ΑΣΚΗΣΕΙΣ για να διώξεις τα παχάκια από τη μέση και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά!

Είναι αυτά τα ενοχλητικά παχάκια που πετάνε στην περιοχή της μέσης πάνω από το στενό τζιν σου. Είναι αυτά τα εκνευριστικά παχάκια που σου θυμίζουν ότι δεν έχεις φτάσει στα κιλά που θέλεις. Η Σόφη Πασχάλη σου δείχνει ασκήσεις για να τα βάλεις με τα λεγόμενα love handles και να τονώσεις παράλληλα και τους πλάγιους κοιλιακούς. Γιατί μπορείς και γιατί θέλεις.

Love – to hate your – handles!
Δεν ξέρω ποιο διεστραμμένο μυαλό ονόμασε το λίπος στα πλαϊνά της περιοχής της κοιλιάς έτσι, όμως αυτή είναι η αργκό έκφραση για να εξηγήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Εκτός φυσικά από το αισθητικό πρόβλημα το λίπος γύρω από τη μέση είναι ανησυχητικός παράγοντας και για την υγεία σου. Κι αν η ιστορία της έκφρασης δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ο τρόπος να ξεφορτωθείς τα παχάκια αυτά σε ενδιαφέρει άμεσα.

Τρία βήματα για να απαλλαγείς από τα love handles!
Έχουμε καταστρώσει το σχέδιο Kill Your Love Handles το οποίο χωρίζεται σε τρία στάδια! Πάρε το πλάνο στα χέρια σου λοιπόν και ξεκίνα την επιχείρηση τέλεια κοιλιά και πλαϊνά τώρα:

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! Η φυσική δραστηριότητα εκτός του ότι δυναμώνει τους κοιλιακούς μύες μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σου να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και να ξοδέψει από το συσσωρευμένο λίπος της περιοχής. Ακολούθησε τις οδηγίες της Σόφης και σύντομα θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας συνδυασμός δυναμικής και καρδιαγγειακής άσκησης για να τονώσεις μεν το μυικό σου σύστημα, αλλά και να αυξήσεις όσο μπορείς τις καύσεις!

α. Κάνε τρία σετ από οκτώ επαναλήψεις για κάθε άσκηση και πέρασε στην επόμενη. Αφού ολοκληρώσεις τις ασκήσεις, επανάλαβε όλο το πρόγραμμα τρεις φορές.
β. Φρόντισε να έχεις συνεχή ρυθμό στην κίνησή σου για να αυξήσεις τους παλμούς της καρδιά. Όσο περισσότερες επαναλήψεις κάνεις, τόσο περισσότερο θα βοηθάς τον μεταβολισμό σου να ανεβάσει ρυθμούς!
γ. Επανάλαβε το πρόγραμμα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα

Κάνε κλικ στη φωτογραφία που ακολουθεί και δες τις ασκήσεις αναλυτικά

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Συνδύασε τη γυμναστική με ισορροπημένη διατροφή. Μπορεί οι ασκήσεις αυτές να κάνουν θαύματα με τους κοιλιακούς σου και εν μέρει να προκαλούν και καύση λίπους, όμως χωρίς σωστή και ισορροπημένη διατροφή το λίπος δεν εξαφανίζεται ως δια μαγείας.

Στην προσπάθειά σου αυτή υπάρχουν τροφές που θα συμβάλουν στην «καύση» λίπους στην κοιλιά. Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης σου δίνει τη λίστα, αλλά και ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για να πεις bye, bye love handles! Βρες όλα όσα χρειάζονται για τη διατροφή σου εδώ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΤΡΕΧΑ! Το τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο μέρος του σχεδίου έχει να κάνει πάλι με εξάσκηση. Το έχουμε γράψει άπειρες φορές (δεν μας κουράζει να το επαναλαμβάνουμε) πως στη μάχη με το περιττό λίπος το τρέξιμο είναι το καλύτερο. Και το ποδήλατο, το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι… αρκεί να πρέπει να ιδρώσεις, να λαχανιάσεις και να ανεβάσεις τους παλμούς της καρδιάς σου.

Και να σου πω και κάτι; Ευκολάκι το βρίσκω να κάνεις κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Σημείωσε στο ημερολόγιο δύο φορές τουλάχιστον την εβδομάδα να αφιερώνεις 30 λεπτά στην καρδιαγγειακή άσκηση (όσα δηλαδή περιγράψαμε παραπάνω). Θέλεις να πάρεις ιδέες για outdoor exercises; Τα έχουμε όλα σγκεντρωμένα για εσένα εδώ

Read More

And More