Eva Mendes: Αποκαλύπτει έξι fitness μυστικά της και τις αγαπημένες της ατασθαλίες

Μπορεί η Eva Mendes να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να μην δίνει συχνά συνεντεύξεις και οι εμφανίσεις της να είναι αρκετά σπάνιες, αλλά όταν η ίδια αποφασίζει να μιλήσει και να κάνει δηλώσεις τότε εύκολα βγαίνει ξανά στο προσκήνιο. Η Eva, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, είναι σύζυγος, μητέρα και ηθοποιός και η busy καθημερινότητά της δεν της επιτρέπει να εμφανίζεται σε κάθε event. Παρόλα αυτά όμως, ξέκλεψε λίγο χρόνο και έδωσε μια συνέντευξη αποκαλύπτοντας τα έξι fitness μυστικά που τη διατηρούν σε φόρμα και με καλλίγραμμη σιλουέτα. Ναι, γιατί μπορεί όπως σου προανέφερα να είναι μητέρα και πλήρως αφοσιωμένη σε αυτόν το δύσκολο ρόλο, αλλά για εμάς ήταν και θα είναι μια sexy γυναίκα με τις τέλειες αναλογίες.

Πως λοιπόν διατηρείται στα κιλά της και πως έχει καταφέρει μετά από μια εγκυμοσύνη να είναι σε άψογη φόρμα; Μετακινήσου λοιπόν προς τα κάτω και τσέκαρε όλα όσα είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξή της…


1. Επιλέγει το σωστό συνδυασμό ασκήσεων

Από τότε που η Eva έγινε μητέρα ξεκίνησε να κάνει χαλαρό jogging, αλλά και γρήγορο τρέξιμο. Έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης και να αποκτήσει ξανά το σώμα που είχε.

Η ίδια είπε: “Αγαπώ το τρέξιμο και πραγματικά βλέπεις διαφορά με 30 ή 45 λεπτά προπόνησης. Για να “επαναφέρω” όμως τη σιλουέτα μου μετά την εγκυμοσύνη δεν αρκούσε μόνο αυτό. Έπρεπε να γυμνάσω και να γραμμώσω το σώμα μου και αυτό το πέτυχα κάνοντας ασκήσεις με βάρη, συνδυαστικά πάντα με την αερόβια”.

Η Eva πλέον, εκτός το τζόκινγκ, δεν ξεχνά ποτέ να κάνει ασκήσεις squats και προβολές που γυμνάζουν το κάτω μέρος του σώματος. Μόνο που είναι αρκετά προσεκτική λόγω πόνων που αντιμετωπίζει στη μέση!


2. Πάντα βρίσκει χρόνο να γυμναστεί, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να κάνει ένα διάλειμμα

Η Eva πιστεύει ότι η γυμναστική είναι ένας τρόπος να φροντίσεις τον εαυτό σου. Ακόμα και όταν δεν έχει όρεξη να γυμναστεί, θα πιέσει τον εαυτό της και θα βρει χρόνο να κάνει κάτι για εκείνη.

Η ηθοποιός δήλωσε: “Η γυμναστική μου επιτρέπει να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Γνωρίζοντας ότι έχω μόνο μια ώρα να αφοσιωθώ σε μένα και στο σώμα μου, το εκμεταλλεύομαι στο έπακρο και προσπαθώ να μην το προσπερνάω”.

“Παρόλα αυτά αφήνω το σώμα μου να ξεκουραστεί ανά διαστήματα, γιατί ξέρω ότι όταν επανέλθω στο κομμάτι της γυμναστικής τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο θεαματικά γιατί θα έχω αποκτήσει ενέργεια και όρεξη. Αυτήν τη στιγμή γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά όταν πρόκειται να δώσω το παρόν σε κάποιο event ή να φωτογραφηθώ, θα γυμναστώ πέντε φορές την εβδομάδα”.


3. Η μητρότητα είναι ένα είδος εκγύμνασης από μόνο του

Η Eva δήλωσε: “Στην δεύτερη εγκυμοσύνη φοβήθηκα λίγο! Αναρωτιόμουν πόσες φορές ακόμα θα βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία να παίρνει και να χάνει κιλά. Πίστευα ότι μετά τη δεύτερη γέννα το σώμα μου δεν θα ερχόταν στην παλιά του τη φυσική κατάσταση, αλλά έκανα λάθος. Το να έχεις δύο παιδιά μέσα στο σπίτι σημαίνει πως η ώρα που κάθεσαι είναι ελάχιστη. Τα κυνηγάς παντού και προσέχεις να μην χτυπήσουν και να μην κάνουν ζημιές. Αυτό από μόνο του είναι ένα είδος γυμναστικής που καίει αρκετές θερμίδες, χωρίς καν να το καταλάβεις. Οπότε πιστεύω ότι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να χάσω τα κιλά της δεύτερης εγκυμοσύνης”.


4. Κρατάει τον εαυτό της ενυδατωμένο

Η όμορφη ηθοποιός θεωρεί πως η ομορφιά και η υγεία ξεκινάνε από “μέσα” μας. Οπότε, αυτό που δεν ξεχνάει ποτέ είναι ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο τοποθετεί στην τσάντα της και αναγκάζει τον εαυτό της να πιει για να μένει ενυδατωμένη. Επίσης, ένα από τα μυστικά της είναι το μουρουνέλαιο και το λάδι καρύδας, που ή τα πίνει ή τα απλώνει στην επιδερμίδα της.

5. Τρώει τα ίδια γεύματα κάθε μέρα…

Η Eva δήλωσε για τον εαυτό της πως είναι ένα “τέρας συνήθειας”. Αν βρει ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα το τρώει κάθε μέρα γιατί την ικανοποιεί γευστικά, αλλά ταυτόχρονα τη βοηθάει να χάσει ή να διατηρήσει τα κιλά της.

“Συνήθως ξεκινάω τη μέρα μου με αυγά. Τα αυγά είναι σαν τη μαγεία γιατί μπορείς να κάνεις με αυτά πολλές παραλλαγές. Τη συγκεκριμένη περίοδο τα προτιμώ σε μορφή scrambled και τα συνοδεύω με μια φέτα ψωμί του τοστ. Το να ξεκινάς την ημέρα σου με αυτήν τη μορφή πρωτεΐνης σε βοηθάει να έχεις ενέργεια μέχρι το βράδυ”.

Το μεσημεριανό και το βραδινό της Mendes είναι απλό και χωρίς λιπαρά. Προσπαθεί πάντα να συνδυάζει την πρωτεΐνη με λαχανικά και φυτικές ίνες.

“Μεγάλωσα τρώγοντας ρύζι και φασόλια, οπότε σε κάθε γεύμα χρειάζομαι ένα είδος δημητριακών. Σαν μεσημεριανό επιλέγω κυρίως σολομό με ρύζι ή κινόα και ποτέ δεν ξεχνώ την αγαπημένη σου σαλάτα. Το ίδιο πιάτο απολαμβάνω και σαν βραδινό, για αυτό χαρακτήρισα τον εαυτό μου σαν “τέρας συνήθειας”. Δεν βαριέμαι να τρώω το ίδιο πιάτο ξανά και ξανά γιατί ξέρω ότι αυτό είναι ιδανικό για το σώμα μου. Το μόνο που μου λείπει είναι να το απολαύσω ενώ κάθομαι στο τραπέζι. Συνήθως το τρώω όρθια γιατί κυνηγάω δύο μωρά”.


6. …Αλλά επιβραβεύει και τον εαυτό της

Μπορεί η Eva να είναι αυστηρή με τη διατροφή της, αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος και συμπεριφέρεται σαν όλες εμάς. Για αυτό λοιπόν μια φορά την εβδομάδα θα απολαύσει το αγαπημένο της junk food χωρίς τύψεις.

Στο παρελθόν είχε αρκετές γλυκές λιχουδιές μέσα στο σπίτι. Μετά όμως από την απόκτηση δύο παιδιών, απαγόρευσε να μπουν ξανά στα ντουλάπια αυτού του είδους οι τροφές. Και για τη δική της υγεία, μα πάνω από όλα για των παιδιών της.

“Τα γλυκά είναι η δική μου εμμονή. Λόγω όμως των αλλαγών που έχει υποστεί το σώμα μου και λόγω του ότι έχω δύο μωρά μέσα στο σπίτι έπρεπε να μάθω να διαχειρίζομαι την επιθυμία μου για γλυκό και να μην επιτρέψω ξανά να μπουν στο σπίτι. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι αφού γυμνάζομαι και προσέχω, αξίζω ένα γλυκό παραπάνω. Αλλά αυτό σαν λογική είναι λάθος και προσπαθώ να την αποβάλλω. Συνήθως η επιθυμία για γλυκό με πιάνει μετά το βραδινό γεύμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου. Εκείνες τις στιγμές προσπαθώ να σκέφτομαι κάτι άλλο και να ασχοληθώ με κάτι που θα με κάνει να ξεχαστώ”.

And More