Cameron Diaz: Τι τρώει και τι γυμναστική κάνει ο ξανθός άγγελος του Τσάρλι;

Ο ξανθός άγγελος του Τσάρλι είναι μία από τις ωραιότερες και πιο γυμνασμένες γυναίκες του Χόλυγουντ. Η Κάμερον Ντίαζ είναι πλέον 42 ετών και έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σώματα της showbiz. Θα έχεις δει άλλωστε τις σέξι εμφανίσεις της με μαγιό και πόσο καταπληκτικοί είναι οι κοιλιακοί και τα χέρια της! Πώς καταφέρνει να έχει αυτό το υπέροχο κορμί όλα αυτά τα χρόνια; Εδώ σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί αλλά και για τη διατροφή που κάνει.

Εύκολα και γρήγορα
Σύμφωνα πάντα με την ίδια, η γυμναστική που ακολουθεί, είναι γρήγορη και εύκολη. Δεν της αρέσει η σκληρή προπόνηση αλλά οι έξυπνες και σύντομες ασκήσεις που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα. Προπονείται με personal trainer από 1-2 ώρες, 4 φορές την εβδομάδα.

Οι ασκήσεις που κάνει στο γυμναστήριο
Η ίδια αποκαλύπτει τις ασκήσεις που κάνει: “Στο γυμναστήριο κάνω πέντε λεπτά διάδρομο με διαλείμματα, τρέχω για 30 δευτερόλεπτα με ταχύτητα 10 ή 12 mph και για 15 δευτερόλεπτα κάνω διάλειμμα. Στη συνέχεια, κάνω προβολές με βάρη, κάνω squats και πολλές φορές χρησιμοποιώ λάστιχα γυμναστικής. Χρησιμοποιώ βαράκια 4-6 κιλά αν θέλω να χτίσω μύες ή 2-3 κιλά αν θέλω απλά να τους διατηρήσω. Βέβαια, θα πρέπει να υπολογίσετε τις δικές σας ανάγκες και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Εγώ πάντα κάνω δύο σετ των 15 επαναλήψεων και συνολικά μου παίρνει 20-30 λεπτά.”


Ο σωστός τρόπος για να μην πονάνε οι αρθρώσεις

Όταν κάνει αερόβια γυμναστική, της αρέσει να τρέχει στο διάδρομο και να κάνει ελλειπτικό, ακόμη κι αν της απομένουν μόνο 10 ή 15 λεπτά. Έχει δηλώσει σε συνέντευξή της: “Δεν βλέπω την άσκηση σαν αγγαρεία. Το βλέπω σαν κάτι που πρέπει να κάνω.” Δίνοντας και μία συμβουλή ακόμα σε όσες από εμάς θαυμάζουν το σώμα της: “Για να καίτε τις ίδιες θερμίδες χωρίς να πονάνε οι αρθρώσεις σας, τρέξτε μικρότερη απόσταση πιο γρήγορα από ότι συνήθως. Εγώ για παράδειγμα τρέχω 1,5km όσο πιο γρήγορα μπορώ γιατί αν τρέξω μεγαλύτερη απόσταση, θα πονέσουν τα γόνατα και οι αρθρώσεις μου.”


Ενυδάτωση: Ο φίλος της επιδερμίδας και της σιλουέτας της

Ποιο είναι το μυστικό όμως της τόσο λαμπερής και νεανικής της επιδερμίδας; Πώς καταφέρνει να δείχνει τόσο υγιής και αδύνατη συγχρόνως; Η Κάμερον απαντά πως όλα αυτά είναι θέμα σωστής διατροφής και άφθονου νερού. Η ίδια αναφέρει: Κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο, γεμίζω ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό και το βάζω στο μπάνιο μου. Έτσι το πρώτο πράγμα που κάνω μετά το βούρτσισμα των δοντιών, είναι να πιω νερό. Γιατί ξέρω πως ενώ κοιμάμαι, χάνω αρκετή υγρασία από το σώμα μου. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενυδατωθούμε με το που ξυπνήσουμε!”


Μαγείρεψε το φαγητό μόνη σου!

Η Diaz ακολουθεί με συνέπεια και πολύ προσοχή σωστή διατροφή. Κυκλοφόρησε μάλιστα και βιβλίο, το Body Book, με συμβουλές για μια υγιεινή ζωή, τις οποίες έχει υιοθετήσει και η ίδια. Η όμορφη ηθοποιός προτείνει να μαγειρεύουμε μόνες μας το φαγητό μας, να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά ελαφρώς μαγειρεμένα και να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πλούσιο πρωινό. Η ίδια τρώει για πρωινό βρώμη, ασπράδια αυγών και λαχανικά ελαφρώς ψημένα (όπως μπρόκολο, kale, κολοκύθια) και καραμελωμένα κρεμμύδια με λίγη σος σόγιας.

Οι 2 αξεπέραστες αγάπες της Cameron
Λατρεύει το τυρί και τους υδατάνθρακες. “Μου αρέσει το τυρί. Το cheddar, το κατσικίσιο, η παρμεζάνα, το γκούντα, η φέτα, το ροκφορ, το κρεμώδες. Λατρεύω τα πάντα!” λέει ενώ συμπληρώνει για τους υδατάνθρακες: “Θέλω να είμαι πάντα σε ενέργεια και για αυτό τρώω υδατάνθρακες. Μου δίνουν την ενέργεια που χρειάζομαι για να κάνω τα πράγματα που αγαπώ.”



Άλλαξε τις συνήθειες σου σιγά-σιγά

Η αγαπημένη σταρ δίνει και κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να αποφεύγεις -κράτα τες σαν ευαγγέλιο! “Εάν είσαι αποφασισμένη να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, κάνε το σιγά-σιγά. Π.χ. αν πίνεις πέντε αναψυκτικά ημερησίως, περιορίσου στα δύο και θα δεις τη διαφορά. Στην πορεία κόψε τα εντελώς και θα δεις μεγαλύτερη διαφορά. Αντικατάστησέ τα με νερό και εκεί θα δεις τη πραγματική διαφορά” γράφει η Diaz στο βιβλίο της.

Το junk food είναι εχθρός μόνο όταν γίνεται συνέχεια!
Θυμήσου πως μια αμαρτία που και που δεν κάνει κακό. Ακόμα και η Cameron υποκύπτει σε ένα cheeseburger ή σε ένα burrito φασολιών όποτε νιώσει την ανάγκη. Αυτό που πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου για να βελτιώσεις και την εμφάνιση σου, σύμφωνα πάντα με την Cameron, είναι να κόψεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το αλάτι, τη ζάχαρη και οτιδήποτε παρασκευάζεται από άσπρο αλεύρι.


Η πειθαρχία, το κλειδί της επιτυχίας της

Το μυστικό της επιτυχίας της περιγράφεται με μία λέξη: Πειθαρχία! “Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα στη ζωή μου αν δεν ήμουν πειθαρχημένη. Είναι το κλειδί της επιτυχίας μου για όλα όσα έχω κατορθώσει μέχρι τώρα στη ζωή μου” αναφέρει η Cameron…

And More