Απόκτησε ίσια δόντια και λαμπερό χαμόγελο χωρίς σιδεράκια και σε ένα ραντεβού

Το χαμόγελό είναι σαν την κορνίζα του προσώπου μας! Μια τέλεια και υγιή οδοντοστοιχία μπορεί να αναδείξει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται! Το χαμόγελο είναι ένα μέσο να εκφραστείς, να φλερτάρεις, να πλησιάσεις κάποιον. Όμως δεν ανήκουν όλες στην κατηγορία του “τέλειου χαμόγελου”. Σε κάποιες η μητέρα φύση δεν έδωσε ίσια δόντια. Και όταν έπρεπε να διορθώσεις αυτήν τη μικρή ατέλεια στο παρελθόν και όσο σε “έπαιρνε” ηλικία, εσύ αδιαφόρησες. Τι κάνουμε λοιπόν για αυτό; “Χτίζουμε” μια νέα οδοντοστοιχία και ένα λαμπερό χαμόγελο χωρίς σιδεράκια και σε μόλις ένα ραντεβού. Πως; Θα δώσω το λόγο στη Χειρουργό Οδοντίατρο και ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική, Κωστομοίρη Δέσποινα, με σκοπό να σου λύσει κάθε απορία…

Η ψυχολογία του ενήλικα που δέχεται οδοντιατρική θεραπεία, διαφέρει από τη ψυχολογία του παιδιού. Το κύριο πρόβλημά του εντοπίζεται στην αδυναμία του να δεχθεί και να βάλει σιδεράκια για 3 λόγους:

  • Αισθάνεται ότι ήδη έχει αισθητικό πρόβλημα
  • Ντρέπεται ότι θα τον κοροϊδεύουν γιατί θα μοιάζει με παιδί
  • Δεν αντέχει το σύνηθες διάστημα θεραπείας 12 – 24 μήνες αποκατάστασης με την ορθοδοντική

Παρ’ όλο που ο ενήλικας κατανοεί ότι μόνο με την ορθοδοντική τα δόντια θα μετακινηθούν, προτιμά μία αισθητική λύση με μόνιμο αποτέλεσμα ,γιατί αυτή θα του δώσει την δυνατότητα της εμφάνισης ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου. Τις περισσότερες φορές επιθυμεί ένα λευκό χαμόγελο με ίσια δόντια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χαμηλότερο κόστος (δεν παρεμβάλλεται τεχνίτης που αυξάνει το κόστος).

Αυτή η αισθητική οδοντιατρική παρέμβαση που αφορά μόνο ενήλικες απαιτεί γνώση και ταλέντο του οδοντιάτρου. Γίνεται σε 2 ώρες για 10 δόντια της επάνω γνάθου και 2 ώρες για 10 δόντια της κάτω γνάθου με σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά τις σύνθετες ρητίνες, υλικά που χρησιμοποιούμε για τα λευκά σφραγίσματα.

Η διαφορά στη χρήση των υλικών αυτών έγκειται στο γεγονός ότι επιπλέον μπορεί και γίνεται, να διορθώσουμε την εμφάνιση των στραβών δοντιών σε ίσια και όχι μόνο. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η εφαρμογή γίνεται σε κάθε δόντι χωριστά, σε πλήρη ανατομία, έτσι ώστε οι κανόνες στοματικής υγιεινής να παραμένουν οι ίδιοι όπως και στα φυσικά μας δόντια. Δηλαδή, να περνάει το οδοντιατρικό νήμα χωρίς να “σκαλώνει” και σπάει, καθώς και τα όρια των δοντιών στα ούλα να είναι σε απόλυτη ανατομία, έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζονται με το καθημερινό βούρτσισμα καθώς και στον εξαμηνιαίο καθαρισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της αισθητικής παρέμβασης η θέση των δοντιών στην γνάθο παραμένει η ίδια. Αλλά έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνιση των δοντιών, έτσι ώστε όταν χαμογελάμε τα δόντια μας να φαίνονται ίσια. Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε ότι ουσιαστικά έχουμε κάνει ένα μόνιμο lifting δοντιών.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

  • Σε αραιά δόντια μπορούμε να τα ενώσουμε
  • Σε μικρά να τα μεγαλώσουμε
  • Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα για να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα
  • Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα
  • Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών
  • Σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει την κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια
  • Όταν δεν έχω αποτέλεσμα με την λεύκανση
  • Όταν υπάρχουν ελλείψεις δοντιών
  • Σε δόντια νεογιλά ( παιδικά ) σε ενήλικες
  • Σε αποτριβές δοντιών
  • Σε διόρθωση σύγκλεισης

Υπάρχει επιπλέον η αποκατάσταση με ολοκεραμικές αποκαταστάσεις είτε υπό μορφή όψεων είτε υπό μορφή στεφανών πλήρους κάλυψης των δοντιών με μεγαλύτερο κόστος και το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα αν εφαρμόζεται από ειδικούς.

Σε αυτήν την περίπτωση παρεμβάλλεται επιπλέον το εργαστηριακό στάδιο και κατά συνέπεια ο χρόνος αποκατάστασης και το κόστος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις άμεσες αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης. Επιπλέον σ’ αυτή την περίπτωση συχνά απαιτείται μεγαλύτερος τροχισμός (απώλεια οδοντικής ουσίας).

Η οδοντιατρική σήμερα έχει την δυνατότητα προηγμένων θεραπευτικών και αισθητικών εφαρμογών. Και ο οδοντίατρος έχει την υποχρέωση να προσφέρει πρώτα απ’ όλα την άριστη θεραπευτική αγωγή αλλά ταυτόχρονα να δώσει λύσεις και σε αισθητικά προβλήματα, επικοινωνώντας με τον ασθενή του τους περιορισμούς και τις δυνατότητες κάθε οδοντιατρικής παρέμβασης.

Read More

And More