Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.11.2010 | 12:25

Yoga στο γραφείο: Για να διώξεις την ένταση, να πάρεις μια ανάσα και να συνεχίσεις...

Yoga στο γραφείο: Για να διώξεις την ένταση, να πάρεις μια ανάσα και να συνεχίσεις...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ποιος δεν θα ήθελε 1 ώρα χαλαρωτικής yoga; Με τα ωράρια όμως και τους ρυθμούς που δουλεύεις, δεν πρόκειται να βρεις ποτέ χρόνο να τα καταφέρεις. Τι θα έλεγες αν έφερνες τη yoga στο γραφείο; Όχι δεν είναι ανάγκη να καθίσεις σε στάση λωτού επάνω στο γραφείο, ούτε να βγάζεις άναρθρες κραυγές κάνοντας διαλογισμό! Μπορείς όμως να κάνεις τις παρακάτω ασκήσεις τη στιγμή που νιώθεις την υπερένταση να σε καταβάλλει.
 
Αφιέρωσε 10 λεπτά από το διάλειμμά σου για να κάνεις χαλαρωτικές ασκήσεις και να αποβάλεις άγχος και στρες. Παράλληλα θα νιώσεις το σώμα σου, από την πλάτη, τα πόδια μέχρι τους καρπούς των χεριών να γίνονται πιο ανάλαφρα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου τη στιγμή που νιώθεις το κεφάλι σου έτοιμο να εκραγεί από την πίεση των υποχρεώσεων και από τους εξαντλητικούς ρυθμούς.
 
Ασκήσεις από την άνεση της καρέκλας του γραφείου...
Η Ολίβια Μάντζαρη Yoga Instructor θα σου δείξει τον τρόπο με τον οποίο σε δέκα λεπτά:
- θα νιώσεις πιο ανάλαφρη,
- θα απαλλαγείς από τους πόνους στη μέση από την καθιστική ζωή,
- θα ξεπιαστείς από τους ενοχλητικούς πόνους στη μέση

ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ YOGA @ THE OFFICE ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙΛΚ ΕΔΩ

Εν αρχή ην οι αναπνοές... Πριν από όλα, για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να νιώσεις πιο ήρεμη ξεκίνα με διαφραγματικές αναπνοές. Τις κλασικές δηλαδή αναπνοές της yoga. Είναι πολύ απλό! Κάθισε στην καρέκλα του γραφείου σου αφήνοντας χέρια και πόδια χαλαρά. Άσε τους ώμους να πέσουν. Εισέπνευσε αέρα, νιώθοντας την κοιλιά σου να “φουσκώνει” σαν μπαλόνι. Καθώς εκπνέεις φρόντισε να συσπάς τους μύες της κοιλιάς.
 
Smart tip: Κάνε τις εισπνοές από τη μύτη και βγάλε τον αέρα που εισέπνευσες από το στόμα.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10