Emma Stone: Η fitness ρουτίνα που ακολούθησε για την ταινία La La Land

Μιας και η ταινία παύλα μιούζικαλ “La La Land” με πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον Ryan Gosling έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να προβάλλεται και μιας και βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τα Oscars, που φυσικά η Emma βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες, πήρα μια απόφαση! Σε περίπτωση που δεν έχεις δει την ταινία που σου προανέφερα, οφείλω να σου πω ότι η ταλαντούχα ηθοποιός χορεύει σαν επαγγελματίας. Και όχι απλά χορεύει σαν επαγγελματίας, αλλά έχει και το σώμα που αρμόζει ιδανικά σε μια χορεύτρια.

Έτσι λοιπόν, έψαξα και βρήκα όλα τα fintess μυστικά της Emma Stone που τη βοήθησαν να μεταμορφωθεί από μια ταλαντούχα ηθοποιό σε μια εντυπωσιακή χορεύτρια. Ακόμα κι αν δεν έχεις παρακολουθήσει κάποια χορευτική παράσταση από κοντά, φαντάζομαι πως ήδη γνωρίζεις ότι για να αντεπεξέλθει κανείς στις χορευτικές κινήσεις (πόσο μάλλον σε αυτές που έκανε η Emma στα γυρίσματα) πρέπει να έχει ευελιξία, μυϊκή και ψυχική δύναμη τα οποία έρχονται από την καθημερινή εξάσκηση. Πως τα κατάφερε η ίδια λοιπόν; Ποια είναι η άποψή της για τη γυμναστική και τη διατροφή;

Ο κατάλληλος personal trainer…
Η Emma Stone συνεργάστηκε με τον personal trainer Jason Walsh, οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει με τον Matt Damon, την Irina Shayk και την Jennifer Anniston. Ο Walsh δούλεψε με την αντοχή και την ενέργεια της Emma, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα της χάριζε μια θέση ανάμεσα στις υποψηφιότητες των Oscar.

Το μυστικό βρίσκεται στα βάρη!
Η Emma είχε δηλώσει: ”Τα βάρη και οι διάφορες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με αυτά είναι η πιο αξιόπιστη μορφή εκγύμνασης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί δουλεύουν όλοι οι μύες μαζί και δυναμώνει κάθε σημείο του σώματος”.

Πρώτα η ενδυνάμωση και μετά η αερόβια άσκηση
“Το να ασχοληθεί κανείς με την αερόβια άσκηση χωρίς να έχει “δουλέψει” με το σώμα του, είναι λίγο ανούσιο. Πρέπει πρώτα να “χτίσεις” το σκελετικό σου σύστημα, τους μύες και τις αρθρώσεις με τα βάρη και μετά να περάσεις στην cardio μορφή, ώστε να την κάνεις πιο ασφαλή και αποτελεσματική. Εν ολίγοις, όταν έχεις ήδη ένα δυνατό σώμα μπορείς να αντεπεξέλθεις καλύτερα στις αερόβιες ασκήσεις”.

Η ίδια συνέχισε: “Δόκίμασέ το και θα το καταλάβεις και μόνη σου! Χτίζοντας τις αντοχές σου με τα βάρη θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στο τρέξιμο, στο αερόμπικ και σε άλλες τέτοιου είδους μορφές άσκησης”.

Κάνε τις σωστές επιλογές τροφών
“Η ζάχαρη και η αφθονία υδατανθράκων είναι η αιτία που έχει αυξηθεί η παχυσαρκία στην Αμερική. Παρόλα αυτά υπάρχουν σάκχαρα και υδατάνθρακες που μπορείς να καταναλώσεις μέσα από πιο υγιεινές επιλογές και δεν θα επιβαρύνουν τα κιλά σου, όπως είναι τα φρούτα, τα δημητριακά ή τα προϊόντα ολικής. Προτίμησε να καταναλώνεις αυτούς τους υδατάνθρακες για πρωινό και όχι για βραδινό”.

Περιόρισε τη ζάχαρη
“Προσπαθώ να μένω μακριά από τη ζάχαρη και να εντάσσω στη διατροφή μου περισσότερα καλά λιπαρά. Αυτή είναι για μένα η ιδανική πηγή ενέργειας που με διατηρεί υγιή και αδύνατη. Πιστεύω ότι αν το δοκιμάσεις θα δεις τον αριθμό στη ζυγαριά σου να μειώνεται πολύ εύκολα”.


Όλα είναι θέμα γονιδίων
“Είναι πολλές οι φορές που ενδίδω σε όχι και τόσο υγιεινές τροφές. Παρόλα αυτά όμως, λόγω του ότι έχω καλό μεταβολισμό τα “καίω” αμέσως. Αυτό, όσον αφορά εμένα, είναι θέμα γονιδίων αλλά μπορείς παρόλα αυτά να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου με τη σωστή διατροφή και άσκηση”.

Πες όχι στις αυστηρές δίαιτες
“Είμαι κατά στις διάσημες δίαιτες του Χόλιγουντ που υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους. Θεωρώ ότι αν τρέφεσαι για αρκετό καιρό μόνο με φασόλια και κοτόπουλο, όσο γρήγορα θα χάσεις τα κιλά τόσο εύκολα θα τα πάρεις ξανά. Και όλο αυτό γιατί θα έχεις στερήσει από τον οργανισμό σου την απόλαυση και μετά θα “κατρακυλήσεις” παραπάνω από ότι θα έπρεπε”.

Η Emma συνέχισε: “Ό,τι κάνεις, καλό θα ήταν να σκέφτεσαι τον εαυτό σου πρώτα. Τρως σωστά για σένα και γυμνάζεσαι για να είσαι υγιής. Ένταξε όσο μπορείς στην καθημερινότητά σου τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή και σταδιακά θα δεις το σώμα και τη ψυχολογία σου να αλλάζει”.

And More