Τι μπορεί να δώσει νέα πνοή στα μαλλιά σου;

Η τρίχα είναι ένα νηματοειδές βιολογικό υλικό που φύεται από το δέρμα. Βασικό δομικό στοιχείο της είναι η πρωτεΐνη κερατίνη, η οποία δημιουργείται από την ένωση 18 αμινοξέων, με το πιο γνωστό από αυτά να είναι η κυστεΐνη που καλύπτει ένα ποσοστό περίπου 14%, ενώ το άλλο συστατικό που περιέχεται στην τρίχα είναι τα νεκρά κύτταρα, τα οποία είναι και αυτά που προσδίδουν την γυαλάδα στα μαλλιά μας.

Η τρίχα εξάγεται από τον θύλακα στον οποίο είναι προσκολλημένοι σμηγματογόνοι αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν το σμήγμα, στοιχείο στο οποίο οφείλεται η λίπανση της τρίχας και του δέρματος.

Πόσο σημαντική μπορεί όμως να είναι η
κερατίνη στην διατήρηση μιας υγιούς εμφάνισης των μαλλιών;
Η κερατίνη είναι το βασικό δομικό στοιχείο των μαλλιών. Η κάθε τρίχα αποτελείται σε ποσοστό 60-90% από κερατίνη, οπότε εύκολα μπορεί να απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα, διότι είναι φανερό ότι η κερατίνη είναι αυτή που δίνει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στην τρίχα και καθορίζει την εμφάνιση της, συμβάλλει στην καλύτερη κατασκευή και αρτιότερη ανάπτυξη της τρίχας, ενώ εάν διαπιστωθεί έλλειψή της τα τριχοθυλάκια εξασθενούν και ως εκ τούτου η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη και σιγά σιγά ξεκινά η τριχόπτωση.

Η κερατίνη διαθέτει την ιδιότητα να συγκρατεί στη δομή της νερό με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποτελούνται σε ποσοστό έως 30% από νερό. Αυτή η υγρασία που συγκρατείται στο εσωτερικό της τρίχας από την κερατίνη συμβάλλει στην υγιή εμφάνιση των μαλλιών. Μαζί με τα λιπίδια αποτελούν τη φυσική προστασία των μαλλιών από την φθορά. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου και καθώς τα μαλλιά εκτίθενται σε εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να επιβαρύνουν την τρίχα, καθώς επίσης και η συνεχείς επιβάρυνσή τους είτε με διαφορά προϊόντα είτε από την συνεχόμενη χρήση συσκευών που εκπέμπουν θερμότητα, μπορεί να έχουμε απώλεια αυτών των φυσικών συστατικών προστασίας της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο «ξηρά», και να μην διαθέτουν πλέον την υγιή εμφάνιση του παρελθόντος.

Την κερατίνη πέραν από την τρίχα κανείς μπορεί να την εντοπίσει τόσο στο δέρμα, στην εξωτερική στοιβάδα του, οπότε και αποφεύγονται οι μολύνσεις και η καταστροφή του δέρματος, ενώ είναι αυτή που αποτρέπει την εισροή νερού από το δέρμα μας, όσο και στα δόντια, στο σμάλτο και στα νύχια. Εχει αποδειχτεί ότι η κερατίνη είναι μια από τις πιο ισχυρές ενώσεις που μπορεί να εμφανιστούν στο σώμα, πράγμα που την κάνει πολύ ισχυρή στην αποσύνθεση, και μπορεί να διατηρηθεί για εκατοντάδες χρόνια.

Ένα προϊόν το οποίο μπορεί να προσφέρει μια υγιή και δυνατή εμφάνιση στα μαλλιά σας είναι το Κερατίνη 250 sf™, πλούσιο σε περιεκτικότητα κερατίνης, ώστε να κάνει τα μαλλιά σας να έχουν την υγεία που πρέπει ενώ παράλληλα είναι αυτό το προϊόν που τους προσφέρει λάμψει και καλύτερη εμφάνιση, καθώς καλύπτει την απώλεια που μπορεί να έχουμε σε κερατίνη!!!

Το προϊόν Κερατίνη 250 sf™, είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Read More

And More