Charlize Theron: Ποια είναι η δίαιτά της; Τι γυμναστική κάνει;

Κοίτα να δεις τώρα πόσο δύσκολο -πραγματικά- είναι να περιγράψεις τη Σαρλίζ Θερόν. Γιατί όσο κλισέ κι αν ακούγεται το “μια εικόνα 1000 λέξεις” είναι αυτό που αντιπροσωπεύει καλύτερα την αγαπημένη ηθοποιό.

Το μόνο που έχω να πω εγώ, είναι πως με αυτό το τέλειο -στα όρια του εξωπραγματικά όμορφου- πρόσωπο και αυτές τις άψογες αναλογίες, καταφέρνει να μας κάνει να χαζεύουμε κάθε φορά που τη βλέπουμε στο κόκκινο χαλί. Καλά γονίδια, σίγουρα! Αλλά και ένα υγιεινό lifestyle που ακολουθεί με συνέπεια τόσα χρόνια. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις…

Στην τελευταία της ταινία “Mad Max”, η Σαρλίζ έπρεπε να αποχωριστεί τα πλούσια ξανθά μαλλιά της και να ξυρίσει το κεφάλι της. Κάτι που αποδείχθηκε τυχερό για την ίδια καθώς ο ρόλος αυτός της έδωσε πολλά βραβεία. Μία ακόμα “εντολή” που είχε από τον σκηνοθέτη, ήταν να παραμείνει σε φόρμα αλλά και να γίνει λίγο πιο μυώδης! Τι ακριβώς έκανε για να το επιτύχει;

Η θυσία για το “Mad Max”
Είναι γνωστό πως η 39χρονη ηθοποιός λατρεύει τη yoga γιατί όπως λέει εναρμονίζει σώμα και πνεύμα. Κάθε φορά που την απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός μετά την προπόνησή της, κρατάει ένα στρωματάκι. Για τις ανάγκες λοιπόν της ταινίας, έκανε πολλές περισσότερες ασκήσεις yoga για τα χέρια, το στήθος και την κοιλιά. “Έπρεπε να δείχνω δυνατή. Έβαλα 9 κιλά μύες. Έκανα πολλές αναστροφές, ασκήσεις πάνω-κάτω δηλαδή, από 3 φορές την ημέρα. Στο Mad Max είμαι σαν ποδοσφαιριστής” δήλωσε σε συνέντευξή της.

Η γυμναστική που κάνει
Προφανώς δεν της άρεσε και τόσο η εμφάνισή της στην ταινία, μιας και έχει συνηθίσει να βλέπει μια καλλίγραμμη σιλουέτα στον καθρέφτη. Την οποία έχει καταφέρει να αποκτήσει, κάνοντας yoga -όπως είπαμε παραπάνω- και μπαλέτο. Για την yoga αφιερώνει 1 ώρα 2-3 φορές την εβδομάδα και η ίδια δηλώνει μεγάλη fan. Όποτε της το επιτρέπει όμως το πρόγραμμά της, κάνει και μπαλέτο με προσωπικό γυμναστή. Έτσι εξηγούνται και τα τόσο σμιλεμένα πόδια!

Και εκτός από αυτά, κάνει ποδήλατο αλλά και ασκήσεις cardio για να καίει λίπος και να παραμένει αδύνατη. Βέβαια δεν είναι το μόνο της μυστικό. Η Σαρλίζ προσέχει πάρα πολύ και τη διατροφή της και ακολουθεί ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο για να μην παίρνει ούτε γραμμάριο!

Τα do’s και dont’s της διατροφής της

Πρώτα από όλα, με το που ξυπνήσει δηλαδή, πίνει άφθονο νερό και τρώει φρούτα. Προτιμά τα ελαφριά και μικρά γεύματα, τα οποία μέσα στη μέρα φροντίζει να είναι έξι. Δεν τρώει ποτέ junk food και λιπαρά φαγητά, όπως πίτσα, πατατάκια, τηγανητές πατάτες κ.τ.λ. Θέε μου καταπίεση! Αλλά να μου πεις μόνο αν τρως υγιεινά, αποκτάς τέτοιο σώμα…

Και αφήνω για λίγο το παραμιλητό μου, για να σου πω ενδεικτικά τι περιλαμβάνει το ημερήσιο μενού της. Να λοιπόν η δίαιτά της!

Η δίαιτα που ακολουθεί
-Πρωινό: Γάλα ή γαλακτοκομικά και φρούτα
-Δεκατιανό: Γιαούρτι ή κάποιο ελαφρύ σνακ
-Μεσημεριανό: Το κυρίως της είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και επιλέγει τροφές όπως βραστό κοτόπουλο, θαλασσινά κ.τ.λ
-Απογευματινό: Φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά
-Βραδινό: Σαλάτα με μαύρο ψωμί
-Προ-ύπνου: Μια μικρή ποσότητα από λαχανικά

Δεν μπορείς να πεις ότι η Σαρλίζ “σκάει” και στο φαγητό. Από ότι καταλαβαίνουμε όμως στόχος της είναι με τη διατροφή της να διατηρεί τον μεταβολισμό της ενεργοποιημένο και για να κάνει καύσεις αλλά και για να έχει ενέργεια μέσα στη μέρα.

And More