Η σκληρή προετοιμασία των σταρ για να εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί!

Μπορεί να είναι απλά ένα κόκκινο χαλί αλλά η δύναμή του είναι τεράστια! Άνθρωποι διψάνε να περπατήσουν πάνω σε αυτό και να ποζάρουν ενώ τα φλας των φωτογραφικών μηχανών αστράφτουν. Πρώτες και καλύτερες οι διάσημες κυρίες της σόουμπιζ που προετοιμάζονται για αυτό ολόκληρους μήνες πριν, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να είναι θεές! Σκληρή γυμναστική, αυστηρή διατροφή και πειθαρχία για να λάμψουν μέσα στις υψηλής ραπτικής τουαλέτες τους.

Η ιδιαίτερη εκείνη βραδιά -και κυρίως τα Όσκαρ– γίνεται αυτοσκοπός και η καθεμία δίνει το δικό της αγώνα ώστε να είναι τέλεια, να ξεχωρίσει και φυσικά να επισκιάσει την άλλη. Αρκετά όμως είπα. Αυτά δεν έχουν τόση σημασία άλλωστε. Το θέμα είναι να μάθουμε τι κάνουν για να παρουσιαστούν εκείνο το βράδυ τόσο απαστράπτουσες.

Για να τις απομυθοποιήσουμε λίγο, οι σέξι εμφανίσεις των περισσότερων, στηρίζονται κατά βάση σε ειδικούς -γιατί τόσο αδύνατη και γυμνασμένη σε λίγο καιρό δεν γίνεται από μόνη σου κακά τα ψέματα. Μια ομάδα εξαίρετων επαγγελματιών, όπως διαιτολόγοι, προσωπικοί σεφ και personal trainers, αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν ακόμα και τις πιο απείθαρχες διάσημες σε καλλονές. Τι συμβουλές λοιπόν τους δίνουν;


ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ…

Οι αγαπημένες μας σταρ έχουν ήδη επιλέξει το φόρεμα που θα φορέσουν στα βραβεία και πρέπει να εφαρμόζει τέλεια. Οπότε το μόνο που μένει είναι να δούνε με τον προσωπικό τους γυμναστή τα σημεία που πρέπει να αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Η Lacey Stone, fitness expert, που έχει συνεργαστεί με πολλές διάσημες όπως η Nicole Kidman, συμβουλεύει τις σταρ να κάνουν ασκήσεις Bootcamp, ασκήσεις με ποδήλατο, ασκήσεις υψηλής έντασης με διαλείμματα που συνδυάζονται με yoga, μπάρα και όποια άλλη άσκηση επικεντρώνεται στο σώμα. Εάν η πελάτισσά της είναι ως ένα βαθμό γυμνασμένη, προτείνει 20 λεπτά προπόνηση 2-3 φορές την εβδομάδα. Σε αυτές που έχουν επιλέξει ένα φόρεμα ανοιχτό στους ώμους, το στήθος ή είναι πολύ εφαρμοστό στην κοιλιά, προτείνει καθημερινή πρωινή προπόνηση και ασκήσεις ειδικές για αυτά τα σημεία.

Ο προσωπικός σεφ φροντίζει να τους μαγειρεύει τέσσερα καθαρά γεύματα την ημέρα ενώ πλαστικοί χειρουργοί είναι πάντα σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κάποια διάσημη χρειάζεται άμεσα τη βοήθειά τους. Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι, τους επισκέπτονται πολλές φορές με καροτσάκι και καλυμμένο το πρόσωπο για να μην τις αναγνωρίζουν οι παπαράτσι.

ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ…
Καθώς πλησιάζει ο καιρός για τα βραβεία, ο προπονητής Bob Harper συμβουλεύει -αν υπάρχει ανάγκη- τις σταρ να μειώσουν κατά πολύ τις θερμίδες. Για τις γυναίκες προτείνει πρόσληψη 800 θερμίδων την ημέρα (πείνα) και τις προτρέπει να περιορίσουν τους σύνθετους υδατάνθρακες στο πρωινό μόνο και να τρώνε όσο λιγότερο αλάτι γίνεται και περισσότερα λαχανικά. Εννοείται πως το αλκοόλ απαγορεύεται δια ροπάλου. Όλα για το κόκκινο χαλί!

Όσον αφορά στη γυμναστική, προτείνει 45 λεπτά cardio, ακόμα κι αν αυτό είναι περπάτημα. Λέει πως όσοι γυμνάζονται πριν φάνε, τείνουν να είναι πιο συνεπείς με τη δίαιτά τους και να χάνουν πιο εύκολα κιλά και λίπος.

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ…
Η γυμνάστρια και σύμβουλος fitness και lifestyle, Ashley Borden, που έχει συνεργαστεί με την Heidi Klum και την Hillary Swank, πιστεύει ότι αν μια σταρ γυμνάζεται όλον το χρόνο, αρκεί να εντατικοποιήσει την προπόνησή της και να “καθαρίσει” τη δίαιτά της λίγες μέρες πριν το event. “Ενυδατώσου και βεβαιώσου ότι υπάρχουν αρκετές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες στη δίαιτά σου” αυτό προτείνει ως ειδικός και προσθέτει πως οι περισσότερες σταρ ζητάνε να κάνουν ασκήσεις yoga και διαλογισμού για να νιώθουν πιο ανανεωμένες και να ηρεμούν σώμα και πνεύμα.

Η ίδια προτείνει να αποφεύγονται τρόφιμα με ζάχαρη, αλάτι και επεξεργασμένα προϊόντα που προκαλούν φούσκωμα και να κάνουν μασάζ γιατί όπως λέει μειώνει τις ορμόνες του στρες (κορτιζόλη και αδρεναλίνη) που συνδέονται με την πρόσληψη βάρους, ενώ μειώνει το πρήξιμο.


ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ…

Ο Scott Keppel, γνωστός προπονητής, συμβουλεύει τις πελάτισσές του να συνεχίσουν να τρώνε φρούτα και να κόψουν όλα τα λαχανικά που προκαλούν φούσκωμα, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Συνιστά λιγότερους υδατάνθρακες καθώς πλησιάζει η μέρα των βραβείων και περισσότερη κατανάλωση από σπαράγγια και παντζάρια που βοηθούν στην κατακράτηση υγρών.

Και όσον αφορά στη γυμναστική, προτείνει να κάνουν 15-20 λεπτά παραπάνω από ό,τι κάνουν ήδη και να πηγαίνουν 5-6 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο. Όλες οι ασκήσεις τώρα γίνονται με περισσότερη ένταση, ρυθμό και επανάληψη.


ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ…

Είναι η περίοδος που όλες οι σταρ προσέχουν ακόμα και την παραμικρή θερμίδα. Οι χυμοί από φρούτα και λαχανικά γίνονται το αγαπημένο τους ρόφημα, μιας και είναι χαμηλοί σε θερμίδες, τονώνουν τον οργανισμό και διώχνουν τις τοξίνες από το σώμα. Πείνα!

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ…
Ο Harley Pasternak, που έχει συνεργαστεί με την Kim Kardashian, τη Rihanna και την Behati Prinsloo, την ημέρα των βραβείων, προτείνει μια 45λεπτη άσκηση τύπου περπάτημα στην ανηφόρα για να τονωθούν τα πόδια, οι γοφοί και να καούν όσο περισσότερες θερμίδες γίνονται. Αλλά και λίγοι κοιλιακοί πριν το event είναι απαραίτητοι!

Το ιδανικό μενού για εκείνη τη μέρα είναι ένα smoothie από μήλο για πρωινό, γιαούρτι με μούρα για σνακ, μια σαλάτα με αβοκάντο και σολομό για μεσημεριανό, καπνιστό βοδινό ή μήλο για σνακ και κινόα με γαρίδες και λαχανικά για το βράδυ.

Ένα βράδυ, μια προετοιμασία μηνών. Αν αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια, οι σταρ μας ξέρουν καλύτερα…

And More