Συμπληρώματα διατροφής σε σπρέι! Γιατί υπερέχουν από άλλα παρόμοια προϊόντα;

Σκοπός των συμπληρωμάτων διατροφής είναι να παρέχουν στον άνθρωπο όλες εκείνες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, τα οποία πολλές φορές ο άνθρωπος στερείται εξαιτίας του τρόπου ζωής του καθώς και λόγο των περιβαλλοντικών αλλαγών που έχουν μειώσει τις απαραίτητες βιταμίνες στην τροφή. Αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητο κάποιος να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής ώστε να καλύπτονται όλες του οι ανάγκες, σε συνδυασμό πάντοτε με μια ισορροπημένη διατροφή.

Βιταμίνες κανείς μπορεί να βρει σε διάφορες μορφές συμπεριλαμβανόμενων των καψουλών, των δισκίων, σε σιρόπι, ενέσιμες μορφές, ενώ η πιο σύγχρονη μορφή που μπορεί κανείς να βρει τις βιταμίνες είναι σε μορφή σπρέι, οπότε και λαμβάνονται με την μορφή εκατομμυρίων μικροσταγονιδίων από το στόμα.

Παρόλο όμως που ο στόχος όλων αυτών των μορφών συμπληρωμάτων διατροφής είναι ο ίδιος, δεν διαθέτουν την ίδια αποτελεσματικότητα όσον αφορά την απορρόφηση και τον χρόνο απορρόφησης, καθώς η βιοδιαθεσιμότητα τους διαφέρει, ενώ παράλληλα ο τρόπος λήψης τους μπορεί να τα αδρανοποιεί ορισμένες φορές. Αυτό συμβαίνει σε ένα σημαντικό ποσοστό στα συμπληρώματα που λαμβάνονται από το στόμα, και έχουν την μορφή κάψουλας ή δισκίου, καθώς μπορεί να μην απορροφηθούν τα συστατικά τους και να αλλοιωθεί η σύνθεσή τους εξαιτίας του φαινόμενου πρώτης διόδου (first pass effect), κατά το οποίο σημαντικό ποσοστό από την κανονική δόση μιας ουσίας που χορηγείται από το στόμα εξουδετερώνεται, λόγω καταστροφής της από τα ένζυμα του γαστρεντερικού συστήματος, τα βακτηρίδια του εντέρου, τα ένζυμα των κυττάρων του τοιχώματος του εντέρου και τα ηπατικά κύτταρα. Ενώ ένα άλλο ποσοστό της ουσίας θα καταλήξει στα κύτταρα του ήπατος όπου θα μεταβολιστεί και θα εξουδετερωθεί. Το φαινόμενο πρώτης διόδου επηρεάζει την βιοδιαθεσιμότητα της ουσίας, δηλαδή το ποσόν της ουσίας που διατίθεται στην κυκλοφορία για να δράσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζονται υψηλότερες δόσεις και να υπερβαίνεται η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα. Παρόλα αυτά τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής σε μορφή σπρέι έχουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων μορφών καθώς έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρακάμπτουν την γαστρική οδό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά να παραδίδονται άθικτα, στην ποσότητα που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και χωρίς να έχουν υποστεί καμία μορφή αλλοίωσης.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν δέχονται να καταπιούν κάποιο δισκίο ή κάψουλα καθώς γνωρίζουν οτι είναι δύσκολο και να τα καταπιεί κάποιος αλλά και ότι η απορρόφηση τους είναι εξίσου δύσκολή, ενώ γνωρίζουν ότι το ποσοστό των θρεπτικών συστατικών που καταλήγουν στον οργανισμό τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που έχουν ανάγκη στην πραγματικότητα. Αυτός είναι και ό λόγος που πολύ θεωρούν ότι οι βιταμίνες σε μορφή σπρέι είναι μια πραγματική καινοτομία καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών απορροφάται από τους αδένες που εμπεριέχονται στην στοματική κοιλότητα, χωρίς να υπάρχει καμία διαρροή θρεπτικών συστατικών, με ταυτόχρονη μη αλλοίωση τους, και ο χρόνος που χρειάζεται να γίνει όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ μικρότερος από τον χρόνο που χρειάζονται οι κάψουλες να απορροφηθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση διοχέτευση τους στον οργανισμό και στο σημείο εκείνο του σώματος που έχει ανάγκη τα θρεπτικά συστατικά.

Ενώ κανείς μπορεί να διαπιστώσει και την διαφορά στον τρόπο χρήσης καθώς οι βιταμίνες που είναι σε μορφή σπρέι για το στόμα είναι πιο εύχρηστες, καθώς μπορούν να ληφθούν όλες τις στιγμές της ημέρας, ενώ είναι και πιο προσιτές στην χρήση, καθώς δεν χρειάζονται τίποτα άλλο παρά μόνο τις ίδιες τις βιταμίνες.

/

Η εταιρία ASTRA MEDICALL HELLAS SUPERFOODS™ προσφέρει μια σειρά από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά σε μορφή σπρέι για το στόμα, ώστε όλοι να λάβουν τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχουν οι βιταμίνες σε μορφή σπρέι στον οργανισμό μας!! Η σειρά περιλαμβάνει τρία ειδικά σχεδιασμένα και πρωτότυπα προϊόντα το AERO POLIVIT™, μια πολυβιταμίνη για ενήλικες, το AERO KIDS™, που καλύπτει τις ανάγκες για βιταμίνες των μικρών μας παιδιών και το AERO ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ™ για μια άμεση ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Όλη η σειρά των προϊόντων SUPERFOODS™, βιταμίνες σε μορφή σπρέι, είναι διαθέσιμη στα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα!

*Οι πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες της στοματικής απορρόφησης επιβεβαιώνονται από έρευνες στην Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη Ιατρικής, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας pubmed!

Read More

And More