Lifitng δοντιών: Μήπως για φέτος θέλεις δώρο το τέλειο χαμόγελο;

Σήμερα η οδοντιατρική σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πλήρη αναδόμηση και να αποκτήσεις το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσες. Τι θα έλεγες λοιπόν για ένα lifting δοντιών;

Τι είναι το lifting δοντιών;
Lifting δοντιών είναι η ανάπλαση και αναδημιουργία του κάθε δοντιού ξεχωριστά και σε σχέση πάντα με το σύνολο των υπολοίπων δοντιών, καθώς και σε σχέση με τις γωνίες του προσώπου, χρώμα ανάλογο με το χρώμα των ματιών, των χειλιών, του δέρματος, των μαλλιών κ.λπ.” εξηγεί η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη. Ο οδοντίατρος λοιπόν θα διαμορφώσει το “νέο σου χαμόγελο” ανάλογα με το πρόσωπό σου.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί αν γίνει χρήση της μεθόδου;

Σε γενικές γραμμές ένας εξειδικευμένος οδοντίατρος μπορεί να διορθώσει σχεδόν κάθε μικρή και μεγάλη ατέλεια. Πιο συγκεκρυμένα το lifting μπορεί να διορθώσει
– τα αραιά δόντια
– το μέγεθος των δοντιών (όταν αυτά είναι μικρά)
– διχρωμίες από τσιγάρο, καφέ ή δόντια που έχουν απονευρωθεί
– οδοντοστοιχίες με πολλά σφραγίσματα
– στραβά δόντια (Σημείωσε εδώ πως η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος είναι τα σιδεράκια)

Η εφαρμογή δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπτωση που κάποιος πάσχει από περιοδοντίτιδα ή τερηδώνα, παθήσεις που πρέπει πρώτα να αντιμέτωπίσεις πριν κάνεις ο,τιδήποτε άλλο.

LIFTING ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Μπορεί η αλλαγή στην οδοντοστοιχία σου να είναι ριζική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψεις ατελείωτες ώρες στην καρέκλα του οδοντιάτρου. Ακόμη και δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο αρκούν προκειμένου να επιστρέψεις σπίτι σου με νέο look και αστραφτερό χαμόγελο. “Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η αποκατάσταση ενός στόματος, που συνήθως αφορά 8-10 δόντια της επάνω γνάθου και 8-10 δόντια της κάτω γνάθου, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ωραίο λευκό χαμόγελο, είναι δύο δυόμιση ώρες για κάθε γνάθο” επισημαίνει η Δέσποινα Κωστομοίρη. Αυτό στην περίπτωση φυσικά που σε συνεργασία με τον οδοντίατρό σου επιλέξεις την μέθοδο της συνθετικής ρητίνης. Ο δεύτερος τρόπος παρέμβασης είναι με όψεις πορσελάνης, κατά τον οποίο θα χρειαστεί να περάσουν 10 ημέρες για να έχεις το τελικό αποτέλεσμα.

ΡΗΤΙΝΕΣ VS ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ
Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί ένας ειδικός να παρέμβει στα δόντια. Με τη χρήση σύνθετων ριτινών και με την τοποθέτηση πορσελάνης.

Οι Σύνθετες ΡΗΤΙΝΕΣ είναι υλικά που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική και για τα σφραγίσματα.

Πλεονεκτήματα
– Η επέμβαση είναι άμεση και δεν θα χρειαστείς περισσότερο από δύο ραντεβού -2 με 2 1/2 ώρες για την κάθε γνάθο
– Πρόκειται για πιο οικονομική μέθοδο, αφού εδώ δεν χρειάζεται η παρέμβαση οδοντοτεχίτη και την όλη “αναδόμηση” κάνει ο ίδιος ο οδοντίατρος.
– Αν έχεις κι εσύ φοβία με τα ιατρεία των οδοντιάτρων, θα σε καθησυχάσει το γεγονός πως η επέμβαση δεν απαιτεί ούτε αναισθησία. Τα δόντια σου θα τροχιστούν ελάχιστα ή και καθόλου πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πονέσεις.
– Οι όψεις ρητίνης έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η αποκατάσταση τους σε περίπτωση ατυχίας είναι άμεση και μπορεί να γίνει με ένα απλό ραντεβού.

Μειονεκτήματα
-Θα πρέπει να γνωρίζεις και να εμπιστεύεσαι τον οδοντίατρό σου. Το Lifting απαιτεί δημιουργικότητα και έμπνευση. “Εάν ο γιατρός δεν έχει το ταλέντο της άμεσης δημιουργίας στο στόμα του ασθενή, τότε πραγματικά μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα τα οποία όχι μόνο δεν θα ικανοποιούν αισθητικά, αλλά ούτε και θεραπευτικά” αναφέρει η κα. Κωστομοίρη.
-Επιπλέον, το υλικό αυτό της σύνθετης ρητίνης, προσροφά χρωστικές με τον καιρό, πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται να αλοιωθεί το χρώμα των δοντιών σου. Κάτι που φυσικά συμβαίνει και με τα φυσικά δόντια.

Όψεις ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ είναι όπως το λέει και το όνομά τους ενθέματα από πορσελάνη

Πλεονεκτήματα
-Στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να συμπεριλάβεις πως το υλικό αυτό είναι πιο ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνο, σε ό,τι έχει να κάνει με το χρώμα. Η απόχρωση της οδοντοστοιχία θα διατηρήθεί, χωρίς να υπάρχει ο φόβος αλοίωσης από τροφές, τσιγάρο και καφέ.

Μειονεκτήματα
-Η εφαρμογή της μεθόδου αυτής απαιτεί περισσότερο τρόχισμα στα φυσικά σου δόντια και φυσικά περισσότερο χρόνο. Τουλάχιστον 3 με 4 ραντεβού. Με λίγα λόγια η επέμβαση θα ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες
– Οι όψεις πορσελάνης είναι πιο ακριβές, γιατί στην εφαρμογή τους παρεμβάλεται και ο οδοντοτεχνίτης που θα τις κατασκευάσει.
– Σε περίπτωση που κάποια όψη σπάσει, θα πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία από την αρχή – τρόχισμα, μέτρα, οδοντοτεχνίτης – και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τη διορθώσεις σε ένα και μόνο ραντεβού.

ΟΜΟΡΦΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τέτοια που θα σου εξασφαλίσουν τέλειο αποτέλεσμα για πολλά χρόνια. Η φθορά τους, με την κατάλλη συντήρηση και το απαραίτητο τσεκ απ, δεν αναμένεται πριν τα 15 χρόνια.

Μπορούν τα ενθέμετα να μου χαλάσουν τα δόντια;

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη είναι κατηγορηματική. “Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε για το λίφτινγκ δοντιών είναι οδοντιατρικά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούμε στην πλειονότητα για θραπευτικούς λόγους (σφραγίσματα-γέφυρες). Άρα εάν μπορούσαν να χαλάσουν τα δόντια δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε για θεραπεία”.
Μπορεί να χαλάσει το δόντι μου κάτω από την εφαρμογή (όψη);
Ό, τι γίνεται σωστά δεν χαλάει. Αλλά και οι κύνδινοι να χαλάσει ένα δόντι είναι οι ίδιοι ακριβώς, είτε γίνει αισθητική παρέμβαση είτε όχι.
Οι σοβαρότεροι λόγοι για να χαλάσουν τα δόντια είναι να παραμελείτε να τα βουρτσίζετε, να μη χρησιμοποιείτε νήμα και να παραλείπετε να κάνετε κάθε έξι μήνες τσεκ απ. Η χρήση της πορσελάνης στο λίφτινγκ δοντιών έχει τα εξής πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Read More

And More