη το άλλο μισό αβοκάντο και τον χυμό.
  • Ανακάτεψε όλα τα φρούτα και τα μούρα με το λιωμένο αβοκάντο.
  • Λιώσε και το υπόλοιπο μισό αβοκάντο με τον χυμό από λεμόνι και σέρβιρε περιχύνοντας με τη σάλτσα από αβοκάντο-λεμόνι.

Πώς βοηθάει κάθε φρούτο στο ξεφούσκωμα
– Παπάγια: Αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, η οποία διασπά τα τρόφιμα, ιδίως τις πρωτεΐνες και βελτιώνει την πέψη. Και πέρα από αυτό, γενικά βοηθάει στη δυσκοιλιότητα, το πρήξιμο και τα αέρια. Η παπαΐνη είναι επίσης ένα καλό διουρητικό που μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την κατακράτηση υγρών!
– Ανανάς: Το ένζυμο που περιέχει, η βρομελίνη, βοηθά στη διάσπαση των “δύσπεπτων” πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα, το στομάχι να έχει λιγότερα αέρια και να μην φουσκώνει.
– Μπανάνες: Βοηθούν στο ξεφούσκωμα χάρη στο κάλιο που περιέχουν, το οποίο αποβάλλει το πλεονάζον νερό από το στομάχι. Ιδιαίτερα βοηθητικό σε περίπτωση που έχεις καταναλώσει κάτι υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.
– Πεπόνι: Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο και περιέχει πολύ νερό, απομακρύνοντας έτσι και αυτό το επιπλέον νερό.
– Αβοκάντο: Πλούσιο σε καλά λίπη, βοηθά την απορρόφηση των βιταμινών και των άλλων θρεπτικών στοιχείων που έχουν τα υπόλοιπα φρούτα της σαλάτας. Είναι επίσης πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην καύση του κοιλιακού λίπους.
– Μούρα: Χαμηλά σε ζάχαρη και θερμίδες σε σύγκριση με όλα τα άλλα φρούτα, θα απομακρύνουν όλο το επιπλέον νερό που σε κάνει να φουσκώνεις.

Read More

And More