Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.11.2017 | 09:00

Γόνιμες μέρες: Πώς θα τις υπολογίσεις!

Γόνιμες μέρες: Πώς θα τις υπολογίσεις!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Επειδή είναι ένα θέμα που απασχολεί κάθε γυναίκα, είτε για να αποφύγει μια πιθανή εγκυμοσύνη είτε για να την επιδιώξει, ο μαιευτήρας χειρουργός-γυναικολόγος Μπαγιώκος Βασίλειος μας λέει πώς θα υπολογίσουμε σωστά τις γόνιμες μέρες.

«Θεωρητικώς, υπάρχει μόνον ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και αυτό είναι γύρω από το διάστημα της ωοθυλακιορρηξίας. Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς ακριβώς πότε συμβαίνει η ωορρηξία, εκτός κι αν βρίσκεται σε διαδικασία παρακολούθησής της για επίτευξη εγκυμοσύνης! Στις περισσότερες, πάντως, γυναίκες η ωορρηξία επιτελείται γύρω στις 10-16 ημέρες πριν την επόμενη περίοδο.
Η παρακολούθηση της ωορρηξίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προγραμματίσει κανείς ή να αποφύγει μια εγκυμοσύνη. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν γυναικολογικής υπερηχογραφικής παρακολούθησης.
Θεωρούμε ότι μια γυναίκα με κύκλο 28 ημερών έχει συνήθως ωορρηξία στην μέση του κύκλου της, γύρω δηλαδή στην 14η ημέρα. Αυτό όμως δεν έχει εφαρμογή και δεν ισχύει για γυναίκες με μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο. Οπότε, γενικώς, χρειάζεται προσοχή!» αναφέρει ο ιατρός.


ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ; ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:30

Top 10