Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.12.2014 | 00:54

ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ: 8 μύθοι και 8 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για τη λεύκανση

ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ: 8 μύθοι και 8 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για τη λεύκανση
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Καιρό τώρα σκέφτεσαι πως εάν έκανες τελικά λεύκανση στα δόντια σου, το χαμόγελό σου θα έδειχνε πιο λαμπερό. Τα δόντια σου θα ήταν πιο υγιή καθώς θα έδιωχνες όλους τους κίτρινους και μαύρους λεκέδες που έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια των δοντιών σου από το κάπνισμα και από μερικά ισχυρά φαγητά (φαγητά με ιδιαίτερη οξύτητα). Φοβάσαι όμως να το τολμήσεις γιατί οι απόψεις που εκφράζονται συνήθως για αυτό το θέμα είναι πολύ διαφορετικές και συχνά αντίθετες μεταξύ τους.

Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν για τη λεύκανση; Ποιες ανακρίβειες κυκλοφορούν κάνοντάς μας να σχηματίζουμε εσφαλμένη εντύπωση για αυτό το θέμα; Η χειρουργός- οδοντίατρος Κωστομοίρη Δέσποινα μοιράζεται μαζί μας κάποιες από τις ερωτήσεις που της θέτουν συχνά οι πελάτες της, αποκαλύπτοντας την αλήθεια που κρύβεται πίσω από όλους αυτούς τους μύθους περί λεύκανσης.

Μύθος 1
Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της λεύκανσης.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου, τσάι, κόκκινο κρασί, καφέ, συνεχής λήψη σιδήρου, κάπνισμα, κόκα κόλα.


Μύθος 2
Μπορώ να επιλέξω για τα δόντια μου ό,τι λευκό θέλω.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο βαθμός της λευκότητας των δοντιών εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειες του ατόμου. Είναι μεγαλύτερο το αποτέλεσμα σε καπνιστές και γενικά σε ανθρώπους που έχουν έντονες δυσχρωμίες  από χρωστικές.


Μύθος 3
Για να έχω μόνιμα λευκό χαμόγελο θα πρέπει να επαναλαμβάνω συνεχώς τη λεύκανση.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Οι λευκάνσεις καλό είναι να γίνονται μια φορά το χρόνο και αυτό φυσικά υπό την εποπτεία  του  οδοντίατρου.     


Μύθος 4
Όλα τα είδη λεύκανσης έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες και τα λευκαντικά του εμπορίου  αποδίδουν την ίδια λευκότητα με τη λεύκανση στον οδοντίατρο.

ΑΛΗΘΕΙΑ
H λεύκανση με laser στον οδοντίατρο σε συνδυασμό με «μασελάκια» για συνέχεια της λεύκανσης στο σπίτι αποδίδει το maximum.
 

Μύθος 5
Είναι ασφαλής μέθοδος όταν γίνεται χωρίς την επίβλεψη του οδοντίατρου.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Είναι ασφαλής μέθοδος όταν γίνεται με την επίβλεψη του οδοντίατρου γιατί όταν επαναλαμβάνεται σε μεγαλύτερη συχνότητα από την επιτρεπόμενη τότε  κατ’ εξαίρεση μπορεί να  δημιουργήσει  πρόβλημα στην αδαμαντίνη.
  
         
Μύθος 6
Γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις δοντιών.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις π.χ. όταν υπάρχουν σφραγίσματα πρόσθια ή πρόσθιες προσθετικές εργασίες, στεφάνες, γέφυρες σε συνδυασμό με φυσικά δόντια.


Μύθος 7
Δεν δημιουργεί ποτέ ευαισθησία.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν είναι πάντα ανώδυνη. Μπορεί να δημιουργήσει σε ορισμένα άτομα ευαισθησία στα δόντια τους όταν τα δόντια έχουν υποστεί κατάγματα ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Σε αυτήν την περίπτωση η ευαισθησία αυτή σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.
 

Μύθος 8
Δεν μπορώ να έχω μόνιμα λευκό χαμόγελο.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορώ να έχω μόνιμα λευκό χαμόγελο βεβαίως με όψεις ρητίνης  σε ένα ραντεβού ή όψεις πορσελάνης σε περισσότερα.

 
Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

 


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10