Γυμναστική στο σπίτι: Εύκολες ασκήσεις pilates για γράμμωση και ενδυνάμωση

Οι πιλάτες είναι ένα είδος γυμναστικής που αν το δοκιμάσεις, δύσκολα αποχωρίζεσαι. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που οι διάσημες του Χόλιγουντ και τα διάσημα μοντέλα έχουν εμμονή με αυτό το workout. Σου προσφέρει ηρεμία, γυμνάζει τόσο ομοιόμορφα όλους τους μύες του σώματος, βελτιώνει την ευλυγισία και την αντοχή και φυσικά γραμμώνει και ενδυναμώνει από… την κορυφή έως τα νύχια. Ναι, για αυτό αγαπάμε τις πιλάτες!

Αν θέλεις να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου και να γυμναστείς, χωρίς να βγεις από το σπίτι, τότε βρίσκεσαι στο σωστό θέμα. Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη, μας δείχνει πέντε εύκολες ασκήσεις πιλάτες για γράμμωση και ενδυνάμωση σε όλο το σώμα. Οπότε, είναι ιδανικές για εσένα που ανήκεις στην κατηγορία των αρχάριων, αλλά και για σένα που θέλεις να δεις εμφανή αποτελέσματα χωρίς κόπο.

Πριν πάρεις το στρώμα γυμναστικής όμως, μην ξεχάσεις να κάνεις το εξής! Κάθε είδος γυμναστικής θέλει και προθέρμανση. Δεν γίνεται να ξεκινήσεις αν δεν έχεις προετοιμάσει το σώμα σου. Η Μάντη λοιπόν, προτείνει ελαφρύ επιτόπου τρέξιμο ή σχοινάκι για 10 με 15 λεπτά! Για να δεις τις ασκήσεις κάνε κλικ εδώ!

Για περισσότερες ασκήσεις στο σπίτι κάνε κλικ εδώ!

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More