Yoga για τις δύσκολες μέρες! Ένα σετ ασκήσεων για να ανακουφίσεις τους πόνους της περιόδου

Η yoga δεν είναι απλά μια μέθοδος εξάσκησης. Το έχουμε ξαναπεί. Με την κατάλληλη συγκέντρωση, τις σωστές αναπνοές και φυσικά τις κατάλληλες στάσεις, μπορείς να βελτιώσεις πολλά πράγματα στην καθημερινότητα.

Η yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δίνει ένα σετ ασκήσεων που θα ανακουφίσουν τους πόνους της περιόδου, ενώ παράλληλα τεντώνεις τους μύες και διορθώνεις τη στάση του σώματος.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Η Ιωάννα σου δίνει τις αναπνοές για τις οποίες θα πρέπει να παραμείνεις σε κάθε θέση για να δεις αποτέλεσμα. Μην απογοητεύεσαι αν δεν μπορείς να φέρεις το σώμα στην ίδια ακριβώς πόζα με την yoga instructor. Αυτό απαιτεί επανάληψη και υπομονή, ώσπου να βελτιωθεί η ελαστικότητα και η ευλυγισία σου.

– Η Ιωάννα σου δίνει πόσες αναπνοές θα ήταν καλό να μείνεις σε κάθε asana/άσκηση

– Οι ασκήσεις αυτές είναι ιδανικές για όσες υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, αφού μπορούν να ανακουφίσουν ενοχλήσεις, κράμπες και πόνους.

– Μην ξεχνάς πως η συγκέντρωση και η χαλάρωση που προσφέρει η yoga θα σε βοηθήσει να… τιθασεύσεις τις ορμόνες που επηρεάζουν σαφώς τη διάθεσή σου

– Το σετ αυτό βοηθά το σώμα γενικότερα και καλό θα ήταν να το εφαρμόζεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι θα προετοιμάσεις τον εαυτό σου για τις δύσκολες μέρες, αλλά και θα δεις διαφορά τόσο στην ευλυγισία όσο και στη στάση του σώματος.

Για να δεις τις asana/ασκήσεις κάνε κλικ στη φωτογραφία που ακολουθεί…

/

ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ; ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ…
Οι ασκήσεις είναι ένα κομμάτι, η συγκέντρωση και οι σωστές αναπνοές ένα άλλο. Το ίδιο σημαντικό και αναπόσπαστο αν μιλάμε για τη yoga. Η yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκη μας εξηγεί πως με την κατάλληλη τεχνική θα καταφέρεις να αισθανθείς άμεση ανακούφιση και να ηρεμήσεις την ώρα που αισθάνεσαι πιο έντονα τον πόνο. “Όταν βρισκόμαστε σε έντονο πόνο το προτιμότερο είναι η ξεκούραση του σώματος. Πώς μπορούμε να ξεκουράσουμε το σώμα μας; Το βασικό είναι οι σωστές αναπνοές” εξηγεί η Ιωάννα.

/

Κάνε “κλικ” εδώ για να δεις τον τρόπο που οι αναπνοές θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην ανακούφιση από τους πόνους.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ “ΠΤΩΜΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ;
Η εξάντληση των ημερών αυτών είναι μια ακόμη παρενέργεια που δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις την καθημερινότητα, χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα ή να αποδώσεις στη δουλειά. Η θέση savasana (στάση του πτώματος) είναι ο καλύτερος τρόπος να διώξεις την ένταση και τις ενοχλήσεις. Βάλε στο πρόσωπο ένα αρωματικό μαξιλάρι ματιών που λειτουργεί θεραπευτικά και καταπραϋντικά, σκεπάσου (η αυξημένη θερμοκρασία στην περιοχή λειτουργεί επίσης ανακουφιστικά) και πάρε βαθιές αναπνοές.

/

“Η θέση του πτώματος (savasana) χαλαρώνει όλο το σώμα και εναρμονίζουμε σώμα, ψυχή και πνεύμα. Αναπνέουμε ολικά. Νιώθουμε τον αέρα να κατέβαίνει στην κοιλιά. Χρειάζεται να είστε συνειδητές και όχι να σας πάρει ο ύπνος. Μπορείτε να κρατήσετε αυτη την θέση 10-15 λεπτά ανάλογα με την διάθεση και την κουρασή σας. Αν είστε πολύ κουρασμένες το καλύτερο είναι να μείνετε 2 λεπτά και να πάτε να ξαπλώσετε” εξηγεί η Ιωάννα.

Credtis
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε τη yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκι για την παρουσίαση των ασκήσεων

Read More

And More