5 πράγματα που μπορούν να σου χαλάσουν τις διακοπές!

Διακοπές!!! Διακοπές!!! Δι-α-κο-πεεεες!!! Η στιγμή της απόλυτης ευτυχίας… Η στιγμή που τα αφήνεις όλα πίσω σου και φεύγεις, φεύγεις μακριά… Σε κάποιο νησί του Ιονίου ή του Αιγαίου, στο απέραντο γαλάζιο και δεν θέλεις ΤΙΠΟΤΑ, μα τίποτα να σου χαλάσει αυτές τις μέρες.

Ο κίνδυνος όμως πάντα καραδοκεί. Γιατί όλα είναι μέσα στη ζωή. Το καλύτερο αντίδοτο λοιπόν είναι η πρόληψη! Και εξηγούμαι…

1. Η γκρινιάρα φίλη
Έχουμε όλες από μία -ή σχεδόν όλες, και την αγαπάμε γιατί είναι φίλη μας. Στις διακοπές όμως δεν αντέχεται. Την ενοχλεί το ξενοδοχείο, το τριζόνι, το τζιτζίκι, το κύμα, η άμμος, το πρόγραμα, η ώρα που ξυπνάτε, η ώρα που κοιμάσαστε… Γκριν… Γκριν… Γκριν… Ουφ!

Η λύση
Η μία λύση είναι να μην την πάρετε μαζί σας. Επειδή όμως δεν είναι ευγενικό και θα σας πνίξουν οι ενοχές, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι οι υπόλοιπες της παρέας να εξηγηθείτε μαζί της από πριν. Με κομψό, διακριτικό, γλυκό, αλλά straight τρόπο να της πείτε ότι με τον τρόπο της γίνεται αρκετά ενοχλητική και σας φέρνει σε δύσκολη θέση.
Αν όλο αυτό σας δυσκολεύει… το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να οπλιστείτε με υπομονή, μπόλικη αδιαφορία, να προσπαθήσετε να εστιάσετε στα θετικά των διακοπών και να μην την ακούτε. Αν δεν της δίνει κανείς σημασία, κάποια στιγμή θα σταματήσει…

2. Ο τσακωμός με τον σύντροφο
Από αυτά που δεν θέλεις να σου συμβούν. Σε ρίχνουν, σε στεναχωρούν, σου χαλάνε τη διάθεση και μπορεί και ολόκληρες τις διακοπές -αν είναι τρικούβερτος.

Η λύση
Πρώτον, μην βάλεις στη βαλίτσα τα όπλα σου, μην ακονίσεις τα μαχαίρια σου και αφέσου στη θετική πλευρά. Λάβε υπόψην σου ότι και οι δύο έχετε μέσα σας συσσωρευμένη την ένταση όλης της χρονιάς και τα νεύρα σας είναι ευαίσθητα. Συνειδητοποιήστε την κατάσταση πριν φύγετε και να είστε σε εγρήγορση να κάνετε πίσω, να μην εξωθείτε στα άκρα τις καταστάσεις και να μην προκαλείτε ο ένας τον άλλον.
Κι αν ένας από τους δύο είναι αρκετά ζηλιάρης… καλύτερα να κλείσετε τις διακοπές σας σε ένα ήσυχο νησάκι όπου δεν κυκλοφορούν αμέτρητοι πειρασμοί -if you know what I mean!

3. O πονοκέφαλος
Αυτός ο ύπουλος, εκνευριστικός εχθρός που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνεις! Λίγο μετά τη θάλασσα, μόλις ξύπνησες, πριν κοιμηθείς… Από hangover, από μάτι, από …δεν ξέρεις τι.

Η λύση
Η σωστή προετοιμασία. Δεν φεύγουμε από το σπιτάκι μας αν μέσα στη βαλίτσα μας δεν υπάρχουν τα αγαπημένα μας παπούτσια, το αγαπημένο μας φόρεμα, το αγαπημένο μας άρωμα, το αγαπημένο μας κραγιόν και το τσεκαρισμένο μας παυσίπονο. Στο νεσεσέρ, στην τσάντα, πάνω μας γιατί ποτέ δεν ξέρει που θα σε ‘βρει ο δαιμονισμένος πονοκέφαλος.

4. Κάτι λείπει…
Και μάλλον το ξέχασες! Το τζιν σορτσάκι σου, το απίστευτα σέξι φόρεμα που σε κολακεύει όσο κάνενα άλλο, το ειδικό σουτιέν για τα εξώπλατα ρούχα σου… Ναι, σε καταλαβαίνω! Καταστροφή!

Η λύση
Λίγο πριν αρχίσεις να φτιάχνεις βαλίτσα κάνε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να πάρεις μαζί σου. Τσέκαρε, σκέψου, ξανατσέκαρε… Μόνταρε το μυαλό σου στην ετοιμασία της βαλίτσας και όποτε σου σκάει φλασιά, σημείωνε.
Φτιάξε βαλίτσα με τη λίστα δίπλα σου. Βάζεις, σβήνεις από τη λίστα, συνεχίζεις…

5. Αδιαθέτησες
Τι; Πώς; Όχι… Όοοοχι! Κι όμως, παρόλο τον σωστό προγραμματισμό σου το σώμα σου αποφάσισε να σε εκπλήξει αρνητικά. Και τώρα νεύρα, πόνος, ταλαιπώρια.

Η λύση
Για την γκαντεμιά φτύσε τον κόρφο σου. Για τα νεύρα, πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου πριν μιλήσεις. Για τον πόνο, να σου θυμίσω ότι έχεις το παυσίπονο στην τσαντούλα σου. Ή στο νεσεσέρ σου. Για ψάξε καλύτερα… Ταμπόν πήρες; Μήπως να κάνεις και μια λίστα με το τι πρέπει να έχει το νεσεσέρ σου; Η προετοιμασία και η σωστή οργάνωση είναι το παν. Γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν πονέσουν

Read More

And More