Jasmine Tookes: Μετά την εμφάνισή της στο Coachella, ψάξαμε και μάθαμε τα fitness μυστικά της

Αν ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών που έκαναν κλικ σε αυτό το θέμα επειδή τρελάθηκαν με τη σιλουέτα του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά το όνομα της, Jasmine Tookes, δεν σου λέει τίποτα, είμαι έτοιμη να σου εξηγήσω τα πάντα. Το βασικό είναι πως η Jasmine ανήκει στην παρέα των Αγγέλων της Victoria’s Secret και έχει περπατήσει σε catwalks μεγάλων σχεδιαστών. Μιας και το όνομά της “παίζει” παντού στα ξένα media λόγω της εμφάνισής της στο Coachella, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, αποκαλύπτοντας τα fitness μυστικά της και δίνοντας σημαντικά tips για να αποκτήσεις ένα σούπερ σώμα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Εξάλλου, υπάρχει καλύτερος fitness μέντορας από έναν Άγγελο; Μάλλον όχι!

Παρακάτω λοιπόν, θα δεις τη γυμναστική που ακολουθεί, τη διατροφή της, τη δίαιτα που δεν θα έκανε ποτέ και πολλά ακόμα. Οπότε, αφού έρχεται το καλοκαίρι και σίγουρα θα κάνουμε μια προσπάθεια να χάσουμε κάποια κιλάκια, ας υιοθετήσουμε μερικές από τις συμβουλές που μας δίνει το μοντέλο…

Η γυμναστική είναι προφανώς πολύ σημαντική για σένα! Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου;
“Σε γενικές γραμμές αλλάζω το πρόγραμμά μου. Τη μια μέρα μπορεί να ασχοληθώ με τους κοιλιακούς και το κάτω μέρος του σώματος, όπως οι μηροί, και την επόμενη μέρα να ακολουθήσω ασκήσεις αποκλειστικά για γλουτούς. Μια ολόκληρη ώρα δηλαδή, αφιερωμένη σε προβολές, squats και τέτοιου είδους ασκήσεις. Την επόμενη μέρα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω “ρεπό” και μετά θα ασχοληθώ με τη full body ενδυνάμωση και μετά πάλι ρεπό. Γενικά προσαρμόζω τη γυμναστική στις δικές μου ανάγκες και ανάλογα με το πόσο ξεκούραστο είναι το σώμα μου”.

Ξέρουμε ότι το γυμναστήριό σου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Τι κάνεις όταν ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους;
“Μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικά προγράμματα όπου κι αν βρίσκομαι. Για παράδειγμα όταν βρίσκομαι στην Καλιφόρνια έχω βρει ένα studio που κάνει φοβερές ασκήσεις pilates. Σε μια άλλη πόλη έχω βρει τέλεια μαθήματα που γίνονται στην μπάρα του μπαλέτου. Γενικά ψάχνομαι όταν είναι να ταξιδέψω σε άλλη χώρα”.

Τι τρως πριν και μετά την προπόνηση;
“Πριν από την προπόνηση πρέπει να επιλέγουμε κάτι ελαφρύ που θα μας προσφέρει ενέργεια, αλλά δεν θα μας προκαλέσει ναυτία. Αν έχω αποφασίσει ότι θα γυμναστώ τις πρωινές ώρες θα απολαύσω κανονικά το πρωινό μου γεύμα, όπως ένα σάντουιτς ή ομελέτα και μετά από 2 ώρες θα γυμναστώ. Σε περίπτωση που πάω στο γυμναστήριο το απόγευμα, σίγουρα πιο πριν θα πιω ένα shake πρωτεΐνης. Μετά την προπόνηση επιλέγω πάλι κάποιο πρωτεϊνούχο γεύμα, όπως κοτόπουλο στη σχάρα με ρύζι και λαχανικά”.

Τι κίνητρο δίνεις στον εαυτό σου για να σηκωθείς από τον καναπέ και να πας στο γυμναστήριο;
“Πραγματικά κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο, όπως και στις περισσότερες γυναίκες. Νομίζω ότι καλύτερος τρόπος να παρακινήσω τον εαυτό μου είναι να γυμναστώ με έναν φίλο. Για παράδειγμα, η φίλη μου η Josephine που στέλνει συνεχώς μηνύματα του τύπου “Θα πάμε σήμερα να γυμναστούμε;”. Και να μην θες, δεν μπορείς να αρνηθείς. Νιώθεις χάλια! Αν πάει εκείνη, πρέπει να πάω κι εγώ. Πρέπει να βρείτε κι εσείς έναν τέτοιο φίλο. Επιπλέον, ακολουθώ κάποιους fitness λογαριασμούς στο instagram που όποτε βλέπω τα posts τους λέω από μέσα μου: Οκ, είναι η ώρα να πας κι εσύ γυμναστήριο”.

Τι επιλέγεις να φας όταν βρίσκεσαι σε κάποιο εστιατόριο;
“Επιλέγω ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει στον κατάλογο. Πρώτο στις επιλογές μου βρίσκεται το κοτόπουλο και τα μαύρα φασόλια”.

Πες μας ένα μυστικό αδυνατίσματος που δεν θα ακολουθούσες ποτέ;
“Η στερητική διατροφή με τους χυμούς. Πρώτον, δεν μου αρέσουν οι χυμοί και δεύτερον, δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις κάτι τόσο αυστηρό για να χάσεις κιλά. Σύντομα θα τα ξαναπάρεις.”

Τι δεν θα έτρωγες ποτέ;
“Τα στρείδια και τα μύδια. Με αηδιάζουν”.

Θα μας αποκαλύψεις τα τρία φαγητά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου;
“Αλάτι, σόγια sauce και νερό. Βάζω πολύ αλάτι στα φαγητά μου”.

Πες μας ένα υγιεινό σνακ για τις μέρες που ταξιδεύουμε…
“Επειδή τα σνακ σε διάφορα μαγαζιά είναι μεγάλη παγίδα και μπορεί να κρύβουν πολλές θερμίδες και λιπαρά, είναι καλό να έχεις μαζί σου μπάρες δημητριακών. Γνώμη μου είναι να φας και δύο μπάρες, από το να αγοράσεις ένα κρουασάν από έξω για να μειώσεις την πείνα σου”.

Ένα τελευταίο fitness tip τώρα που η θερμοκρασία αυξάνεται…
“Πιες πολύ νερό για να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο και ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιείς την αυξημένη θερμοκρασία σαν πρόφαση για να μην πας στο γυμναστήριο. Τώρα είναι η εποχή που πρέπει να γυμναστείς αρκετά, μιας και θα φορέσεις το μαγιό σου”.

Εν κατακλείδι, συγκέντρωσα τα ημερήσια γεύματα της Jasmine σε περίπτωση που θες να τα υιοθετήσεις κι εσύ στη διατροφή σου. Θα δεις πως είναι full απολαυστικά και λόγω της υψηλής περιεκτηκότητάς τους σε πρωτεΐνη, θα μειώσουν την όρεξή σου και την επιθυμία σου για γλυκό…

  • Πρωινό: Ομελέτα ή ψωμί με αυγά ποσέ ή σάντουιτς με τυρί
  • Μεσημεριανό: Κοτόπουλο στη σχάρα με μπρόκολο και καστανό ρύζι
  • Βραδινό: Μπριζόλα με πουρέ πατάτες ή καστανό ρύζι και ψητά λαχανικά
  • Ενδιάμεσα σνακ: Μήλα με επικάλυψη φυστικοβούτυρου

And More