Ασκήσεις που ανορθώνουν το στήθος και την αυτοπεποίθησή σου…

Το ξέρεις πως η στάση του σώματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά “μειονεκτήματα” στην αναζήτηση εργασίας για μια γυναίκα; Σύμφωνα με έρευνες, η γυναίκα έχει την τάση να μαζεύεται, να καμπουριάζει ελαφρά και να χαμηλώνει το θώρακα δίνοντας την εντύπωση πως βρίσκεται σε άμυνα.

Έχουμε τις ασκήσεις που θα τονώσουν τη στάση του σώματος, θα γυμνάσουν το στήθος, το θώρακα και την πλάτη και θα σε “αναγκάσουν” να σταθείς στο ύψος σου σε μια συνέντευξη κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως η σωστή θέση του στήθους, του θώρακα και της πλάτης βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση του αυχενικού, ενώ σύμφωνα με τη yoga η στάση του σώματος που προτάσσει το στήθος προς τα έξω βελτιώνει – εκτός από το σεξ απίλ σου – την ψυχική σου διάθεση και ευεξία. Τι λες; Δεν αξίζει να αφιερώσεις 20 λεπτά από το χρόνο σου;

H personal trainer Νάνσυ Βαρθαλίτη ετοίμασε για εσένα ένα πρόγραμμα με τις βασικές ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή του θώρακα, την ανόρθωση του στήθους και τη βελτίωση της στάσης του σώματος στο σημείο των ώμων.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δυο μικρά βαράκια. Το κόλπο το γνωρίζεις καλά τώρα πια, οπότε αν δεν έχεις βαράκια σπίτι χρησιμοποίησε δύο μικρά μπουκαλάκια με νερό.

– Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις και αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής με ένα σετ διατάσεων – ιδιαίτερα στα χέρια και την πλάτη – έτσι ώστε να διασφαλίσεις πως δεν θα σε ταλαιπωρήσεις κάποιο τράβηγμα. Κάνε κλικ εδώ για να βρεις τις αντίστοιχες ασκήσεις.

– Επανάλαβε κάθε άσκηση 12 φορές, πριν περάσεις στην επόμενη. Όταν ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, επανάλαβε όλο το σετ 3 φορές.

– Οι ασκήσεις αυτές δεν θα σου πάρουν περισσότερα από 20 λεπτά! Φρόντισε να επιστρέφεις στο πρόγραμμα 3-4 φορές την εβδομάδα.

– Μην βιάζεσαι να κάνεις τις επαναλήψεις. Κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται αργά, με τους κοιλιακούς ενεργούς και τα χέρια σφιχτά σε όλη την άσκηση.

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την personal trainer Νάνσυ Βαρθαλίτη για την παρουσίαση των ασκήσεων
Επιμέλεια/Κείμενα: Λευτέρης Σαββίδης

Read More

And More