Θαλασσοθεραπεία: Ευεξία, υγεία και αδυνάτισμα

H θαλασσοθεραπεία είναι η συνδυασμένη χρήση, υπό ιατρική παρακολούθηση, όλων των ευεργετικών συστατικών της θάλασσας: το θαλασσινό νερό, τα φύκια, το αλάτι, η άμμος, η λάσπη και όλα τα συστατικά της θάλασσας.
Γέμισε ενέργεια, φρόντισε τον εαυτό σου, καταπολέμησε το στρες και χάσε κιλά… η θαλασσοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την αρμονία σε σώμα και πνεύμα, αλλά να ρυθμίσει και άλλα προβλήματα όπως αϋπνία, πόνους στις αρθρώσεις, κυκλοφορία του αίματος κτλ. Και μάντεψε, δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι για να την απολαύσεις!
Τι μπορεί να θεραπεύσει;
1. Βγάλε το τσιγάρο από το μυαλό σου
Η θεραπεία περιλαμβάνει οξυγόνωση του οργανισμού, ενώ παράλληλα θα πάρεις διατροφικές οδηγίες για να χαλαρώσεις και να βγάλεις από το μυαλό σου το τσιγάρο. Ιδανική για εσένα που έχεις πάρει απόφαση να κόψεις το τσιγάρο.
2. Άσε το στρες να το πάρει το κύμα
Απόλαυσε τις ευεργετικές ιδιότητες των μεταλλικών μικρο-στοιχείων που θα απελευθερώσουν το σώμα και το πνεύμα για σου επιτρέψουν να αφουγκραστείς το σώμα σου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαλαρωτικά μασάζ και ειδικές κούρες θαλασσοθεραπείας για να ξαναβρείς το ρυθμό και την ζωτικότητά σου.
Ιδανικό για εσένα που το στρες σε έχει εξανλτήσει σε σημείο που να νιώθεις συνεχώς κουρασμένη, να έχει κράμπες, πονοκεφάλους και τρέμουλο.
3. Απόκτησε σέξι, σφιχτές γάμπες και βελτίωσε το κυκλοφορικό
Το σύνολο της θεραπείας επιτρέπει την αναδόμηση της αρτηριακής δομής, να βελτιώσεις τον παλμό και να εξαλείψεις τα αγγεία, μειώνοντας θεαματικά τον πόνο και τις μελανιές.
Το πρόγραμμα εστιάζει συγκεκριμένα στις γάμπες, με περπάτημα πάνω σε νοτισμένη άμμο (σε ειδικό μηχάνημα), εναλλαγή θερμού και κρύου θαλασσινού ντους. Είναι μερικές μόνο από τις θεραπείες που προτείνονται.
Ιδανικό για εσένα που έχεις πρησμένες γάμπες και μελανιές. Ιδανικό για γυναίκες (1 στις 4) που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα κυκλοφορικού.
4. Για να μην πονάς σε κάθε σου κίνηση
Τα αλάτι και το θαλασσινό νερό θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους πόνους των αρθρώσεων. Θεραπεία με φύκια, μασάζ και λασποθεραπεία είναι οι κύριες πρακτικές που εφαρμόζονται.
5. Για να αδυνατίσεις
Μια διαδικασία που θα σου επιτρέψει να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά. Πρόκειται για μια καινούρια αρχή! Τελειώνοντας με αυτή τη θεραπεία θα μπορέσεις αποκτήσεις αρμονία με το σώμα σου.
Ειδικές μέθοδοι θαλασσοθεραπείας σε συνδυασμό με πρόγραμμα και συμβουλές διατροφής, αλλά και φυσική δραστηριότητα.
Ιδανικό για όσες θέλουν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο του σώματός τους, αλλάζοντας συνήθειες στη διατροφή. Για ένα σώμα πιο σφιχτό και σέξι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: H θαλασσοθεραπεία αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό ή σοβαρά καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα (π.χ. στεφανιαία νόσο) τα οποία δεν είναι σταθεροποιημένα με φαρμακευτική αγωγή. H χρήση των ζεστών θεραπειών πρέπει επίσης να αποφεύγεται στις περιπτώσεις προβλημάτων του κυκλοφορικού των κάτω άκρων (φλεβίτιδα, ευρυαγγείες, κιρσοί κλπ.).
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και εφόσον αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Bέβαια, σε όλα τα κέντρα θαλασσοθεραπείας υπάρχει γιατρός, ο οποίος, βασισμένος στο ιατρικό ιστορικό σας, σας υποδεικνύει τις κατάλληλες θεραπείες.

Που μπορείς να απευθυνθείς:

– Divani Athens Spa & Thalasso Centre: Aγ. Nικολάου 10 και Iλίου, Bουλιαγμένη, τηλ.: 210-89.11.900

– Biactive: Χέυδεν 3 & Πατησίων, Αθήνα τηλ: 210-8842618/8215050

– Porto Carras Thalassotherapy & Spa: ξενοδοχείο «Mελίτων» του Porto Carras, Σιθωνία Xαλκιδικής, τηλ.: 23750-77.700

– Aldemar Royal Mare Thalasso ξενοδοχείο «Royal Mare Village»: Λιμένας Xερσονήσου, Kρήτη, τηλ.: 210-62.36.150

– Aldemar Royal Olympian Spa & Thalasso, ξενοδοχείο «Olympian Village»: Σκαφιδιά, Πελοπόννησος,
τηλ.: 210-62.36.150

– Avra Spa Hotel: 28ης Οκτωβρίου 20 Λ. Αιδηψου τηλ: 22260-22226

– Elixir Thalasso, των ξενοδοχείων «Grecotel»: στην Kυλλήνη, τηλ.: 26230-64.400, στη Δασσιά Kέρκυρας,
τηλ.: 26610-90.320-4, στον Πάνορμο Kρήτης, τηλ.: 28340-51.610, στο Ψαλίδι της Kω, τηλ.: 22420-58.000.

Read More

And More