Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.06.2010 | 00:00
Δρ. Ιωάννης Λύρας

Για να αποκτήσεις τη μέση που θέλεις

Για να αποκτήσεις τη μέση που θέλεις
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Δυστυχώς οι εποχές που ο κορσές ανήκε στην ημερήσια ενδυματολογική διάταξη έχουν περάσει. Η λεπτή μέση όμως έχει παραμείνει στην κορυφή της γυναικείας λίστας. Ήταν, είναι και θα είναι σέξι. Τα περιττά κιλά όμως είναι απλά εκνευριστικά. 
Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας προτείνει μια πρωτοπορειακή συνδυαστική επέμβαση που υπόσχεται να δώσει flat κοιλιά και να απαλλάξει από το αντιαισθητικό τοπικό πάχος γύρω από τη μέση.
  
"Για να επιτευχθεί το ιδανικό σχήμα σώματος που όλοι επιθυμούμε, πολλές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε παραπάνω από μία μεθόδους πλαστικής χειρουργικής συνδυαστικά, όπως κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση στη μέση. Μία μέθοδος η οποία εφαρμόζεται συχνά σε άνδρες και γυναίκες που επιζητούν ένα τέλειο αποτέλεσμα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ιωάννης Λύρας.

Συνδύασε κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση 

Η κοιλιοπλαστική είναι μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, για αυτό το λόγο ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει πάντα να προσαρμόζει την τεχνική λαμβάνοντας υπόψην τα «ειδικά» θέματα του κάθε ασθενή (παράγοντες που έχουν συμβάλλει στο να διαταραχθεί το σχήμα του σώματος όπως αυξομείωση βάρους, εγκυμοσύνες, εμμηνόπαυση κ.λπ.)

Η λιποαναρρόφηση (λιπογλυπτική – λιπόλυση) είναι η μόνη λύση όταν το πρόβλημα της συσσώρευσης του λίπους γύρω από τη μέση δεν λύνεται με δίαιτες ή γυμναστική. Έτσι η χρήση της, μας βοηθάει να βελτιώσουμε πολύ το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής. 

Γιατί να επιλέξω την πλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι η τέλεια επιλογή για γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη ή εξαιτίας της χαλάρωσης από περιττά κιλά.  
"Για τις γυναίκες π.χ. η εγκυμοσύνη ή το υπερβολικό βάρος δημιουργούν την ανάγκη για μία κοιλιοπλαστική ακριβώς για το λόγο ότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδο και αν ακολουθήσουν δεν θα μπορέσουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που μόνο η χειρουργική επέμβαση θα τους δώσει. Αυτό ισχύει και αν κάποιος επιθυμεί να κάνει μόνο λιποαναρρόφηση σε πρώτη φάση και κοιλιοπλαστική σε μια επόμενη, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο" τονίζει ο κ. Λύρας.   

"Έτσι, καταφέρνουμε να θεραπεύσουμε τη χαλάρωση του τοιχώματος των μυών της κοιλιάς, της μέσης, του λίπους και του ίδιου του δέρματος που περισσεύει. Ιδανικοί υποψήφιοι για τον συνδυασμό κοιλιοπλαστικής – λιποαναρρόφηση μέσης  είναι άτομα που παρουσιάζουν «σωσίβιο» γύρω από τη μέση και ταυτόχρονα χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, ανεξαρτήτου ηλικίας (τη γνωστή κρεμάμενη κοιλιά)."

Θα μείνουν σημάδια;

"Μοναδικό μειονέκτημα είναι η ύπαρξη μιας ουλής μέσα στο εσώρουχο αφού η επέμβαση αυτή περιλαμβάνει μία τομή όπως αυτή της καισαρικής, μήκους περίπου 20 εκατοστών.  Για την τομή αυτή δεν χρησιμοποιούνται ράμματα αλλά μια νέας μορφής ειδική βιολογική κόλλα η οποία καθιστά το σημάδι αυτό εξαιρετικά διακριτικό."
 
Για πόσο χρόνο πρέπει να προσέχω; 
 
"Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία νέου τύπου χωρίς παρενέργειες και το χειρουργημένο άτομο παραμένει συνήθως στην κλινική μία νύχτα για παρακολούθηση. Δεν χρειάζεται μετάγγιση αίματος" εξηγεί ο Δρ. Ιωάννης Λύρας.  

Τι παρενέργεις μπορεί να εμφανιστούν;

"Η μετεγχειρητική πορεία είναι συνήθως ομαλή και ανώδυνη, υπάρχουν όμως και εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις συνήθως σε άτομα άνω των 50 ετών όπου μπορεί να παρατηρηθεί κάποια απόκλιση από το αναμενόμενο. Ο πλαστικός χειρουργός όμως με βάση την εμπειρία του καθιστά αυτήν την επέμβαση σε γενικές γραμμές ακίνδυνη και με πολύ ομαλή έκβαση κάνοντας τον ενδιαφερόμενο ευτυχισμένο με την νέα του εικόνα, πιο αισιόδοξο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Τα νύχια σου στο επίκεντρο! Πώς να κάνεις το πιο glam γιορτινό μανικιούρ με έμπνευση από τους Dolce & Gabbana!
Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που θα αποθεώσουν το στιλ σου στα χριστουγεννιάτικα πάρτι
Γυμναστική στο σπίτι: Κάψε το λίπος από όλο το σώμα σε 30 λεπτά
London Calling: Μια βόλτα στις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Λονδίνου!
Top 10