Η ασυνήθιστη δίαιτα της Kourtney Kardashian, η extreme νηστεία και το αυστηρό detox

Μπορεί η Kourtney Kardashian να είναι η πιο βαρετή από όλη την οικογένεια στο κομμάτι του beauty (το έχει πει εξάλλου και η beauty editor του Tlife Νατάσα Μπερέκου, και συμφωνούμε απόλυτα μαζί της), το ίδιο όμως δεν ισχύει και για το κομμάτι του fitness. Τα τελευταία χρόνια όλες οι αδερφές έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής και γυμναστικής και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Όταν κοιτάς την Kourtney όμως, ενθουσιάζεσαι λίγο περισσότερο μιας και είναι ευρέως γνωστό ότι έχει μείνει έγκυος τρεις φορές και παρόλα αυτά έχει άψογο κορμί.

Η μεγαλύτερη Kardashian ξεκάθαρα βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα που έχει υπάρξει ποτέ. Η ίδια μίλησε ανοιχτά για την αυστηρή διατροφή της και την αποφυγή ορισμένων ομάδων τροφίμων. Οκ, και στο παρελθόν το έχει αναφέρει ξανά, αλλά αυτήν τη φορά αποκάλυψε το πλήρες μενού της, την extreme νηστεία και το αυστηρό detox που ακολουθεί και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι μας εξέπληξε. Τόσο καιρό γνωρίζαμε ότι αποφεύγει τη λακτόζη, τη γλουτένη και την επεξεργασμένη ζάχαρη (το οποίο έχει “μεταλαμπαδεύσει” και στα παιδιά της), αλλά οι νέες τις δηλώσεις και τι ακριβώς τρώει θα σε κάνουν να πεις WOW.

Τι δεν τρώει ποτέ;
Η ίδια αποκάλυψε με ένα post στο προσωπικό της app, ότι αποφεύγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη γλουτένη, όπως επίσης τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά όταν διανύει μια περίοδο detox. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται ούτε τα δημητριακά, ούτε τα φασόλια,ούτε τα όσπρια. Αντ’ αυτού, οι πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του μενού της.

Το πρωινό της
Η Kourtney ξεκινάει τη μέρα της με μια ελαφριά κρέμα από αβοκάντο η οποία περιλαμβάνει:

  • 1 αβοκάντο
  • 1κ. σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1κ. σούπας βιολογικό μέλι

Το μεσημεριανό της
Το μεσημεριανό της γεύμα και όταν δεν βρίσκεται σε περίοδο detox, περιλαμβάνει ένα συνδυασμό πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Πιο συγκεκριμένα θα φάει:

  • Ψάρι ή κοτόπουλο
  • Με μπρόκολο ή κουνουπίδι

Το Νο1 μυστικό της!
Πρόσεξε να δεις τι κάνει η Kourtney για να παραμένει αδύνατη. Μένει νηστική 14 ώρες την ημέρα. Καλά εννοείται ότι μεσολαβεί και ο βραδινός ύπνος. Δηλαδή αν καταναλώσει βραδινό στις 6 το απόγευμα (ναι τότε θα κάνει το τελευταίο γεύμα της ημέρας), μετά θα φάει πρωινό στις 8 το πρωί. Εκτός από αυτό, αποφεύγει τα σνακ, εκτός βέβαια από τα αμύγδαλα.

Η extreme διατροφή που ακολουθεί μια φορά την εβδομάδα!
Στο εξωτερικό είναι ευρέως γνωστή η δίαιτα fasting. Ο κάθε ένας την ακολουθεί με τους δικούς του κανόνες. Πρόκειται για μια δίαιτα “νηστείας” που κάνεις detox, αλλά είναι αρκετά αυστηρή (σε αυτό το σημείο θα σου πω να μείνεις συντονισμένη γιατί σε συνεργασία με διατροφολόγο θα σου εξηγήσουμε τα πάντα). Όσον αφορά στην Kourtney κάνει το εξής στη δική της δίαιτα fasting. Μια ημέρα την εβδομάδα καταναλώνει μόνο νερό και ζωμό οστών. Ναι, μόνο αυτό για 24 ώρες!

Η ίδια μάλιστα δήλωσε: “Γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αποτοξίνωση και ειδικά από τη ζάχαρη, αλλά αυτό που κάνω μειώνει σημαντικά την επιθυμία μου για κάτι γλυκό. Είμαι άνθρωπος που απολαμβάνει τη ζωή και το φαγητό, αλλά αυτό το κάνω κυρίως στις διακοπές και μια μέρα την εβδομάδα. Τις ατασθαλίες μου τις “σώζω” με το μενού που ακολουθώ τις υπόλοιπες έξι μέρες”.

Το trick για επίπεδη κοιλιά
“To δικό μου μυστικό για επίπεδη κοιλιά είναι η σανίδα. Μόνο που προσπαθώ κάθε φόρα να το πηγαίνω και σε άλλο επίπεδο. Ανοίγω και κλείνω τα πόδια, φέρνω τα γόνατα προς το στήθος, προσπαθώ να κρατήσω ισορροπία σηκώνοντας το ένα πόδι. Όλα αυτά δουλεύουν κατά πολύ την περιοχή της κοιλιάς γιατί είναι ενεργή εκείνη τη στιγμή”.

And More