Aσκήσεις Kickboxing! Ένας έξυπνος τρόπος για να εκτονωθείς και να γυμνάσεις όλο σου το σώμα

Kickboxing! Η γυμνάστρια Λυδία Τίκα σου δείχνει μερικές ασκήσεις -δεν χρειάζεται να έχεις γάντια- από το δημοφιλές άθλημα που θα γυμνάσουν όλο σου το σώμα συνολικά. Αν είσαι συνεπής… θα σμιλέψεις γλουτούς, κοιλιακούς, γάμπες, πόδια, χέρια και παράλληλα θα είσαι ήρεμη. Πολύ ήρεμη… Μετά από τόσες κλωτσιές και μπουνιές που θα ρίξεις!

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της Λυδίας που σου εξηγεί ακόμη και τον τρόπο που θα σφίξεις την γροθιά σου, προκειμένου κάθε μπουνιά (στον αέρα βεβαίως βεβαίως και όχι στο πρόσωπο κάποιου) να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην εκγύμναση. Α, και μην ξεχάσω! Δεν είναι απαραίτητο να φορέσεις γάντια! Εκτέλεσε τις ασκήσεις με γυμνά χέρια, φροντίζοντας απλά να σφίξεις σωστά τις γροθιές, όπως θα δεις στην εικόνα παρακάτω.

– Πριν ξεκινήσεις τις μπουνιές και τις κλωτσιές πρέπει να ζεσταθείς. Το ζέσταμα άλλωστε είναι σημαντικό σε κάθε είδος-πρόγραμμα γυμναστικής. Ακολούθησε τις ασκήσεις όπως σου τις δείχνει η γυμνάστρια εδώ

– Φρόντισε να επιστρέψεις στο πρόγραμμα το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα. Μην ξεχνάς: Μπορεί οι ασκήσεις να φαίνονται απλές, όμως για να τις εκτελείς όπως πρέπει, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και πάνω από όλα ακρίβεια.

– Για την εκτέλεση των ασκήσεων θα αισθανθείς ενεργούς όλους τους μύες του σώματος. Γλουτιαίοι, κοιλιακοί, μύες της γάμπας, των ποδιών και άλλοι.

– Επανάλαβε τις ασκήσεις 8 φορές την κάθεμια και εναλλάξ κάθε χέρι ή πόδι ανάλογα με το είδος της άσκησης.

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την γυμνάστρια Λυδία Τίκα για την παρουσίαση των ασκήσεων

Read More

And More