Κάν’ το όπως η Blake Lively: Τα 12 fitness μυστικά της που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!

Η Blake Lively μεγάλωσε και δεν είναι πλέον αυτό το αθώο και νεαρό κορίτσι που όλοι γνωρίσαμε στη σειρά “Gossip Girl“. H Blake είναι μια γυναίκα που θα θέλαμε να μας δώσει τις στιλιστικές της συμβουλές, tips για τέλειο μακιγιάζ – μαλλιά και φυσικά την άποψή της για μια ισορροπημένη διατροφή και μια θηλυκή σιλουέτα. Αυτή τη στιγμή επειδή διαβάζεις τη στήλη του fitness, καταλαβαίνεις και από μόνη σου με τι θα ασχοληθούμε. Θα αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τη μόδα και το beauty και θα αφοσιωθούμε σε αυτό που μας “καίει” περισσότερο, σαν γνήσια κορίτσια που ακολουθούν πιστά το fitness lifestyle.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από λίγους μήνες πληροφορηθήκαμε ότι η Blake περιμένει το δεύτερο παιδί της, οπότε θα ήταν λίγο άκυρο να σε ενημερώσω για το πώς διατηρεί τη σιλουέτα που έχει τώρα. Σημασία έχει όμως ότι μόλις βγήκαν στη δημοσιότητα τα fitness μυστικά που ακολούθησε για να αποκτήσει ένα φανταστικό σώμα και να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “The Shallows“. Η πρεμιέρα αυτής της ταινίας έγινε το Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν πέρασε και πάρα πολύς καιρός μέχρι να βγουν στη δημοσιότητα όλες αυτές οι πληροφορίες που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σου. Οφείλω να σε ενημερώσω ότι στο “The Shallows” η νεαρή ηθοποιός αναγκάστηκε να φορέσει μπικίνι κι εμείς βλέποντάς την δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε απορία για τη γυμναστική και τη διατροφή που ακολούθησε. Αφού λοιπόν έκανα όλη αυτή την εισαγωγή και ξεκαθάρισα τη θέση μου, για να μην νομίζεις ότι σε ενημερώνω με παλιές πληροφορίες, πάμε να δούμε όλα όσα έχει πει.


1. Δεν μετράει ποτέ τις θερμίδες

Η Blake απεχθάνεται τις στερήσεις και δεν μπορεί τα “πρέπει” στις δίαιτες. Έχει μάθει να μειώνει το βάρος της τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα και όχι μειώνοντας τα ημερήσια κατανάλωση τροφών, που είναι τόσο σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, όσο και για την απαραίτητη καύση που κάνει ο μεταβολισμός.

2. Καταναλώνει τροφές με θρεπτικά συστατικά
Η ηθοποιός πιστεύει στο ρητό “Ό,τι τρώμε, είμαστε”. Επιλέγει λοιπόν ισορροπημένα γεύματα με βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βραδυφλεγή άμυλα όπως η γλυκοπατάτα και υγιεινά λίπη όπως το αβοκάντο και το λάδι καρύδας. Έτσι καταφέρνει να μένει χορτάτη και υγιής, αποφεύγοντας τις υπερκαταναλώσεις και τη βουλιμία.


3. Μαγειρεύει μόνη της

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, είναι εκπληκτική μαγείρισσα. Απολαμβάνει τη διαδικασία του μαγειρέματος, καθώς και τα ψώνια στο μπακάλικο. Με αυτό τον τρόπο έχει τον απόλυτο έλεγχο στις θερμίδες και στα συστατικά.

4. Ξεκινάει τη μέρα της με το σωστό τρόπο
Όταν σηκώνεται από το κρεβάτι πίνει πάντα ένα ποτήρι νερό για να ενισχύσει το μεταβολισμό της. Στη συνέχεια τηγανίζει αυγά σε λάδι καρύδας και προσθέτει λαχανικά της επιλογής της. Αν νιώθει κουρασμένη και πεινασμένη, θα συνεχίσει το γεύμα της με βρώμη και φρούτα, για να λάβει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, να ενυδατώσει το σώμα της και να ισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


5. Δεν υπερκαταναλώνει

Όταν νιώθει πεινασμένη θα διατηρήσει τις μικρές μερίδες των κυρίων γευμάτων και θα εντάξει περισσότερα σνακ με φρούτα και λαχανικά στη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο δεν αυξάνει τις ημερήσιες θερμίδες και κατ’ επέκταση το βάρος της.


6. Υποστηρίζει τη σωστή γυμναστική

Σε περιόδους προετοιμασίας, όπως η ταινία που σου ανέφερα στην εισαγωγή, η ηθοποιός γυμνάζεται 5 φορές την εβδομάδα από 35 έως 75 λεπτά. Η προθέρμανση ξεκινάει στο έδαφος με ασκήσεις πάνω σε έναν μικρό κύλινδρο και συνεχίζει με άλματα και σπρώξιμο – τράβηγμα αντικειμένων με πολλά κιλά. Αυτό ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και βοηθάει το μεταβολισμό να κάνει καύσεις. Επιπλέον, ένα από τα αγαπημένα της αθλήματα είναι το surf, κάτι που προτιμάει σε περιόδους διακοπών.


7. Κάνει ολιγόλεπτη γυμναστική ακόμα και αν δεν έχει χρόνο

Ακόμα και αν ταξιδεύει ή όταν ο ελεύθερος χρόνος της είναι μειωμένος, 10 λεπτά ελλειπτικού της αρκούν για να ωθήσει το σώμα της να κάψει λίπος και θερμίδες.

8. Ακολουθεί το πρόγραμμα της free day
Ακόμα μια σταρ που δεν αφήνει έξω από τη ζωή της τις ατασθαλίες. Η ηθοποιός υποκύπτει στις πίτσες και τα ζυμαρικά 2 φορές τη βδομάδα και απολαμβάνει χωρίς τύψεις το αγαπημένο της γλυκό. Το αλκοόλ δεν είναι πρόβλημα για την Blake, καθώς δεν της αρέσει γευστικά.


9. Σωστή επιλογή σνακ

Μπορεί μέσα στην ημέρα να επιλέξει μια μπάρα δημητριακών με πολλές θερμίδες ή ένα ολόκληρο αβοκάντο, αλλά αποφεύγει σαν εχθρός τα επεξεργασμένα σνακ με τα πολλά λιπαρά.


10. Ακούει πάντα τον προπονητή της

Ο personal trainer της Lively ακούει στο όνομα Don Saladino. Είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε τη διατροφή της και δημιούργησε ένα πλάνο γυμναστικής, χωρίς εκείνη να παραπονεθεί, να διαμαρτυρηθεί ή να κάνει αυτό που επιθυμεί. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του και του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη.


11. Ακούει το σώμα της

Σκοπός της σταρ δεν είναι να μεταμορφωθεί σε body builder. Έχει σαν στόχο να φέρει την ευεξία στο σώμα και τη ψυχολογία της, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που θα τη γυμνάσει. Όταν το σώμα της δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, απλώς χαλαρώνει.


12. Δεν απογοητεύεται

Ακόμα και να μην έχει χάσει το επιθυμητό βάρος ή ακόμα και η γυμναστική να μην κατάφερε να σχηματίσει το σώμα της έτσι όπως θα ήθελε, συνεχίσει τον αγώνας της διατηρώντας θετική στάση.

Το μόνο που έχω να δηλώσω σαν fitness editor, είναι ότι η Blake θα μπορούσε να γίνει ο μέντοράς μας στη διατροφή και τη γυμναστική και ανυπομονούμε να γεννήσει για να μας πει πως θα καταφέρει να επαναφέρει το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη.

Κράτα το

And More