Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.08.2010 | 00:00

Zero Balancing: Ισορρόπησε πνεύμα και σώμα!

Zero Balancing: Ισορρόπησε πνεύμα και σώμα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
O στόχος της τεχνικής Zero Balancing-ZB (Ισορροπία στο μηδέν) είναι να παρέχει μια συνολική θεραπεία σε μυαλό και σώμα, διευκολύνοντας το άτομο που την επιλέγει να βελτιώσει την υγεία και την ζωτικότητα του σε όλα τα επίπεδα. Με δυο λόγια, φέρνοντας σε ισορροπία την ενέργεια αλλά και την δομή του σώματος, η θεραπεία Zero Balancing διατείνεται πως μπορεί να επηράσει την καλή φυσική, νοητική και πνευματική ισορροπία.
 
Τι είναι ακριβώς η μέθοδος ZB
 
Πρόκειται για χειροπρακτική μέθοδο η οποία φιλοδοξεί να εξισορροπήσει την ενέργεια του σώματος με την φυσική του δομή. Μπορεί να μοιάζει με απλή μέθοδο μασάζ, σύμφωνα όμως με τους υποστηρικτές της, η μέθοδος επικεντρώνεται σε όλο το σώμα συνδυάζοντας την Δυτική ιατρική με ανατολίτικες πρακτικές.
 
Φαντάσου πως το σώμα σου λειτουργεί όπως ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Το σώμα είναι το hardware, δηλαδή η οθόνη, το πληκτρολόγιο κτλ και η ενέργεια είναι το software δηλαδή το πρόγραμμα με το οποίο λειτουργεί. Αυτά τα δύο θα πρέπει λοιπόν να συνεργάζονται αρμονικά, προκειμένου να λειτουργεί ο οργανισμός μας καλύτερα. Εξισορροπώντας ενέργεια και σώμα απαλάσσεται κανείς από πόνους, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλει το στρες και το άγχος. Μαρτυρίες ατόμων που υποβλήθηκαν στην ευεργετική θεραπεία του ZB, φέρονται να αισθάνθηκαν ισορροπία και ευεξία από την πρώτη συνεδρία!
 
Πώς γίνεται;
 
Κάθε συνεδρία διαρκεί 30 με 40 λεπτά και γίνεται αρχικά από καθιστή θέση και με το άτομο ντυμένο. Στην συνέχεια ο θεραπευτής ζητά από το άτομο να ξαπλώσει μπρούμυτα, διερευνώντας με ειδικές κινήσεις τα σημεία όπου η σχέση ενέργειας και σώματος είναι διαταραγμένη. Ο θεραπευτής δίνει ιδιαίτερη σημασία στον σκελετό, ο οποίος σύμφωνα με την θεωρία είναι η βάση της επαφής ενέργειας και σώματος.

Κάθε συνεδρία είναι σχεδιασμένη να δίνει χαλάρωση και ευεξία, σε σημείο που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως “άριστη στο να αποβάλλει την ένταση”, “πηγή βαθιάς συνειδητοποίησης” και “φορέα επαναφοράς στο σημείο μηδέν!”

Μπορώ να την κάνω κι εγώ;

Ο βασικός στόχος των συνεδριών είναι η πρόληψη, άρα απευθύνεται σε όλους. Επιπλέον, τα άτομα που την επιλέγουν μπορούν να επωφεληθούν από την εσωτερική ηρεμία που προσφέρει και να απαλλαγούν από συμπτώματα σχετικά με το στρες, την υγεία και βέβαια την αυτογνωσία και την “ανακάλυψη” του πραγματικού τους εαυτού.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται κυρίως από τους λόγους για τους οποίους κάποιος επιλέγει να κάνει ZB. Παρόλα αυτά οι ειδικοί συστήνουν 3 συνεδρίες, μιας και κάθε μία λειτουργεί σωρρευτικά/αθροιστικά με τις προηγούμενες!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10