SUMMER IS NEAR! Ασκήσεις και χρήσιμα tips για τέλειους γλουτούς μέχρι το καλοκαίρι

Αναζητάς τον τρόπο για ανορθωμένους και καλοσχηματισμένους γλουτούς πριν πατήσεις το πόδι σου στην παραλία; Θέλεις επιτέλους να φορέσεις στενό σορτσάκι, κολάν ή το νέο σου μαγιό γεμάτη αυτοπεποίθηση και χωρίς άγχος; Έχουμε όλο το σετ ασκήσεων για να το καταφέρεις!

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη σου δίνει ασκήσεις, αλλά και πολύτιμες συμβουλές για να τις εκτελέσεις σωστά και να τα καταφέρεις.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί κανένα όργανο γυμναστικής. Μόνο όρεξη και λίγο από το χρόνο σου. Μπορείς να τα διαθέσεις; Ακολούθησε λοιπόν τη Μάντη σε κάθε άσκηση, βήμα προς βήμα και στη συνέχεια κάνε κι εσύ τις ασκήσεις.

– Κάνε 18 επαναλήψεις από κάθε άσκηση, εναλλάσσοντας αριστερό και δεξί πόδι όπου χρειάζεται.

– Αφού ολοκληρώσεις όλο το σετ των ασκήσεων, κάνε το ίδιο άλλες δύο φορές.

– Επανάλαβε το πρόγραμμα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέχρι τον Ιούνιο.

Πρόσεξε τα fitness foul!
Ξέρεις τι γίνεται; Πολλές φορές υπάρχει τόσο η διάθεση, όσο και η επιμονή να τα καταφέρεις, όμως μικρά λαθάκια όσο γυμνάζεσαι δεν σου επιτρέπουν να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Γι’ αυτό και η Μάντη Περσάκη έχει για εσένα από μια συμβουλή σε κάθε άσκηση για να μην τις εκτελείς λάθος.

Για να μην έχεις καμιά αμφιβολία για το πρόγραμμα που “κουράρει” τους γλουτούς σου θα βρεις μια έξτρα φωτογραφία με τα πιο συνηθισμένα λάθη στο τέλος κάθε άσκησης…

ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

EXTRA TIPS ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ
Νιώθεις ακόμη ανασφαλής; Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα διάβασε και τις παρακάτω έξυπνες και πρακτικές συμβουλές!

1. Μην κρύβεις τον στόχο!
Ξέρω πως είναι δύσκολο για σένα να φορέσεις στενό σορτς ή κολάν όσο κάνεις γυμναστική. Ειδικά αν αισθάνεσαι πως οι γλουτοί δεν είναι και το πιο κολακευτικό σημείο πάνω σου. Άκου όμως και αυτό!

/

Με τα εφαρμοστά και άνετα ρούχα γυμναστικής, μπορείς να δεις τον στόχο –εν προκειμένω τους γλουτούς– και να έχεις μάρτυρα τα ίδια σου τα μάτια σε κάθε σύσπαση των μυών που σε φέρνει πιο κοντά σε ανορθωμένους γλουτούς και κατ’ επέκταση εντυπωσιακά μαγιό το καλοκαίρι! Άσε που μέρα με την ημέρα, όσο μένεις πιστή στο πρόγραμμα, τα στενά σορτς σου αποδεικνύουν τη δουλειά που έχει γίνει!

2. Κάνε το τεστ των 30” δευτερολέπτων

Είναι φορές που βιάζεσαι να τελειώσεις τη γυμναστική, να αποκτήσεις το τέλειο σώμα, να φορέσεις το σέξι μαγιό και τέλος να βγεις στην παραλία! Κατανοητό. ΑΠΟΛΥΤΑ κατανοητό. Θα χρησιμοποιήσω όμως εδώ μια έκφραση από μια παλιά ελληνική ταινία: “Σπεύδε, βραδέως”!

/

Πάρε το χρόνο σου και θα δεις πως 10” δευτερόλεπτα παραπάνω σε κάθε άσκηση, μπορούν να σε γλιτώσουν από ώρες άσκοπης γυμναστικής.

Κάνε λοιπόν το τεστ! Κράτησε το πόδι στο ψηλότερο σημείο αν πρόκειται για κλασικούς γλουτιαίους με άρση του ποδιού πίσω ή στο χαμηλότερο αν η άσκηση έχει καθίσματα για 30” δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει πιο έντονη σύσπαση στους γλουτούς και έτσι θα τονωθούν πιο αποτελεσματικά.

3. Οπλίσου με υπομονή

Το θέμα δεν είναι μόνο να κάνεις τις ασκήσεις, αλλά και να έχεις υπομονή. Ούτε το σώμα σου θα αλλάξει μέσα σε μια μέρα, αλλά ούτε και οι γλουτοί σου θα συνηθίσουν στη νέα-πιο fit κατάσταση από λεπτό σε λεπτό.

/

Γι’ αυτό μην κάνεις τις επαναλήψεις σαν δαιμονισμένη για να ολοκληρώσεις το σετ. Μέτρησε από μέσα σου αργά ως το τρία όταν σηκώνεις το πόδι ψηλά και αντίστοιχα έως το τέσσερα όσο κατεβαίνεις και πάλι στην αρχική θέση. Έτσι δίνεις χρόνος στους μύες να δουλέψουν σωστά, εκμεταλλευόμενη στο maximum κάθε άσκηση.

4. Συνέχισε τη γυμναστική όσο περπατάς
Κι όταν δεν προλαβαίνεις τίποτα απ’ όλα αυτά, τότε απλά περπάτησε έξυπνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και την ώρα που περπατάς μπορείς να γυμνάσεις τους γλουτούς σου αποτελεσματικά. Πώς;

/

Σε κάθε βήμα φρόντισε το πόδι που μένει πίσω να πατά καλά με τη φτέρνα στο έδαφος όσο περισσότερο μπορείς. Όταν πια πρέπει να σηκώσεις το πέλμα για να το φέρεις μπροστά, ανασήκωσε πρώτα τη φτέρνα και όχι όλο το πέλμα μαζί και όταν πατάς πια μόνο με τα δάκτυλα σπρώξε ώσπου να νιώσεις τους γλουτούς να συσπώνται. Κάνε το ίδιο σε κάθε βήμα και θα γυμνάζεσαι απλά περπατώντας!

Read More

And More