Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.04.2013 | 00:32
Δέσποινα Κωστομοίρη

Smile Trends! Τέσσερις τεχνικές για να αποκτήσεις το χαμόγελο των ονείρων σου

Smile Trends! Τέσσερις τεχνικές για να αποκτήσεις το χαμόγελο των ονείρων σου
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που άφησες το χαμόγελο να εμφανιστεί στο πρόσωπό σου; Σου έχω 5 λόγους να γελάσεις ξανά! Τέσσερις νέες μέθοδοι να χτίσεις το χαμόγελό σου πάλι από την αρχή... Plus η καλή διάθεση και ψυχολογία από μια λαμπερή οδοντοστοιχία που θα σου δίνει μια ακόμη αφορμή να μην σταματάς να χαμογελάς!

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει τις επιλογές για μόνιμο, ολοκαίνουριο και αισθητικό αποτέλεσμα με προσθετικές αποκαταστάσεις.

Γιατί να επιλέξω τις πρόσθετες αποκαταστάσεις;

Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι απλώς πιο λευκά δόντια, ούτε αφορά μόνο σε μια ίσια οδοντοστοιχία. "Οι προσθετικές αποκαταστάσεις είναι μόνιμες. Μπορούν να αφορούν αναβαθμίσεις σχήματος και χρώματος δοντιών ή ταυτόχρονα και θεραπεία" επισημαίνει η κα. Κωστομοίρη.

Τι διαφορά έχει κάθε μέθοδος;
Οι τεχνικές στις προσθετικές αποκαταστάσεις είναι πολλές. Σε τι διαφέρουν όμως μεταξύ τους: "Οι τεχνικές διαφοροποιούνται στα εξής:

α. στο χρόνο που απαιτούν για την ολοκήρωσή τους
β. στο κόστος κατασκευής
γ. στο είδος της αποκατάστασης

Μην ξεχνάς βέβαια πως όποια και αν είναι η τεχνική, η επιτυχία της βασίζεται στο ταλέντο και την εξειδίκευση του οδοντίατρου ο οποίος σχεδιάζει και αποκαθιστά τα δόντια.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Τα τελευταία χρόνια η κλασσική χρήση πορσελάνης με μέταλλο σε στεφάνες ή γέφυρες, έχει αντικατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις με ολοκεραμικές εργασίες. Εργασίες δηλαδή που δεν έχουν καθόλου μέταλλο.

Η χειρουργός Οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει μια ιδέα για μερικές από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές προσθετικής αποκατάστασης:


1. Ολοκεραμικές στεφάνες - Χρησιμοποιούνται σε μεμονωμένα δόντια, όπως δόντια με πολλά σφραγίσματα, απονευρωμένα ή σε εμφυτεύματα. Καλύπτουν όλο το δόντι περιφερικά, έχουν άριστη αισθητική απόδοση και αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.


2. Ολοκεραμικές γέφυρες - Είναι η επιλογή του ειδικό όταν πρόκειται για αντικατάσταση παλαιών γεφυρών ή αντικατάσταση ολοκεραμικών γεφυρών σε εμφυτεύματα. Αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.

Health Tip: Καλό είναι να σημειώσεις πως την ευθύνη για το είδος της τελικής αποκατάστασης είναι πάντα με την σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου. Γιατί μπορεί οι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις έχουν μεγάλη αντοχή, δεν έχουν αντικαταστήσει όμως πλήρως τις κλασσικές μεταλλοκεραμικές εργασίες, ούτε μπορούν να τοποθετηθούν αδιακρίτως.


3. Όψεις πορσελάνης - Πρόκειται για πολύ λεπτές φλοίδες πορσελάνης, οι οποίες για την τοποθέτησή τους απαιτούν ελάχιστο τρόχισμα του δοντιού. Αυτές συγκολλόνται μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα αναβαθμίζοντας φυσικά το χαμόγελο. Οι αποκαταστάσεις γίνονται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.


4.‘Όψεις ρητίνης - Είναι όψεις οι οποίες αποκαθίστανται σε 1 ραντεβού, 2 ωρών για την κάθε γνάθο, με μόνιμο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα εφόσον ο οδοντίατρος που τις εφαρμόζει είναι γνώστης της τεχνικής αποκατάστασης. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι οι σύνθετες ρητίνες, το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες για τα λευκά σφραγίσματα. Διορθώνονται ατέλειες όπως μικρά, αραιά, δυσχρωμικά, στραβά δόντια, δόντια με μεγάλα σφραγίσματα και δόντια με αποτριβές και κατάγματα.

Economy Tip: Το κόστος είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης διότι δεν παρεμβάλλεται εργαστήριο και επιπλέον διότι ο χρόνος που απαιτείται είναι 1 ραντεβού.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Τα νύχια σου στο επίκεντρο! Πώς να κάνεις το πιο glam γιορτινό μανικιούρ με έμπνευση από τους Dolce & Gabbana!
Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που θα αποθεώσουν το στιλ σου στα χριστουγεννιάτικα πάρτι
Γυμναστική στο σπίτι: Κάψε το λίπος από όλο το σώμα σε 30 λεπτά
London Calling: Μια βόλτα στις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Λονδίνου!
Top 10