Πίσω στην κορυφή της σελίδας
14.08.2012 | 01:48

Καλοκαιρινή γυμναστική! Έχουμε το σετ των ασκήσεων για σφιχτούς, ανορθωμένους γλουτούς...

Καλοκαιρινή γυμναστική! Έχουμε το σετ των ασκήσεων για σφιχτούς, ανορθωμένους γλουτούς...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το καλοκαίρι είναι ανεβαστικό, απολαυστικό, σέξι, αλλά και... αποκαλυπτικό! Μπορεί να έχουμε μπει στην τελική ευθεία του, όμως ένα καλό σετ γυμναστικής για τους γλουτούς δεν έρχεται ποτέ αργά να σε συνοδεύσει στις διακοπές. Αφιέρωσε 20 λεπτά την ημέρα, για 3 φορές την εβδομάδα όπου και να είσαι. Σύντομα θα δεις του γλουτούς σου να σφίγγουν, τα τζιν παντελόνια και τα σορτσάκια να εφαρμόζουν άψογα επάνω σου και την διάθεση σου να εκτοξεύεται στα ύψη.

Η γυμνάστρια/personal trainer Βάσω Πλατάνου είναι εδώ για να σου δείξει τι πρέπει να κάνεις για να συμβούν όλα αυτά.

ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
//

Με τα χέρια στη μέση κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά! Λύγισε τα γόνατα (πρόσεξε να μην περνά το γόνατο τη μύτη του ποδιού, αλλά να είναι στην ίδια ευθεία ή και λίγο πιο πίσω) και κατέβασε τη λεκάνη.

Κάνε μικρές ταλαντώσεις στο σημείο, κατεβαίνοντας ακόμη πιο χαμηλά για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια επίστρεψε πάλι ψηλά σε θέση προσοχής. Επανάλαβε την άσκηση, αυτή τη φορά με το αριστερό πόδι σε προβολή μπροστά. Με την άσκηση αυτή γυμνάζεις εκτός από τους γλουτούς και τους μηρούς σου. 

Επανάλαβε την άσκηση 8-10 φορές

//

Από όρθια θέση με τα πόδια λίγο πιο έξω από την ευθεία των ώμων, κατέβασε τη λεκάνη προς τα πίσω και κάτω. Η κίνηση γίνεται αργά, ενώ ταυτόχρονα προσέχεις η πλάτη και η μέση να έιναι σε ευθεία

Μείνε στο σημείο για 1-2 λεπτά και επίστρεψε και πάλι ψηλά. Άλλη μια άσκηση που γυμνάζει παράλληλα και τους μηρούς.

Επανάλαβε την άσκηση 12 φορές

//

Στάσου όρθια και στηρήξου στην πλάτη μιας καρέκλας. Κράτησε τον κορμό σταθερό και ίσια την πλάτη και σήκωσε αργά το πόδι, ελαφρώς λυγισμένο, προς τα πίσω.

Μείνε στο σημείο για 3 δευτερόλεπτα σφίγγοντας τους γλουτούς. Κάνε το ίδιο και με το δεξί πόδι πίσω.

Επανάλαβε την άσκηση 12-15 φορές

//
Ακούμπησε στο στρωματάκι με τα γόνατα και τις παλάμες, κρατώντας το κεφάλι μπροστά.

Χαμήλωσε κι άλλο, ακουμπώντας στους αγκώνες και παράλληλα σήκωσε το αριστερό πόδι τεντωμένο ψηλά. Κάνε μικρές ταλαντώσεις στο σημείο, χωρίς να κατεβάζεις ποτέ το πόδι πιο χαμηλά από την ευθεία της λεκάνης! Κάνε τις μικρές αυτές ταλαντώσεις για 1 λεπτό και άλλαξε πόδι. 

Επανάλαβε την άσκηση 12-15 φορές

//

Ξάπλωσε στο στρωματάκι ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια χαλαρά στο πλάι του κορμού. Ο αυχένας είναι τεντωμένος και η πλάτη ακουμπά καλά στο έδαφος.

Βάλε δύναμη στους γλουτούς και σήκωσε τη λεκάνη με στόχο να βρίσκεται στην ευθεία με τα γόνατα και τον θώρακα. Μείνε για 4-5 δευτερόλεπτα και επίστρεψε αργά στην αρχική θέση! Κάνε 12-15 επαναλήψεις. 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10