CIARA: Τα fitness μυστικά της και πως κατάφερε να χάσει 27 κιλά σε 4 μήνες!

Γυρνώντας το χρόνο πίσω (τέλη του 2000), μου έρχεται στο μυαλό ένα κορίτσι με τέλεια φωνή, ταλέντο στο χορό και με ζουμερές καμπύλες. Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο της τραγούδι είχε σαν τίτλοGoodies”, αναφέροντας στους στίχους τις ιδανικές σωματικές αναλογίες της που κάθε άντρας θα παρατηρούσε. Τόση ώρα λοιπόν αναφέρομαι στην τραγουδίστρια Ciara, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από συνεργασίες με τη Missy Elliott και απολαμβάνουμε ακόμα και τώρα μέσα από τα νέα της single ή από διάφορα video clips, σαν το M.I.L.F. της Fergie που έχουμε ήδη αναφερθεί.

Το θέμα είναι όμως ότι η τραγουδίστρια το 2014 πήρε 27 κιλά, τα οποία κατάφερε να χάσει μέσα σε τέσσερις μήνες. Η αιτία, σύμφωνα με δικές της δηλώσεις, ήταν η γέννηση του πρώτου της παιδιού, η απουσία της γυμναστικής και η υπερκατανάλωση γευμάτων. Παρακάτω θα δούμε τον τρόπο που ακολούθησε για να απαλλαχτεί από αυτά τα κιλά, τη διατροφή της, τη γυμναστική και φυσικά κάποιες extra συμβουλές που δίνει σε εμάς τα κορίτσια.


Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ

Πριν περάσουμε να δούμε τη γυμναστική της Ciara, οφείλω να σε ενημερώσω ότι ο personal trainer της ακούει στο όνομα Gunnar Peterson. Μήπως σου λέει κάτι; Είναι φυσικά ο ίδιος άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις πλέον αδυνατισμένες σιλουέτες των αδερφών Kardashians και Jenners και ο γκουρού που εμπιστεύονται πολλές διάσημες προσωπικότητες του Hollywood.

Στο θέμα μας τώρα! Από ότι φαίνεται η όμορφη τραγουδίστρια είναι αρκετά τυπική και συνεπής με το γυμναστήριο. Προσπαθεί να ασκείται 5 με 6 φορές την εβδομάδα, ακολουθώντας 20 λεπτά αερόβιας άσκησης και πολλές επαναλήψεις με βάρη. Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της, η Ciara έχει πολύ δυνατούς μύες και την ικανότητα να σηκώνει πολλά κιλά.



Πώς γυμνάζεται όταν βρίσκεται σε περιοδεία;

Όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις την αναγκάζουν να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ο ελεύθερος χρόνος της star είναι αρκετά περιορισμένος. Το μυστικό όμως που την κρατάει σε φόρμα είναι οι χορευτικές πρόβες που ακολουθεί για τις ανάγκες του show, καθώς και οι 500 κοιλιακοί που δεν παραλείπει ποτέ και διατηρούν γραμμωμένη την κοιλιά της.


EXTRA INFO

Η όρεξή της για γυμναστική προέρχεται από τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ακούει την αγαπημένη της playlist, που περιλαμβάνει τραγούδια της Madonna και πολλών ακόμα καλλιτεχνών!


Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ

Βλέποντας τη γραμμωμένη και αδύνατη σιλουέτα της, πιστεύεις ότι η όμορφη τραγουδίστρια ακολουθεί κάποια αυστηρή δίαιτα που επιφέρει αυτά τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η Ciara το διαψεύδει. Δεν συμπαθεί τις δίαιτες που την κάνουν να λιμοκτονεί και προτιμάει να απολαμβάνει τα πάντα και με μέτρο.



Το extreme menu που ακολούθησε

Παρόλα αυτά, υπήρξε μια φορά στη ζωή της που έπεσε στην παγίδα των ακραίων διαιτητικών προγραμμάτων, όπως άλλωστε οι περισσότερες διάσημες του Hollywood. Αυτό λοιπόν που έκανε ήταν να υποκύψει σε μια δίαιτα που υπόσχονταν θεαματικά αποτελέσματα απώλεια βάρους και αποτοξίνωσης μέσα σε 21 ημέρες, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες κόκκινου πιπεριού στα φαγητά της, πίνοντας πολλά υγρά και αφήνοντας έξω από τα γεύματά της οτιδήποτε λιπαρό.

Όταν όμως διαπίστωσε ότι είναι αρκετά δύσκολο να ακολουθήσει αυτό το πλάνο, γύρισε ξανά στις παλιές της διατροφικές της συνήθειες που της περιορίζουν μόνο τις μεγάλες ποσότητες αλατιού.


Ο τρόπος να καταλαγιάζει την πείνα της

Η όμορφη star ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει 5 γεύματα ημερησίως. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να καταναλώνεται 3 ώρες πριν πέσουμε για ύπνο, κάτι που η Ciara δεν τηρεί λόγω της έντονης πείνας που νιώθει. Για να καταφέρει να ξεπεράσει λοιπόν αυτό το αίσθημα, φτιάχνει ένα δροσερό smoothie με φρούτα και λαχανικά, προσέχοντας πάντα την ποσότητα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα γεύματα που επιλέγει μέσα στην ημέρα:

  • ΠΡΩΙΝΟ: Ομελέτα από ασπράδια αυγών, με σπανάκι και γαλοπούλα ή pancakes με βρώμη και ασπράδια αυγών.
  • ΣΝΑΚΣ: Σάντουιτς με γαλοπούλα και λαχανικά ή frozen yogurt με φρέσκα φρούτα.
  • ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψητές πατάτες με βραστό μπρόκολο.


EXTRA INFO

Όταν προετοιμάζει το σώμα της για τις live εμφανίσεις, δύο εβδομάδες πριν ανέβει στη σκηνή μειώνει τα λιπαρές τροφές και αυξάνει τις πηγές πρωτεϊνών!

Όπως λοιπόν σου ανέφερα και στην αρχή του κειμένου, η Ciara μετά τη γέννηση του παιδιού της (2014) πήρε 27 κιλά, τα οποία κατάφερε να χάσει μέσα σε 4 μήνες. Πως έφτασε το στόχο της; Ας περάσουμε να δούμε όλα όσα είπε…

Πως κατάφερες να πάρεις αλλά και να χάσεις αυτά τα κιλά;
“Κάτι που έμαθα όταν ήμουν έγκυος, είναι ότι μια γυναίκα που διανύει αυτήν την περίοδο δεν πρέπει ποτέ να μένει πεινασμένη. Όταν πεινούσα έχανα τη ψυχραιμία μου, είχα τα νεύρα μου. Παρόλα αυτά, το μενού που ακολουθούσα ήταν αρκετά προσεγμένο και συμπεριλάμβανε όλες τις τροφές που υπάρχουν στη διατροφική πυραμίδα”.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: “Το θέμα είναι ότι όταν γέννησα συνέχισα να τρώω πολύ, χωρίς να γυμνάζομαι. Με αυτό τον τρόπο αύξησα το βάρος μου κατά 27 κιλά. Όταν το συνειδητοποίησα, αποφάσισα να αδυνατίσω. Έκανα προπόνηση 3 φορές την ημέρα και ακολουθούσα μόνο αερόβιες ασκήσεις. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα, κατάφερα να χάσω τα κιλά που προανέφερα”.


Πες μας ένα diet trick.

“Δίνω ένα διάλειμμα στον εαυτό μου, ώστε να αποφύγω τις στερήσεις και κατ’ επέκταση την υπερκατανάλωση. Λατρεύω τις τηγανιτές πατάτες, τα burgers, τα μπισκότα και το παγωτό. Πιστεύω ότι όσο τα στερούμε, τόσο τρώω μεγαλύτερες ποσότητες. Για αυτό το λόγο κιόλας ανέφερα πως κάνω διάλειμμα από την προσεγμένη διατροφή”.

Η Ciara συμπλήρωσε: “Θεωρώ ότι το μυστικό για αδύνατη σιλουέτα κρύβεται στα πολλά λίτρα υγρών ημερησίως. Σίγουρα η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και νερού με βοήθησε πολύ να μειώσω τον αριθμό στη ζυγαριά μου”.


ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ

1. “Μην περιμένεις να πεινάσεις για να καταναλώσεις το γεύμα σου. Φάε κάθε τρεις ώρες μικρά γεύματα που θα σε κρατήσουν μακριά από την υπερφαγεία”.

2. “Όταν περνάνε από μπροστά σου junk foods προσπάθησε να αποσπάσεις την προσοχή σου με κάτι άλλο. Αν μισή ώρα αργότερα το σκέφτεσαι ακόμα, τότε κατανάλωσέ το σε μικρή ποσότητα”.

3. “Είναι καλό να βγάλεις από τη ζωή σου το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα dressings με πολλές θερμίδες. Υπάρχουν άλλες πιο γευστικές επιλογές που μπορείς να τα αντικαταστήσεις και δεν θα καταστρέψουν τη διατροφή σου”.

And More