Πώς θα καταφέρεις να μην “παρατήσεις” τη γυμναστική στα μισά; Κάνε αυτές τις ασκήσεις…

Κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε; Το ίδιο συμβαίνει και με τη γυμναστική… όσο το σκέφτεσαι, τόσο πιστεύεις πως δεν θα τα καταφέρεις. Το επιχείρησες άλλωστε και στο παρελθόν και γρήγορα τα παράτησες. Έχεις σκεφτεί μήπως δεν ξεκίνησες με τις ασκήσεις που έπρεπε;

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έχει ένα σετ ασκήσεων για “rookie-beginners” για να μπεις στον κόσμο του fitness ομαλά και να… θέλεις όλο και περισσότερο. [ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΔΩ]

Συμβουλές για “αρχάριες”!


Κανείς δεν ξεκίνησε έτοιμος να κάνεις σπαγγάτ ή με κοιλιακούς πέτρα. Για όλους η αρχή ήταν πιο δύσκολη και πολλές φορές και επίπονη. Να λοιπόν μερικά μυστικά για να κάνεις αυτό που λέμε… “καλή αρχή”!

– Ξεκίνα από το σπίτι. Αν δεν βάλεις τον εαυτό σου σε πρόγραμμα στο σπίτι, να δεις τι σου ταιριάζει και τι όχι, ποτέ δεν θα καταφέρεις να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις δεκάδες διαφορετικά προγράμματα και να διαλέξεις…

– Take it easy: Οι ειδικοί λένε πως μια εξάσκηση για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχει διάρκεια, τουλάχιστον 30′ λεπτά. Τι λες όμως να κάνεις 10′ λεπτά για αρχή; Βάλε κάποιες απλές ασκήσεις στο πρόγραμμα και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να τις κάνεις καλά. Θα δεις πως ακόμη και αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να θέλεις κι άλλο… σιγά, σιγά μπορείς να αυξάνεις τη διάρκεια των ασκήσεων.

– Μάθε τα μυστικά για να μην πονάς την επόμενη μέρα. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ενός… νέου στη fitness παρέα είναι πως την επόμενη μέρα αισθάνεται σαν να έχει φάει ξύλο και πονάει σε όλο του το σώμα από την εξάσκηση. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις πως θα το αποφύγεις.

– Δώσε στον εαυτό σου χρόνο. Βλέπεις τη γυμνάστρια να ευθυγραμμίζει με ευκολία το σώμα της. Αυτό όμως χρειάζεται εξάσκηση, επιμονή και χρόνο. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν αν δεν μπορείς να κάνεις μια άσκηση στην εντέλεια. Απλά σημείωσε αυτό: Κάθε μέρα, προσπάθησε να φέρεις το σώμα σου, είτε αυτό είναι άνοιγμα ποδιών, είτε στήριξη στα χέρια λίγο πιο κοντά σε αυτό που σου δείχνει η γυμνάστρια. Και σιγά, σιγά θα τα καταφέρεις.

– Βάλε στόχο τις 21 μέρες: Φαίνεται πως μια συνήθεια για να αποκτήσει γερά θεμέλια χρειάζεται 21 μέρες προσπάθειας. Βάλε λοιπόν σκοπό να κάνεις γυμναστική για τρεις βδομάδες χωρίς να “ξεστρατήσεις” και θα έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα για να είναι η εξάσκηση μέρος του τρόπου ζωής σου.

– Επιβράβευσε τον εαυτό σου! Για κάθε βδομάδα που συνεχίζεις τη γυμναστική σου, βρες μικρά fitness awards για να το γιορτάσεις. Μια μικρή πάστα σοκολάτας, ένα μπλουζάκι ή έξοδος για ποτό με φίλες είναι αρκετές για να το… γιορτάσεις. Άλλωστε το αξίζεις.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις

Το ζητούμενο εδώ είναι να μην νιώσεις καταπίεση και πως υπερβάλεις ευατόν για να τα καταφέρεις. Έτσι και οι οδηγίες είναι προσαρμοσμένες στις δικές σου απαιτήσεις:

1. Παρατήρησε την Μάντη σε κάθε άσκηση για να σιγουρευτείς πως ξέρεις πως εκτελείται κάθε άσκηση.

2. Ξεκίνα κάθε άσκηση με 8 επαναλήψεις. Την επόμενη φορά κάνε όλο το σετ ασκήσεων δύο φορές. Μπαίνοντας στη δεύτερη εβδομάδα, προσπάθησε να αυξήσεις τις επαναλήψεις σε 12 και τα σετ σε τρία και πάει λέγοντας.

3. Καλό είναι να κάνεις τις ασκήσεις καθημερινά. Άλλωστε στην αρχή δεν θα σου παίρνει περισσότερο από 10′ λεπτά. Με αυτό τον τρόπο κάνεις την άσκηση καθημερινή συνήθεια.

4. Μην ξεχνάς να κάνεις λίγο ζέσταμα πριν τις ασκήσεις. Πηδηματάκια επί τόπου ή χορός με το αγαπημένο σου τραγούδι για να κυκλοφορήσει το αίμα και να ζεσταθούν οι μύες είναι ό, τι πρέπει.

KANE KΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Read More

And More