Rihanna: Οι ατασθαλίες, η αγάπη της για το φαγητό και το διατροφικό μενού της

Αν γινόταν να ταυτιστούμε σωματικά με μια σταρ, σίγουρα αυτή θα ήταν η Rihanna. Πότε χάνει κιλά, πότε τα παίρνει ξανά. Πότε τη βλέπουμε σε σούπερ φόρμα και πότε λίγο πιο juicy. Ναι, αυτός είναι ο “φαύλος κύκλος” που οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν και η Rihanna φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση. Μια extra πληροφορία που θα σε κάνει να ταυτιστείς ακόμα περισσότερο μαζί της, είναι ότι η Riri ανήκει στην κατηγορία των “mood eaters”. H ίδια τρώει ανάλογα με τη διάθεσή της και δυστυχώς τις περισσότερες φορές που δεν νιώθει καλά ψυχολογικά καταφεύγει στο φαγητό. Στο πολύ φαγητό! Σαν εμάς δηλαδή. Whatever! Ας αφήσουμε αυτά στην άκρη και ας ασχοληθούμε με την πιο ισορροπημένη πλευρά της διατροφής της.

Σίγουρα τις περισσότερες φορές η σιλουέτα της είναι αξιοζήλευτη, ακόμα και όταν έχει μερικά παραπάνω κιλά. Η ίδια έχει προσωπικό σεφ (αλίμονο), τη διάσημη Debbie Solomon που επιμελείται τα πιάτα της και προσπαθεί να την κρατάει σε φόρμα. Όσο γίνεται δηλαδή. Φυσικά, η γνωστή σεφ πέρασε πρώτα από τα απαραίτητα τεστ της Rihanna, φτιάχνοντας πιάτα που περιλάμβαναν κοτόπουλο με ρύζι, φασόλια, πιπεριές, αρνί και ζυμαρικά. Έτσι κατάφερε να πάρει μια θέση… στην κουζίνα της τραγουδίστριας.

Τι περιέχει όμως η βασική διατροφή της Riri; Πάμε να τσεκάρουμε…

Οι επιρροές από την κουζίνα της Καραϊβικής
Είναι ευρέως γνωστό ότι η Rihanna κατάγεται από τα νησιά Barbados, οπότε σε όλη της τη ζωή είχε μάθει να ακολουθεί τη διατροφή της Καραϊβικής που δεν αποχωρίζεται ακόμα και σήμερα. Η μαμά της έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές στη προσωπική σεφ της Rihanna για να κάνει τα πιάτα ακόμα πιο γευστικά και προσιτά στις προτιμήσεις της τραγουδίστριας. Ένα από τα αγαπημένα της πιάτα που έχει ρίζες από τον τόπο της, είναι το κοτόπουλο με κάρυ.

Τρώει ανάλογα με τη διάθεσή της
Η προσωπική της σεφ είχε δηλώσει στο παρελθόν πως με τους περισσότερους πελάτες κανονίζει το μενού από την Κυριακή και για τις επόμενες εφτά ημέρες. Με τη Riri όμως δεν ισχύει το ίδιο, καθώς η όμορφη τραγουδίστρια τρώει ανάλογα με τη διάθεσή της και σίγουρα δεν ξέρει τι θέλει να απολαύσει την επόμενη μέρα. Οπότε η σεφ είναι πάντα stand by για τις προτιμήσεις του “bad girl”.

Τα φαγητά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα της
Γενικά η Rihanna δεν το έχει πολύ με το μαγείρεμα και σίγουρα η κουζίνα είναι ένα μέρος του σπιτιού που δεν την αφορά. Οπότε από ότι καταλαβαίνεις τα τρόφιμα που υπάρχουν στο ψυγείο και στα ντουλάπια είναι μια “επιμέλεια” της σεφ της. Σίγουρα μέσα σε αυτά θα βρεις κάθε πηγή πρωτεΐνης που καταναλώνει καθημερινά η τραγουδίστρια, λαχανικά, ρύζι και ζυμαρικά που ενισχύει τη γεύση τους με διάφορους ζωμούς και μπαχαρικά, κάρυ και σπόρους κύμινου.


Η διατροφική συμβουλή που ακολουθεί
Η Rihanna προσπαθεί να τρώει φαγητά με πολλά θρεπτικά συστατικά που τη διατηρούν αδύνατη και ενισχύουν την υγεία της. Οκ, υπάρχουν στιγμές (αρκετές κιόλας) που υποκύπτει σε θερμιδοφόρα εδέσματα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν “σπαταλάει” τις θερμίδες της σε κάτι που της προσφέρει απλά γεύση ή σε κάτι που είναι πολύ λιπαρό, μόνο και μόνο επειδή πεινάει. Αυτό βέβαια και όπως σου προανέφερα δεν είναι ο κανόνας, καθώς η Riri είναι “mood eatrer”, δηλαδή οι διατροφικές της επιλογές κυμαίνονται ανάλογα με τη διάθεσή της.

Το μυστικό να διατηρείται σε φόρμα χωρίς να αποχωρίζεται το φαγητό
Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν θα θυμηθούμε την Rihanna να λέει: “Αυτήν την εβδομάδα ήμουν κάθε μέρα στο γυμναστήριο γιατί δεν είμαι πρόθυμη να αποχωριστώ το φαγητό και να στερηθώ τα γεύματα που μου αρέσουν. Σίγουρα όμως μπορώ να θυσιάσω μια ώρα από τον ελεύθερο χρόνο μου και να την περάσω στο γυμναστήριο, για να ισορροπήσω όλο αυτό”.

Αφού ολοκληρώσαμε το πρώτο part, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δεύτερο. Θα κάνουμε μια ανασκόπηση στα ημερήσια γεύματα της Rihanna, για να ξέρουμε κι εμείς τι ακριβώς τρώει μια τόσο διάσημη σταρ…

Πρωινό
Τέσσερα ασπράδια αυγών, 1 φέτα ψωμί του τοστ, ανανάς, μάνγκο, παπάγια και ένα ποτήρι νερό με λεμόνι.

Μεσημεριανό
Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε κάρυ και ρύζι basmati με μυρωδικά ή ψάρι με βραστές πατάτες και ψητά λαχανικά.

Βραδινό
Ψάρι με πράσινη σαλάτα ή διάφορα λαχανικά στον ατμό.

And More