Goldenberries: Τα Χρυσά Μούρα των Ίνκας από τη σειρά Ypertrofes™

Ολοένα και μεγαλύτερος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τις Υπερτροφές, μια κατηγορία τροφών που πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστα, καθώς δεν είχαν αναγνωριστεί τα θρεπτικά τους συστατικά και δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες μελέτες. Αυτά τα τρόφιμα χαρακτηρίζονται έτσι καθώς περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά από ότι περιέχουν τα κοινά τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά. Έχουν αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό καθώς μόνο έτσι μπορεί να καλυφθεί πλήρως η λειτουργία τους.

Οι Υπερτροφές διαθέτουν τεράστια αξία αφού έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν μεγάλες θρεπτικές και ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου, ενώ η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά είναι πολύ μεγαλύτερη από τα κοινά σε όλους φρούτα και λαχανικά.

Κοινό στοιχείο αυτών των τροφών είναι ότι μπορούν να προσφέρουν φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης και βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού. Σε αυτή την κατηγορία τροφίμων κάποιος μπορεί να συναντήσει λαχανικά, φρούτα, καρπούς ακόμα και φύκια τα οποία βρίθουν από βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και μια πλειάδα άλλων θρεπτικών συστατικών τα οποία δεν μπορούν να εντοπιστούν στις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά.

Γνώρισε τα Goldenberries…
Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μούρα, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στα Goldenberries, τα οποία εκατοντάδες χρόνια πριν εμφανίζονται να καλλιεργούνται στην αυτοκρατορία των Ίνκας. Πλέον είναι αναγνωρισμένα για την ιδιαίτερη γεύση τους και για την πλούσια σύστασή τους σε διατροφικά στοιχεία. Γνωστά και ως «Μούρα των Ίνκας», τα Golden Berries μεγαλώνουν σε θερμά κλίματα, με τη μορφή μικρού θάμνου. Μετά τη συγκομιδή τους αυτά τα κίτρινα μούρα με το μοναδικό τους περίβλημα αποξηραίνονται και αναπτύσσουν μια ισχυρή γεύση εσπεριδοειδών, ενώ το μέγεθός τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συνταγή, προσφέροντας γεύση και άρωμα.

Πέρα από αυτά τα γευστικά χαρακτηριστικά τους τα Goldenberries θεωρούνται μούρα τα οποία μπορεί να προσφέρουν πολλά πιθανά οφέλη στον οργανισμό. Κύριο γνώρισμά τους είναι η ισχυρή ποσότητα βιοφλαβονοειδών, δεν υστερούν όμως και σε βιταμίνες όπως είναι η Α, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της κατάστασης του δέρματος και της φυσιολογικής όρασης, ενώ είναι μια από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές βιταμίνες βοηθώντας στη καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και η C, με τη τελευταία να συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου για τη σωστή λειτουργία των οστών και του δέρματος. Σημαντική επίσης είναι και η ποσότητα των φυτικών ινών, οι οποίες αναφέρονται ως συστατικά που ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του σιδήρου και των πρωτεϊνών που μπορεί να ανιχνευτούν. Οι πρωτεΐνες που περιέχονται μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας καθώς και στη φυσιολογική κατάσταση των οστών, ενώ ο σίδηρος είναι μέταλλο που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας. Τα Goldenberries επίσης διαθέτουν και φυτικές στερόλες που πιθανόν να βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Τα Μούρα Goldenberries διατίθενται από τη σειρά Ypertrofes™ μαζί με μία πληθώρα άλλων Υπερτροφών, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρηθούν όλα τα αξιοθαύμαστα συστατικά που περιέχουν στην σύνθεσή τους.

Η σειρά Ypertrofes™ περιέχει προϊόντα τα οποία προσφέρουν την ευελιξία της χρήσης και της κατανάλωσης καθώς διατίθενται σε μορφές όπως είναι οι σκόνες, οι αποξηραμένοι καρποί, οι κόκκοι, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Μέσα από την λήψη τους μπορούμε να αισθανθούμε την πληρότητα που μπορεί να προσφέρει μια «Υπερτροφή» και να τις κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, αφού υπάρχει η δυνατότητα λήψης τους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Read More

And More