LOW BUDGET! Πώς θα έχεις υγιή και όμορφα δόντια χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Οι καιροί είναι δύσκολοι! Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσουμε το χαμόγελό μας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά! Υπάρχει τρόπος να διορθώσεις τις ατέλειες, να προλάβεις τα “άσχημα νέα” της οδοντοστοιχίας σου και να διατηρήσεις τα όμορφα δόντια σου χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη έχει τη λύση.

Σε ποια περίπτωση το θεραπευτικό ή το αισθητικό κόστος είναι ακριβότερο!

Όταν ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί οπωσδήποτε το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Τότε αυξάνει το κόστος της αποκατάστασης και λόγω του χρόνου (δεν γίνεται σε 1 ραντεβού) και λόγω του ότι παρεμβάλλεται το κόστος της εργασίας του οδοντοτεχνίτη.

Πότε μπορείς να διορθώσεις τις ατέλειες σε 1 ραντεβού!
Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν το χαμόγελό σου να λάμψει με ένα και μόνο ραντεβού. Η Δέσποινα Κωστομοίρη εξηγεί ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις:

1. Σε αλλαγή σφραγισμάτων από αμάλγαμα σε λευκό σφράγισμα ή αντικατάσταση παλαιών σφραγισμάτων με νέα σφραγίσματα από ρητίνη.
2. Όταν αντί για όψεις πορσελάνης τοποθετηθούν όψεις ρητίνης με το ίδιο άριστο θεραπευτικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι μου ποσφέρουν όμως αυτές οι παρεμβάσεις;
Οι όψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις κάτωθι περιπτώσεις για αναβάθμιση θεραπευτική και αισθητική:
– Δόντια με πολλά σφραγίσματα
– Δόντια σκουρόχρωμα, απονευρωμένα αλλαγή χρώματος
– Δόντια αραιά
– Δόντια μικρά
– Δόντια στραβά

ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ
Εκτός όμως από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εκείνο που σίγουρα θα κρατήσει την τσέπη σου γεμάτη και άρα το χαμόγελό σου αστραφτερό είναι η πρόληψη!

Τι σημαίνει όμως πρόληψη; Η Δέσποινα Κωστομοίρη δίνει τον… ορισμό σε 8 σημεία:

1. Πρόληψη σημαίνει σωστό βούρτσισμα, νήμα, κάθε 6 μήνες καθαρισμός και αφαίρεση χρωστικών.

2. Πρόληψη σημαίνει σωστή διάγνωση και σωστές οδοντιατρικές αποκαταστάσεις

3. Πρόληψη είναι επίσης όταν ο οδοντίατρος εφαρμόζει σε πλήρη ανατομία τις προσθετικές του αποκαταστάσεις έτσι ώστε να μην δημιουργείται «σκαλοπάτι» στα όρια των ούλων και να μπορεί να περάσει νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι.

Εξ’ αιτίας κακών οδοντιατρικών αποκαταστάσεων μπορεί να δημιουργείται ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα ή τερηδόνες στα δόντια, με πιθανή απώλεια ακόμη και των δοντιών.

4. Πρόληψη είναι η χρήση νάρθηκα όταν σφίγγουμε ή τρίζουμε τα δόντια μας για να μην φθείρονται ή καταστρέφονται.

5. Πρόληψη είναι η φροντίδα των ούλων, για να αποφεύγονται φλεγμονές, ουλίτιδα ή ακόμη χειρότερα απώλεια οστούν και πιθανή απώλεια δοντιών, περιοδοντίτιδα.

6. Πρόληψη είναι η αποφυγή της τερηδόνας. Όταν γίνεται σωστά τότε ένα δόντι δεν προλαβαίνει να τερηδονιστεί και να χρειάζεται σφράγισμα ή ακόμα χειρότερα να χρειάζεται απονεύρωση και στεφάνη ακόμη και εξαγωγή.

7. Πρόληψη σημαίνει σωστός καθαρισμός, ώστε να αφαιρούνται χρωστικές από τα δόντια με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η αλλαγή χρώματος των δοντιών με την πρόοδο των ετών.

8. Σωστή πρόληψη σημαίνει πως ο ασθενής δεν επαναλαμβάνει οδοντιατρικές εργασίες για πολλά χρόνια.

Read More

And More