Πίσω στην κορυφή της σελίδας
12.09.2012 | 12:30

Laughter Yoga: Όταν το γέλιο συνάντησε τη yoga

Laughter Yoga: Όταν το γέλιο συνάντησε τη yoga
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το γέλιο είναι πηγή ενέργειας και ευεξίας. Αυτό είναι που εντόπισε ο Dr. Μadan Kataria, ο οποίος και συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας ομάδων που θα είχαν αυτόν και μόνο το σκοπό. Να συυγκεντρώνονται και να το ρίχνουν στο.... γέλιο. Σήμερα 15 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου Club γέλιου, έχουμε να κάνουμε με ένα παγκόσμιο φαινόμενο με περισσότερα από 6.000 τέτοια Club σε 60 χώρες.
 
Η ιδέα του laughter yoga είναι απλή, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνη. Εκείνο που συνειδητοποίησε ο Dr. Madan ήταν πως οι ευεργετικές επιδράσεις ενός αβίαστου, “ξεκαρδιστικού” γέλιου είναι το ίδιο έντονες και επωφελείς είτε κάποιος γελά με κάποιο αστείο, χιούμορ ή μια καλή κωμωδία, είτε γελά χωρίς λόγο. Αυτό είναι λοιπόν που κάνουν στα club γέλιου. Συγκεντρώνονται και ο ένας με τον άλλο, με την οπτική και μόνο επαφή και κάποιες ασκήσεις από τον yoga teacher, ξεσπούν σε αβίαστα γέλια. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αναπνοές της τεχνικής yoga που τους βοηθούν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν.
 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ LAUGHTER YOGA
 
Θετική ενέργεια:
Η κάθε συνεδρία laughter yoga υπόσχεται να σε γεμίσει με θετική ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις πιο άνετα να καταπολεμήσεις το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας.
 
Οφέλη στην υγεία:
Όσοι έχουν συμμετέχει σε κάποια από τις συνεδρίες της laughter yoga δηλώνουν πως κάτι τέτοιο τους βοήθησε πολύ να αισθανθούν καλύτερα και σε φόρμα. Πιο συγκεκριμένα η yoga θα συμβάλλει:
- στην καταπολέμηση κάποια συνηθισμένης δυσφορίας, η οποία μπορεί να οφείλεται στην κοινή γρίπη ή στο κρυολόγημα
- ανακουφίζει τα συμπτώματα που οφείλονται σε χρόνιες παθήσεις
- τονώνουν την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα γενικότερα
 
Η ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
 
Σύμφωνα με κλινικές έρευνες του πανεπιστημίου του Gratz στην Αυστρία, την Ινδία και τις ΗΠΑ το γέλιο μειώνει τα επίπεδα των στρεσογόνων ορμονών (επινεφρίνη και κορτιζόλη) στο αίμα. Όπως καταλαβαίνεις αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεσαι καλύτερα, να μπορείς να αντιμετωπίσεις το άγχος και το στρες της δουλειάς και των υποχρεώσεων.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10