Tabata Yoga! Το πρόγραμμα που χρειάζεσαι για να κάψεις θερμίδες και λίπος μέχρι το καλοκαίρι

Μπορεί ο καιρός να στα χαλάει λίγο, όμως η αλήθεια είναι μία! Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά. Ονειρεύεσαι παραλίες, ήλιο και θάλασσα; Για να φτάσεις μέχρι εκεί χρειάζεσαι την κατάλληλη προετοιμασία. Η Tabata Yoga θα σου προσφέρει σύσφιξη σε όλο το σώμα, ενώ παράλληλα κάνει το σώμα να καίει θερμίδες και λίπος σαν αυτόματη μηχανή. Πώς θα σου φαινόταν αν το πετύχαινες αυτό σε τέσσερα μόλις λεπτά;

Η yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκη σου δίνει τις ασκήσεις, αλλά και τις απαραίτητες συμβουλές για να τα καταφέρεις.

Τι είναι η Tabata;
Τη yoga τη γνωρίζεις καλά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι την Tabata, ένα από τα πιο δυνατά trends των τελευταίων ετών μεταξύ των fitness experts. Ο όρος Tabata επινοήθηκε ύστερα από μελέτες του Dr. Izumi Tabata που σύγκρινε την αποτελεσματικότητα έντονης προπόνησης σε μικρό χρονικό διαστημα, με την παραδοσιακή αερόβια προπόνηση μιας ώρας. Δίνεις δηλαδή το καλύτερο που μπορείς χωρίς διαλείμματα για σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκουράζεσαι και επαναλαμβάνεις και πάλι χωρίς διακοπή την άσκηση.

/


Γιατί να την επιλέξεις;
Η Tabata απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αυξήσουν την αντοχή τους, να κάψουν περισσότερες θερμίδες και να κάψουν λίπος σε λιγότερο χρόνο. Ποια γυναίκα θα έλεγε όχι σε όλα τα παραπάνω;

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Η Tabata Yoga διαρκεί τέσσερα (4′) λεπτά. Ουσιαστικά χωρίζεις το πρόγραμμά σου σε οκτώ γύρους των 20” δευτερολέπτων υψηλής έντασης και ενδιάμεσα ξεκουράζεσαι 10” δευτερόλεπτα.

Κάθε άσκηση πρέπει να γίνεται με σχετικά γρήγορο ρυθμό και χωρίς να σταματάς για τα 20” δευτερόλεπτα. Θα ξεκουραστείς αφού τελειώσει ο προκαθορισμένος χρόνος.

/

Επαναλαμβάνεις κάθε άσκηση τέσσερις φορές και είσαι έτοιμη για το ντους. Το πρόγραμμα θα σε κάνει εγγυημένα να ιδρώσεις, πράγμα που μόνο καλό μπορείς να το πεις. Βοηθά στην αποβολή τοξινών και παράλληλα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην καύση θερμίδων. Αρκεί να μην ξεχνάς να αναπληρώνεις τα υγρά που χάνεις με άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

/

*Παρατήρησε πρώτα την κινούμενη εικόνα για να δεις πως εκτελείται όλη η άσκηση και προχώρησε στις επόμενες φωτογραφίες για να δεις κάθε θέση της αναλυτικά.

Extra Tips από την Ιωάννα
To πρόγραμμα είναι ιδαίτερα απαιτητικό και θέλει να είσαι συγκεντρωμένη και ευδιάθετη για γυμναστική. Μην ξεχνάς πως το αποτέλεσμά του είναι εντυπωσιακό σε όλο το σώμα! Για το λόγο αυτό η Ιωάννα έχει μερικά επιπλέον tips για εσένα που ξεκινάς τώρα γυμναστική ή για εσένα που είσαι περισσότερο εξοικειωμένη.

/

– Αν είσαι νέα στη fit παρέα: “Οι αρχάριες ξεκινούν με το δικό τους ρυθμό και πάντα με προσοχή” επισημάινει η yoga instructor! Εκείνο που έχει σημασία είναι να ακολουθείς σωστά τις ασκήσεις και σταδιακά θα μπορέσεις να βρεις πιο γρήγορο και σταθερό ρυθμό.

– Αν είσαι πιο έμπειρη στη γυμναστική: “Οι γυμνασμένες ανάλογα με το επίπεδό τους αυξάνουν την ένταση της άσκησης, την ταχύτητα και τις επαναλήψεις” τονίζει η yoga instructor. Με άλλα λόγια μπορείς να βάλεις μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω σε κάθε άσκηση για να αυξήσεις την ένταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: “Επειδή είναι πολύ πιθανό να ανεβάσετε γρήγορα σφυγμούς, αν νιώσετε έντονη κούραση σταματάτε αμέσως” επισημαίνει η Ιωάννα η οποία όμως επιμένει πως “με τη σωστή εξάσκηση θα δείτε γρήγορα εξέλιξη”!

Read More

And More