Θέλεις sexy μέση; Δεν έχεις παρά να κάνεις αυτές τις ασκήσεις…

Η μέση είναι από τα πιο σέξι σημεία στο γυναικείο σώμα. Είναι ο ορισμός του γυναικείου σώματος και της θηλυκότητας. Αν λοιπόν σε αυτό το σημείο αντιμετωπίζεις κάποια προβληματάκια, μην αγχώνεσαι καθόλου. Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έφτιαξε ένα πρόγραμμα που στοχεύει να αλλάξει το σώμα σου, χαρίζοντας σου πιο λεπτή μέση!!

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συνεπής στις ασκήσεις σου…

Τα τρία σημεία που πρέπει να… σμιλέψεις
Ας μην κοροϊδευόμαστε! Να τα βάλεις με τα γονίδιά σου είναι αδύνατο. Αν λοιπόν ο σωματότυπός σου είναι “μήλο”, τότε η μέση μοιάζει ανύπαρκτη και το σώμα είναι αυτό που λέμε “μονοκόμματο” από το θώρακα ως τους γοφούς. Για αυτό όμως υπάρχει η γυμναστική. Εστιάζοντας σε τρία σημεία, θα αλλάξεις τη σώμα σου:

1 – Love handles: Μπορεί σε ελεύθερη μετάφραση να λέγονται “πιασίματα του έρωτα”, δεν είναι όμως καθόλου σέξι και θέλεις να απαλλαγείς από αυτά. Πλάγιοι κοιλιακοί και εκτάσεις κορμού στο πλάι, θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις!

2 – Πλάτη/Ωμοπλάτη/Στήθος/Θώρακας: Μπορεί να μην μοιάζει να έχουν σχέση με τη μέση σου, όμως αν τονώσεις το πάνω μέρος του σώματος θα αλλάξεις την αναλογία στήθους-μέσης. Με απλά λόγια, ανοίγοντας το θώρακα, γυμνάζοντας την πλάτη και την ωμοπλάτη η μέση θα δείχνει και θα είναι πιο λεπτή από το πάνω μέρος του σώματος!

3 – Κοιλιακοί: Μια επίπεδη κοιλιά επηρεάζει σαφώς και την αίσθηση που δίνει το σώμα σου στη μέση. Άλλωστε αν “πέσει” η κοιλίτσα θα μειωθεί και η περίμετρος της!

Υ.Γ.: Έχουμε πει χιλιάδες φορές πως η γυμναστική πάει σετ με τη διατροφή και τούμπαλιν! Αν λοιπόν κάνεις τις ασκήσεις αυτές χωρίς να προσέχεις τη διατροφή σου, τότε θα δεις πιο δύσκολα αποτέλεσμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τα τέσσερα βήματα που θα σε οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη μέση δαχτυλίδι.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Ακολούθησε τη Μάντη σε κάθε άσκηση. Η καθηγήτρια αποφάσισε να σου δείξει τις ασκήσεις χωρίς όργανα γυμναστικής για να είναι σίγουρο πως μπορείς να τις εκτελέσεις. Αν εσύ θέλεις να αυξήσεις την ένταση, δοκίμασε να επαναλάβεις τις ασκήσεις κρατώντας βαράκια.

– Βάλε χρονόμετρο: Κάνε κάθε άσκηση για 4′ λεπτά συνεχόμενα. Πάρε μια ανάσα για 1′ λεπτό και συνέχισε με την επόμενη άσκηση. Όταν ολοκληρώσεις το σετ, επανάλαβε με τον ίδιο τρόπο από την αρχή δύο ακόμη φορές.

– Φρόντισε να κάνεις το πρόγραμμα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όσο συνηθίζεις και μαθαίνεις το ασκησιολόγιο, αύξανε τη διάρκεια του. Για να μην το παρακάνεις, πρόσθεσε 30” δεύτερα κάθε βδομάδα.

– Δοκίμασε τις ημέρες που δεν κάνεις γυμναστική να τρέχεις ή να περπατάς. Η αερόβια άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις πόντους και λίπος (και αυτό θα συμβεί και από την περιοχή της κοιλιάς). 30′ λεπτά χαλαρό τρέξιμο ή έντονο περπάτημα είναι αρκετά.

Ξεκίνα τη γυμναστική…

/

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις!

Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη για την παρουσίαση των ασκήσεων.

Read More

And More