Οι 5 ασκήσεις που θα σου χαρίσουν το τέλειο ντεκολτέ

Είναι από τα σημεία που θέλεις να αναδείξεις σε κάθε ευκαιρία. Και γιατί δηλαδή να μην το κάνεις; Καλώς ή κακώς είναι ένα από τα πρώτα σημεία που επικεντρώνουν οι άνδρες…
Πέρα από αυτό, ένα όμορφο μπούστο θα σε κάνει σίγουρα να βγεις εκεί έξω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Γυμναστική λοιπόν! Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς πως το στήθος σου είναι ένας μύς. Και μάλιστα πολύ δυνατός… Αν λοιπόν τον εξασκήσεις σωστά, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά.

Οι γυμναστές του TLIFE θα σου δείξουν πως θα εκτελέσεις 5 απλές ασκήσεις για να τονώσεις το στήθος. Και μην ξεχνάς… εκτελώντας μια άσκηση για το στήθος θα χρειαστεί να βάλεις σε λειτουργία τόσο τα χέρια, όσο και τους ώμους. “Μέ ένα σμπάρο δύο τριγώνια” λοιπόν! Τι λες; Ξεκινάμε;

1. ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΤΗΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΠΑΛΑ
Θα χρειαστείς δυο βαράκια και μια fit ball. Εννοείται πως η άσκηση μπορεί να γίνει και στο πάτωμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξάπλωσε με τρόπο ώστε η μπάλα να αγκαλιάζει όλη σου την πλάτη. Τα πόδια σου λυγισμένα στα γόνατα και τα χέρια στο ύψος του θώρακα. Κράτησε τα βαράκια και λύγισε του αγκώνες 90ο. Σήκωσε τα χέρια ψηλά πάνω από το στηθός, με τους αγκώνες τεντωμένους. Επανάφερε στην αρχική θέση.

Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων

Photo TLIFE: Γυμναστής Δημήτρης Παπαδήμας

2. ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΜΑΝΤΑ Ή ΛΑΣΤΙΧΟ
Η συγκεκριμένη άσκηση θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις και πιο σωστή στάση του σώματος. Το στήθος θα “βγει” προς τα έξω και η πλάτη σου θα παραμένει πιο στητή και ίσια. Εκτός από το… αισθητικό αποτέλεσμα φυσικά, θα απαλλαγείς και από τυχόν πόνους στην πλάτη.
Φυσικά μπορείς να την εκτελέσεις με ένα οποιοδήποτε σχοινί (που να αντέχει το βάρος του σώματος), ιμάντα ή και λάστιχο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Γείρε το σώμα σου προς τα εμπρός διατηρώντας τα χέρια σου τεντωμένα μπροστά. Πάρε θέση σαν να προσπαθείς να σπρώξεις κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται μπροστά σου. Φέρε το αριστερό σου πόδι μπροστά με το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο, και το δεξί τεντωμένο πιο πίσω. Λύγισε τους αγκώνες 90ο φροντίζοντας οι βραχίονες (από τον ώμο μέχρι τον αγκώνα) να βρίσκονται σε ευθεία με το πάνω μέρος της πλάτης.

Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων

Photo TLIFE: Personal Trainer Μιχάλης Μυλωνάκης

3. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ PUSH UPS
Τα push ups είναι η πιο διάσημη άσκηση για να τονώσεις το στήθος. Παράλληλα, θα δεις θεαματικά αποτελέσματα και στα χέρια, αλλά και στους κοιλιακούς. Μια εναλλακτική άσκηση, η οποία θέλει συγκέντρωση και ισορροπία!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Από την ίδια θέση με τα κλασικά Push Ups χαμήλωσε το σώμα σου λυγίζοντας τους αγκώνες. Επέστρεψε στην αρχική θέση τεντώνοντας τα χέρια σου. Όταν τεντώσουν τα χέρια σου, “ξεκόλλα” το ένα χέρι από το έδαφος και τέντωσε το μπροστά, γέρνοντας ελαφρά το σώμα προς το μέρος του χεριού που στηρίζει τον κορμό.

Επανέλαβε 10 φορές, εναλλάσσοντας το χέρι που φέρνεις σε έκταση.

Photo TLIFE: Personal Trainer Σωτήρης Πασιάλης

4. SMART MOVE ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΤΗΘΟΣ
Είναι μια άσκηση που μπορεί να σου φαίνεται κάπως “αστεία”, αφού η θέση που παίρνει μοιάζει με πάπια που προσπαθεί να πετάξει. Είναι όμως μια πολύ έξυπνη κίνηση, για να επικεντρώσεις όλη σου την προσπάθεια στο στήθος. Μπορείς να την εκτελέσεις και με λάστιχα, για μεγαλύτερη αντίσταση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μοιάζει αρκετά με την κλασική κωπηλατική άσκηση. Με τα γόνατα λυγισμένα και τους γλουτούε ελαφρά προς τα πίσω, σταύρωσε τις παλάμές μπροστά από το στήθος. Από την θέση αυτή, φέρε τα χέρια πίσω προτάσσοντας το στήθος προς τα εμπρός.

Κάνε 3 σετ από 15 Επαναλήψεις

Photo TLIFE: Γυμναστής Απόστολος Κουτρουμπής

5. ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Μοιάζει με τις πιέσεις με αλτήρα, με τη διαφορά πως στη εν λόγω άσκηση θα βοηθήσεις το… μπούστο να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Θα χρειαστείς δύο βαράκια, αλλά και μια μπάλα γυμναστικής. Μπορείς φυσικά να κάνεις την άσκηση και με ένα μεγάλο μαξιλάρι στην πλάτη, προκειμένου να ανασηκώσεις ελαφρά τον κορμό και να εκτελέσεις την άσκηση σωστά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ακούμπησε τα χέρια μεταξύ τους, κρατώντας τα βαράκια. Τα χέρια είναι τεντωμένα στην ευθεία με το στήθος. Πριν ξεκινήσεις την άσκηση φρόντισε να ισορροπήσεις καλά επάνω στη fit ball. Άνοιξε τα χέρια τεντωμένα στο πλάι για να γυμνάσεις τόσο τα χέρια και τους ώμους, όσο φυσικά και το στήθος.

Κάνε 3 σετ από 15 επαναλήψεις

Photo TLIFE: Γυμναστής Δημήτρης Παπαδήμας

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ;
Σε περίπτωση που είσαι αρχάρια στη γυμναστική φρόντισε να εκτελέσεις 2 σετ των 12-16 επαναλήψεων. Αν η σχέση σου με τη γυμναστική είναι πιο…”στενή” τότε μπορείς να αυξήσεις τα σετ σε 3 κάνοντας έως 12 επαναλήψεις σε κάθε σετ. Οι ασκήσεις που επικεντρώνουν στο στήθος είναι αρκετά απαιτητικές και καλό είναι να μην επαναλαμβάνονται περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα. Για όσους ασχολούνται συστηματικά με τα βάρη, για παράδειγμα στο γυμναστήριο, θα ήταν καλό να ξεκουράζονται τουλάχιστον 3 ημέρες, πριν επαναλάβουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα για το στήθος.

Read More

And More