Audrey Hepburn: Το αγαπημένο της φαγητό, το ημερήσιο μενού και η σχέση της με τις “αυστηρές” δίαιτες

Η Audrey Hepburn ήταν και θα είναι ΤΟ icon. Είχε κερδίσει βραβείο Oscar, ήταν πολύ ταλαντούχα σε οτιδήποτε κι αν έκανε και αρκετά αφοσιωμένη στις φιλανθρωπικές δράσεις. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι επηρέασε πολλές γενιές γυναικών με την αισθητική της και το signature style της. Ακόμα και τώρα οι περισσότερες έχουμε κρατήσει στο μυαλό μας τα φανταστικά της look που έχουν μείνει αναλλοίωτα, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Όταν κοιτάς φωτογραφίες της και ταινίες που πρωταγωνιστούσε, το δεύτερο πράγμα που σκέφτεσαι (το πρώτο είναι πάντα το style της) είναι πως κατάφερνε να διατηρείται σε άψογη φόρμα από την αρχή έως το τέλος της καριέρας της. Βέβαια, η skinny σιλουέτα της πολλές φορές είχε βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων και πολλοί ήταν αυτοί που την κατηγορούσαν ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές. Όλα αυτά όμως διαψεύστηκαν από το γιο της Luca Dotti. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε τι έτρωγε καθημερινά και ποια ήταν τα αγαπημένα της φαγητά.

Η σχέση της με τις “αυστηρές” δίαιτες
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο γιος της, η ταλαντούχα ηθοποιός δεν είχε κάνει ποτέ δίαιτα, ούτε ήταν υπέρ των στερήσεων. Αντιθέτως, ήταν οπαδός του ιταλικού φαγητού, των ζυμαρικών, έτρωγε όσπρια, λαχανικά και κρέας. Και γενικά έτρωγε λίγο από όλα.

Το μυστικό της ήταν το… περπάτημα!
Το 1980 η Audrey έκανε σχέση με τον Robert Wolders η οποία κράτησε μέχρι το 1993. Ακόμα και ο ίδιος ο Robert δήλωσε ότι η Audrey δεν έκανε ποτέ δίαιτα. Περπατούσε όμως πάρα πολύ. Απολάμβανε τις μεγάλες βόλτες καθώς τη βοηθούσαν και ψυχολογικά και σωματικά φυσικά. Ο ίδιος επίσης αποκάλυψε ότι η ηθοποιός είχε πολύ καλό και γρήγορο μεταβολισμό που της επέτρεπε να απολαμβάνει τα πάντα.

Το διατροφικό της μενού
Ο Robert δήλωσε πως η διατροφή της ηθοποιού ήταν αρκετά απλή, αλλά υγιεινή! Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε το διατροφικό μενού και τι έτρωγε σε μια μέρα.

Πρωινό:
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με μαρμελάδα

Μεσημεριανό:
Άπαχο κρέας ή ψάρι ή ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο της

Βραδινό:
Κοτόσουπα ή σούπα με λαχανικά

Η καθημερινή ατασθαλία:
Κάθε βράδυ και μετά το τελευταίο γεύμα, η Audrey έκανε μια… γλυκιά ατασθαλία! Συνήθιζε να τρώει σοκολάτα την οποία συνδύαζε με ένα ποτήρι ουίσκι!

Η εμμονή της με τους υδατάνθρακες
Ο γιος της Audrey, Luca Dotti, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: “Ήταν τρελή για τα ζυμαρικά”. Επίσης, στο βιβλίο του με τίτλο “Audrey at Home” έχει γράψει “Η μαμά είχε σοβαρό εθισμό στα ζυμαρικά. Δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτά”.

Το αγαπημένο της φαγητό
Το φαγητό που αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ήταν τα spaghetti al pomodoro. Σύμφωνα με το γιο της μαγείρευε μόνη της το συγκεκριμένο γεύμα κάθε εβδομάδα. “Το αγαπημένο της φαγητό ήταν τα ζυμαρικά με σπιτική σάλτσα ντομάτας που έφτιαχνε η ίδια. Θα μπορούσε να τρώει το συγκεκριμένο γεύμα κάθε μέρα. Θα μπορούσε να ζει μόνο με αυτό”.

And More