Πίσω στην κορυφή της σελίδας
26.12.2011 | 01:42

Ασκήσεις για τον κορμό! Χάσε πόντους από τη μέση, τόνωσε στήθος και χέρια...

Ασκήσεις για τον κορμό! Χάσε πόντους από τη μέση, τόνωσε στήθος και χέρια...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Personal Trainel Holmes Place Maroussi Βάσω Δημητροπούλου ετοίμασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξάσκησης του κορμού μόνο για εσένα... 20 λεπτά γυμναστική, 3 φορές την εβδομάδα και χάσε πόντους!!!
Δες γρήγορα διαφορά στον τρόπο που στέκεσαι, το πως διαγράφει το στήθος μέσα από το μπούστο, αλλά φυσικά και πόσο πιο εύκολα γλιστρούν τα ρούχα από τη μέση!

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Η Personal Trainer Holmes Place Maroussi Βάσω Δημητροπούλου σου εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα εξάσκησης του κορμού θα σε βοηθήσει να χάσεις πόντους αλλά και να διορθώσεις τη στάση του σώματος:

- Ξεκίνησε με ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα διατάσεων για να ζεστάνεις τους μύες και να χαλαρώσεις τις αρθρώσεις
- Επανάλαβε κάθε άσκηση 15 φορές και προχώρησε στην επόμενη
- Κάνε συνολικά 3 σετ από όλες τις ασκήσεις 
- Κάνε διάλειμμα 40'' δευτερολέπτων μεταξύ των σετ και 1 λεπτού ανάμεσα σε κάθε άσκηση
- Ολοκλήρωσε τις ασκήσεις σου επαναλαμβάνοντας τις διατάσεις

Tips για αρχάριες: Αν ξεκινάς τώρα την γυμναστική κάνε 10 επαναλήψεις από κάθε άσκηση


Oι διατάσεις θα σε κάνουν πιο ευλύγιστη, θα φτιάξουν τη στάση του σώματος και θα... "ξεκλειδώσουν" τις αρθρώσεις σου. Αφιέρωσε ένα 10λεπτο στις παρακάτω ασκήσεις πριν από κάθε άσκηση, ειδικά εκείνες που αφορούν στην πλάτη, τους ώμους, τα χέρια και το στήθος!

Για να δεις όλο το δεκάλεπτο ζέσταμα με διατάσεις κάνε κλικ εδώΚράτησε τα βαράκια στα δυο σου χέρια, με τα πόδια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων. Γείρε τον κορμό μπροστά παράλληλα με το έδφαφος. Φρόντισε η πλάτη είναι πάντα ευθεία .

Από αυτή τη θέση λύγισε τους αγκώνες σηκώνοντας τα βαράκια μέχρι το ύψος των ώμων. Επίστρεψε στην αρχική θέση και συνέχισε την ίδια άσκηση.Κράτησε το ένα βαράκι αυτή τη φορά και με τα δύο σου χέρια. Ξάπλωσε στο στρωματάκι ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα πάνω από το ύψος του στήθους. 

Χωρίς να λυγίσεις τους αγκώνες φέρε τα χέρια ψηλά επάνω από το κεφάλι, μέχρι να ακουμπήσει το βαράκι στο στρωματάκι. Επανάφερε τα χέρια σου και πάλι ψηλά και συνέχισε την άσκηση.Κράτησε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, στεκόμενη όρθια με την πλάτη ευθεία και τους ώμους μακριά από τα αυτιά.

Σήκωσε τα χέρια τεντωμένα στο πλάι να έρθουν παράλληλα με το έδαφος και στο ύψος των ώμων. Επίστρεψε στην αρχική θέση και συνέχισε τις επαναλήψειςΒρες ένα υπερυψωμένο σημείο. Αν δεν είναι step, θα μπορούσε να είναι ένα σκαλοπάτι ή κάποιο χαμηλό σκαμπό. Στηρίξου με τις παλάμες και τους αγκώνες τεντωμένους, με την πλάτη πάντα ευθεία και τα γόνατα λυγισμένα.

Λύγισε τους αγκώνες σιγά, σιγά μέχρι να κάνουν ορθή γωνία και επίστρεψε και πάλι στην αρχική θέση.

CREDITS
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την Personal Trainer Holmes Place Maroussi, Βάσω Δημητροπούλου για την παρουσίαστη των ασκήσεων
Η φωτογράφιση έγινε στο Holmes Place Maroussi Club, Αγ. Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ", Μαρούσι. Τηλ. 210 6196791-2, www.holmesplace.gr, Facebook/ holmesplacegreece
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10