Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.03.2013 | 23:55
Μάντη Περσάκη

Θέλεις άμεσα αποτελέσματα σε όλο σου το σώμα; Pilates με λάστιχο!

Θέλεις άμεσα αποτελέσματα σε όλο σου το σώμα; Pilates με λάστιχο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένα χρωματισμό και πάμφθηνο λάστιχο είναι αρκετό για να γυμνάσεις όλο το σώμα. Αρκεί να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ζητήσαμε τη βοήθεια της ειδικού! Η Μάντη Περσάκη σου δείχνει τρόπους να τονώσεις τους μύες των ποδιών, των χεριών, αλλά και το στήθος, την πλάτη και τους ώμους σε ένα και μόνο πρόγραμμα γυμναστικής...

Fitness Bands
Τα λάστιχα ή αλλιώς fitness bands που προτείνει η Μάντη για την Pilates είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να αυξήσεις την ένταση και την αποτελεσματικότητα στην προπόνησή σου. Θα τα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα αθλητικών ειδών και το καλύτερο; Κοστίζουν μόλις 3€! 

Πώς θα τα επιλέξεις;
- Τα λάστιχα αυτά έχουν διάφορα χρώματα. Κάθε χρώμα δηλώνει και διαφορετική αντίσταση (πιο σκληρό ή πιο μαλακό)! Αν λοιπόν είσαι αρχάρια και τώρα ξεκινάς την Pilates δοκίμασε να πάρεις ένα πιο μαλακό λάστιχο. Όσο εξοικειώνεσαι με τη γυμναστική και δυναμώνεις, τα fitness bands με μεγαλύτερη αντίσταση θα σε βοηθούν περισσότερο.

Πως θα κάνεις τις ασκήσεις
Τώρα πια το ξέρεις καλά. Ποτέ δεν πέφτουμε με τα μούτρα στη γυμναστική, κρύοι και χωρίς να έχουμε προηγουμένως ζεσταθεί. Θέλεις να κάνεις μερικά πηδηματάκια επι τόπου; Προτιμάς διατάσεις [Δες εδώ εκείνες που προτείνει η Μάντη Περσάκη]; Ακόμη και ένα δεκάλεπτο έντονο περπάτημα θα κάνει τη δουλειά.

- Επανάλαβε κάθε άσκηση αργά και σταθερά. Μην βιάζεσαι να ολοκληρώσεις τις επαναλήψεις. Το μυστικό της αποτελεσματικότητας είναι οι αργές κινήσεις, όπως και να φροντίζεις να μείνεις στην τελική θέση για 3-4 δευτερόλεπτα.

- Επανάλαβε κάθε άσκηση 8 φορές, πάρε μια ανάσα και πέρασε στην επόμενη. Εκτέλεσε όλο το σετ 3 φορες

- Φρόντισε να κάνεις το πρόγραμμα το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα.


Credits

Φωτογράφηση: Γιάννης Βασταρδής
Ευχαριστούμε την Μάντη Περσάκη για την παρουσίαση των ασκήσεων

Photo Gallery

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 14:05

Top 10