Ζυμαρικά και σάλτσα! Ένας απολαυστικός συνδυασμός για ισορροπημένη διατροφή…

Γρήγορη αλλά όχι πρόχειρη λύση για να απολαμβάνεις τα πιάτα της ημέρας, να προστατεύεις την υγεία σου και να προσέχεις την σιλουέτα σου. Η Barilla έκλεισε σε ένα γυάλινο βαζάκι την ιταλική παράδοση, τη μεσογειακή ιδιαιτερότητα και την γαστρυμαργική νοστιμιά. Για να μπορείς να τρέφεσαι σωστά σε χρόνο μηδέν…

Καν’ το όπως οι Ιταλίδες

H Ιταλική κουζίνα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές της Μεσογειακής διατροφής. Η Barilla μέσα από τη μεγάλη παράδοση και γνώση της αναδεικνύει μια μεγάλη αλήθεια: Το ποιοτικό ζυμαρικό δεν είναι μόνο για την Κυριακή αλλά για κάθε μέρα και πως αξίζει κάθε φορά που επιλέγουμε να απολαύσουμε ζυμαρικά να είναι τα καλύτερα που υπάρχουν, γιατί όλοι καθημερινά αξίζουμε το καλύτερο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιταλοί διακρίνονται για τη σιλουέτα τους παρά το γεγονός ότι έχουν αυτούς τους γευστικούς πειρασμούς στην καθημερινότητά τους! Η πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε «δίαιτα αλά ιταλικά», δεδομένου ότι τα τρόφιμα τα οποία χαρακτηρίζουν την ιταλική κουζίνα έχουν αυξημένη διατροφική αξία.

Σάλτσα! Το ιδανικό ταίρι των ζυμαρικών

Οι σάλτσες θεωρούνται το απαραίτητο συμπλήρωμα των ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα καθώς ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία. Η Barilla ως γνήσιος πρεσβευτής της αυθεντικής Ιταλικής γεύσης, το γνωρίζει αυτό καλά και έτσι έκλεισε σε γυάλινα βαζάκια τις γεύσεις της Ιταλίας στις σάλτσες για να σας προσφέρει ένα έξοχο “Primo Piatto” με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά!

Δες λοιπόν τις τρεις βασικές κατηγορίες σαλτσών Barilla, αλλά και τα ωφέλη στην υγεία και τη γραμμή σου από την πρώτη πιρουνιά:

– Κλασσικές Μεσογειακές γεύσεις με βάση την τομάτα, όπως η Napoletana, Basilico, Arrabbiata

Έχει διαπιστωθεί πως η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προσφέρει πρόληψη από πολλές ασθένεις σχετιζόμενες με τον τρόπο που τρεφόμαστε. Η σχέση της διατροφής με την πρόληψη των ασθενειών έχει αναδείξει τη Μεσογειακή Διατροφή ως νούμερο 1 τρόπο ζωής για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, έλεγχο του σακχάρου, πρόληψη από μερικούς καρκίνους σχετιζόμενους με διατροφή κ.α. Θεωρείται δε η πιο ισορροπημένη και πλήρης διατροφή για την απώλεια βάρους αλλά και διατήρηση του απωλεσθέντος βάρους.

Smart Info: Οι σάλτσες Barilla είναι φτιαγμένες από αγνά και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, για να είσαι σίγουρη ότι τρέφεσαι υγιεινά.

– Γεύσεις από την Ιταλική Παράδοση με τα αυθεντικά Ιταλικά τυριά, αλλά και συνταγές με κρέας, όπως τη Riccotta, Pecorino & Βolognese

Βασικά συστατικά των ιταλικών φαγητών είναι η ντομάτα, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το σπανάκι, οι γαρίδες, η ρόκα, ο βασιλικός, τα οποία όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, αλλά του προσφέρουν πολλαπλή προστασία! Συγκεκριμένα, το λυκοπένιο, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, ολευρωπαΐνη, ω3 και ω6 λιπαρά αποτελούν «φύλακα άγγελο» για το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου.


Smart Info:
Η σάλτσα Bolognese είναι παραδοσιακή ιταλική σάλτσα με ιστορία που χρονοπλογείται από τον 5ο αιώνα. Το όνομά της προδίδει και την προέλευσή της, δηλαδή την περιοχή της Mπολόνια. Μοιάζει πολύ στην δική μας σάλτσα με κιμά…

– Κατηγορία Pesto, με σάλτσες όπως η Pesto alla Genovese και Pesto alla Calabrese

Μελέτες δείχνουν ότι ένα βραδινό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, λαχανικά, φρούτα, μακαρόνια, ρύζι) εξασφαλίζει γρήγορο και καλό ύπνο. Αντίστοιχα, τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως ο βασιλικός, συμμετέχουν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, και έμμεσα βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

Smart Info: H λέξη Pesto σημαίνει χτυπητή και προέρχεται από τον τρόπο που φτιάχνεται στο γουδί. Με την βοήθεια της Barilla βέβαια το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις το γυάλινο βαζάκι!

Ανακάλυψε τις 16 αυθεντικές Ιταλικές σάλτσες ζυμαρικών Barilla και επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει!

Read More

And More