Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.04.2011 | 12:13
Επαμεινώνδας Κώνστας

Θέλεις την πιο τέλεια flat κοιλιά; Αυτές είναι οι ασκήσεις που πρέπει να κάνεις...

Θέλεις την πιο τέλεια flat κοιλιά; Αυτές είναι οι ασκήσεις που πρέπει να κάνεις...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Eίναι αυτό που ποθούν, ονειρεύονται και ζηλεύουν όλες οι γυναίκες. Την τέλεια, flat κοιλιά...

O Αμερικανικός οργανισμός άθλησης έκανε ολόκληρη έρευνα για να βρει ποιες είναι οι ασκήσεις που στο τέλος θα σου δώσουν αυτό που ζητάς. Ασκήσεις για τις οποίες αξίζει να ιδρώσεις γιατί θα έχεις αποτέλεσμα!
Ο personal trainer Επαμεινώνδας Κώνστας εξηγεί πως, όχι μόνο θα έχεις αυτό που θέλεις αισθητικά, αλλά και θα νιώσεις πολύ καλύτερα: "Οι συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τη δύναμη του κορμού, να διατηρήσουν το σώμα υγιές,να προλάβουν από πόνους στην μέση κ.α."

1. Άσκηση για τους πλάγιους κοιλιακούς


Στη φωτογραφία η γυμνάστρια Βασιλική Τσεκούρα
Όπως και στα ροκανίσματα, προσπάθησε να σηκώσεις τον κορμό. Κατά την άρση στρίβεις τον κορμό, έτσι ώστε ο δεξιός αγκώνας να πλησιάσει το αριστερό γόνατο και το αντίθετο.
Επανέλαβε και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κατά την επαναφορά τέντωσε το πόδι, χωρίς όμως αυτό να ακουμπήσει το έδαφος.

2. Αντίστροφα ροκανίσματα

Personal Trainer Επαμεινώνδας Κώνστας
 
Τι θα έλεγες να κάνεις ροκανίσματα, αλλά με την αντίθετη φορά; Αντί να ακουμπούν τα πόδια σου στο έδαφος ανασήκωσε τα πόδια ώστε οι μηροί να σχηματίζουν ορθή γωνία με τον κορμό!
Από αυτήν τη θέση, με τα χέρια τεντωμένα και τις παλάμες ανοικτές να ακουμπούν στο έδαφος, πίεσε ελαφρά με τα χέρια και ανασήκωσε τα πόδια σου πιο ψηλά. Έτσι και θα κάνεις ροκανίσματα και δεν θα επιβαρύνεις τη μέση σου.

3. Κάτω κοιλιακοί με ring στο κεφάλι
 
Γυμνάστρια Έφη Τσεκούρα
 
Τοποθέτησέ το κάτω από το κεφάλι και κράτησε την πάνω χειρολαβή με τα δυο σου χέρια. Λύγισε τα γόνατα και σταύρωσε τα πόδια στον αέρα.
Σήκωσε τη λεκάνη ελαφρά, χρησιμοποιώντας τους κοιλιακούς μύες. Επανάφερε το κάτω μέρος του σώματος στο έδαφος, φροντίζοντας να διατηρήσεις την ίδια γωνία στα γόνατα, αλλά και την μέση σταθερή στο έδαφος!

4. Ισομετρική άσκηση για κοιλιακούς
Personal Trainer/Aerobic Instructor Σωτήρης Πασιαλής
Αλλάζοντας την κλίση στα πέλματα των ποδιών θα επικεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία των κοιλιακών μυών. Έτσι θα γυμνάσεις πάνω και κάτω κοιλιακούς. 
Στηρίξου στους αγκώνες και τις μύτες των ποδιών σου. Μείνε ακίνητη για μερικά δευτερόλεπτα για να δουλέψεις του κοιλιακούς.

5. Άσκηση για πάνω και κάτω κοιλιακούς
Γυμνάστρια Ράνια Τζανακάκη
 
Ξάπλωσε ανάσκελα και πέρασε το fitness ring ανάμεσα στα πόδια λίγο πιο πάνω από το ύψος των αστραγάλων. Τα χέρια στηρίζουν τον αυχένα, με το πάνω μέρος του κορμού να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο. Τα πόδια είναι σηκωμένα με τα γόνατα να είναι λυγισμένα και την κνήμη παράλληλη με το έδαφος.
Φέρε τα πόδια πιο κοντά προς το στομάχι, πιέζοντας παράλληλα με το πάνω μέρος του κορμού ώστε να παραμένει "ξεκολλημένο" από το έδαφος. Επίστρεψε στην αρχική θέση.

Για να λιώσεις όμως το λίπος;
Κι αν αναρρωτιέσαι γιατί έχεις καταφέρει να κάνεις 20 κοιλιακούς στο λεπτό, αλλά δεν βλέπεις το λίπος να εξαφανίζεται, ο Επαμεινώνδας Κώνστας εξηγεί: "Οι συγκεκριμένες ασκήσεις δεν βοηθούν στην μείωση του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Θα πρέπει να συνδυάσουμε τις παρακάτω ασκήσεις μαζί με αερόβιο πρόγραμμα (τρέξιμο,ποδήλατο κ.α.) μαζί με σωστή διατροφή για να έχουμε τα αποτελέσματα τα οποία επιθυμούμε".
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10