Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.02.2014 | 22:24

ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ! Εσύ προμηθεύτηκες την αγαπημένη σου γεύση Μακεδονικού Χαλβά;

ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ! Εσύ προμηθεύτηκες την αγαπημένη σου γεύση Μακεδονικού Χαλβά;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Εσύ είσαι έτοιμη να γιορτάσεις τα Κούλουμα; Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και κάνουμε τη λίστα με όλα τα απαραίτητα για να περάσουμε καλά. Έχουμε και λέμε: Καλή παρέα, μια ωραία αυλή ή ένα πάρκο (ακόμη κι ένα μπαλκόνι!), ο πολύχρωμος χαρταετός, τα απαραίτητα σαρακοστιανά εδέσματα, αφράτη λαγάνα και μία, δύο ή και περισσότερες από τις αγαπημένες σου γεύσεις Μακεδονικού Χαλβά.

Το γλυκό που προστάζει η μέρα και... κάνει καλό!
Έχουν περάσει 90 χρόνια από την ημέρα που ο Μακεδονικός Χαλβάς πήρε τη θέση που του αρμόζει στο τραπέζι της Σαρακοστής. Έκτοτε, παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, από διαλεχτό σουσάμι που αλέθεται ακόμη και σήμερα σε πέτρινους μύλους. Και κάπως έτσι ο Μακεδονικός Χαλβάς με τη μοναδική γεύση είναι και παραμένει πρώτος στην καρδιά μας αλλά και στο τραπέζι μας.

/

Με Κακάο, Βανίλια, Αμύγδαλα ή Μέλι, ο Μακεδονικός Χαλβάς έχει μία γεύση για όλους. Μερικά μυστικά σερβιρίσματος ακόμη... Δοκίμασε να σερβίρεις το χαλβά αρωματισμένο με κανέλα ή στύψε λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι και απόλαυσε την αγαπημένη σου γεύση!


Όταν σκέφτεσαι Καθαρά Δευτέρα...
Αν κάνεις ένα απλό πείραμα, θα δεις πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένο Το Γλυκό Που Κάνει Καλό με την πρώτη μέρα της Σαρακοστής, την Καθαρά Δευτέρα. Δοκίμασε να αναφέρεις πέντε πράγματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν κάποιος σου αναφέρει την Καθαρά Δευτέρα: Σαρακοστή, Χαρταετός, Κούλουμα, Λαγάνα και Μακεδονικός Χαλβάς. Είναι τυχαίο που κάθε ελληνικό τραπέζι στα Κούλουμα έχει το Μακεδονικό Χαλβά; Το επιβάλλει το έθιμο!

/

Γι\' αυτό σου λέω μην κάθεσαι λεπτό. Σημείωσε στη λίστα με τα ψώνια του τριημέρου να προμηθευτείς και τις αγαπημένες σου γεύσεις Μακεδονικού Χαλβά που όπως και να το κάνουμε είναι must για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο για αυτή τη μέρα.


Μακεδονικός Χαλβάς... άξιος εκπρόσωπος της Μεσογειακής διατροφής

Πολλά μπορεί να είχες ακούσει μέχρι σήμερα για τον πατροπαράδοτο Μακεδονικό Χαλβά. Το γλυκό όμως της Σαρακοστής προσφέρει στον οργανισμό πολλά περισσότερα από ό, τι ίσως μπορεί να φανταζόσουν. Έχοντας ως βάση το σησάμι, αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στην υγεία του δέρματος.


/

Έτσι, το αγαπημένο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας παίρνει τη θέση που του αξίζει στο οικογενειακό τραπέζι και τον απολαμβάνουμε καθημερινά, θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό μας!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook