Moodscope! Το νεό “facebook” όπου προφίλ κάνει η διάθεση και η ψυχολογία σου

Moodscope! Το νέο Social Network που θα σου φτιάξει τη διάθεση!

Υπάρχει τελικά τρόπος να αλλάξεις διάθεση εκείνες τις μέρες που δεν ξυπνάς καλά και να νιώσεις καλύτερα. Ναι! Το “facebook” της ψυχολογίας σου λέγεται Moodscope!
Μέτρησε τη διάθεσή σου καθημερινά, μάθε τι μπορεί να είναι αυτό που σε “ρίχνει” ψυχολογικά και μοιράσου το με τους φίλους σου. Θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα.

Είναι βασισμένο στη επιστήμη, αλλά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Αν ήσουν σε δίαιτα θα ήταν καλύτερο να ελέγχεις το βάρος σου τακτικά προκειμένου να καταγράψεις την πρόοδο σου. Έτσι όλα εκείνα τα εργαλεία παρακολούθησης βάρους, ημερολόγιο διατροφής κτλ σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Με τον ίδιο τρόπο το Moodscope σε βοηθά να ανεβάσεις τη διάθεσή σου.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ MOODSCOPE;
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Jon Cousins, πρώην διαφημιστής, προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανακαλύψει έναν τρόπο να καταπολεμήσει την κατάθλιψη. Ο Cousins δημιούργησε ένα διαδικτυακό τεστ όπου μπορείς να καταγράφεις τα συναισθήματά σου, μέσα από ένα σύστημα καρτών με 20 διαφορετικές ψυχικές καταστάσεις από “ενεργός” και “αποφασισμένος” μέχρι “εχθρικός” και “νευρικός” με διαβαθμίσεις από το 1 εως το 4.

Το score σου γίνεται αυτόματα ένα γράφημα, με τα up και τα down, στο οποίο μπορεί να προσθέτεις σχόλια τα οποία θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τι ήταν εκείνο που ανέβασε ή χάλασε τη διάθεσή σου.

Το τελευταίο κομμάτι του puzzle είναι το ότι μπορείς να μοιραστείς τα αποτελέσματά σου στο social network με έμπιστους φίλους σου. Εκείνοι θα σε στηρίζουν λαμβάνοντας καθημερινά με e-mail στοιχεία για τη διάθεσή σου. Δεν είναι ωραίο να γνωρίζουν οι φίλοι σου σε τι διάθεση είσαι καθημερινά;
Έτσι θα λείψουν και οι ενοχλητικές ερωτήσεις “Τι έχεις;”, “Είσαι καλά;”! Απλά θα ξέρουν πως πρέπει να είναι εκεί για να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα ή ακόμη και να σε αφήσουν μια μέρα σπίτι να χαλαρώσεις!

Η ιδέα άρεσε στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής που δούλεψε επάνω της και έφτιαξε ένα ολόκληρο δίκτυο. Σήμερα, μέσα από τη σελίδα του moodscope υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες ατόμων που παραδέχονται πως η μέθοδος αυτή τους βοήθησε.

Δες παρακάτω ένα βίντεο που εξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί το moodscope

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! ΟΧΙ ΘΑΥΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα υπόσχεται να σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια πράγματα σε κάνουν να αισθάνεσαι νευρικότητα, θλίψη, άγχος, βαρεμάρα. Μπορεί να μην τα εξαφανίσεις από την καθημερινότητά σου, όμως αν τα εντοπίσεις σίγουρα θα ξέρεις πως να τα αντιμετωπίσεις καλύτερα.
“Δεν σταμάτησε τις άσχημες μέρες μου” αναφέρει ο Cousins και συνεχίζει: “Αλλά τώρα έχω ένα εργαλείο για να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά την ψυχολογία μου”.

Read More

And More