Gwyneth Paltrow: Πόσο και τι γυμναστική κάνει; Ποια είναι η δίαιτα αποτοξίνωσης που ακολουθεί;

Κάθε φορά που εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί κόβει ανάσες. Είναι 42 ετών, μητέρα δύο παιδιών και παραμένει σέξι όπως τότε στην ταινία “View from the Top”. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, μας σύστησε το δικό της site διατροφής (ονόματι Goop), στο οποίο προτείνει συνταγές detox ενώ δίνει και τις δικές της συμβουλές αδυνατίσματος. Εμείς “εισβάλλαμε” στο site της Γκουίνεθ Πάλτροου και μάθαμε όχι μόνο τι διατροφή και τι γυμναστική κάνει αλλά όλα τα fitness μυστικά που τη διατηρούν τόσο αδύνατη! Μείνε εδώ λοιπόν και ανακάλυψέ τα ένα ένα…


Η φίλη της… η πρωτεϊνη!

Η Gwyneth είναι γνωστή οπαδός της υγιεινής διατροφής από πολύ παλιά. Πάντα επέλεγε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και έμενε μακριά από παχυντικά τρόφιμα. Προσέχει πολύ το πρόγραμμά της και φροντίζει πάντοτε να τρέφεται σωστά πριν και μετά τη γυμναστική της.

Τι περιλαμβάνει η μέρα της…

Το πρωί με το που θα ξυπνήσει η όμορφη σταρ μας θα πιει σίγουρα ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Το πρωινό της είναι πλούσιο και περιλαμβάνει smoothies από γάλα αμυγδάλου, blueberries και συμπληρώματα διατροφής. Μετά το γυμναστήριο πίνει ένα χυμό από kale και το μεσημέρι επιλέγει ένα κυρίως γεύμα χαμηλό σε υδατάνθρακες. Το βράδυ τώρα είναι λίγο πιο φειδωλή και επιλέγει μια σούπα με γαλοπούλα και kale (μπορεί να είναι νόστιμη, ποτέ δεν ξέρεις)!

Τα αγαπημένα της φαγητά
Φυσικά και έχει αγαπημένα φαγητά, μόνο που και αυτά είναι υγιεινά και πολύ θρεπτικά. Για παράδειγμα λατρεύει το ψητό κοτόπουλο με τα λαχανικά (ψητά και αυτά), τις σταφίδες, τα ωμά αμύγδαλα, το νερό καρύδας, το νερό με λεμόνι και τον χυμό από kale! Λάτρης του kale η Gwyneth, δεν το αποχωρίζεται ποτέ.

Η Gwyneth και η detox δίαιτα
Η καλή μας Gwyneth λοιπόν θέλησε να μας βάλει στον ίσιο δρόμο και να γίνουμε και εμείς υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής. Για αυτό λοιπόν έφτιαξε ένα site που ειδικεύεται σε θέματα detox και δίνει πολλές συνταγές και δίαιτες (που έχει δοκιμάσει και η ίδια) για να αποτοξινωθούμε και να καθαρίσουμε και εμείς λιγάκι τον οργανισμό μας. Μάθε λοιπόν τι περιλαμβάνει η δίαιτα detox της Gwyneth…


Απλή αλλά σκληρή η δίαιτα!

Λιγάκι αυστηρή αλλά αποτελεσματική η δίαιτα της χολυγουντιανής σταρ αφού πρέπει να μείνεις μακριά από όλα τα αγαπημένα σου τρόφιμα και ποτά. Συγκεκριμένα πρέπει να πεις όχι σε αλκοόλ, καφεΐνη, ζάχαρη, σόγια, γλουτένη, καλαμπόκι, γαλακτοκομικά, πατάτες (οποιουδήποτε χρώματος), ντομάτες και μελιτζάνες. Πρέπει να πίνεις άφθονο νερό (ακόμα και ζεστό το πρωί) και να κάνεις σάουνα (ok αυτό δεν είναι υποχρεωτικό) για να ιδρώνεις και να αποβάλλονται όλες οι τοξίνες.

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα
Όταν ξυπνάς: Νερό με λεμόνι
Πρωινό: Smoothie με kale, πικραλίδα, λεμόνι, αχλάδι και αγγούρι
Μεσημεριανό: Σούπα με κολοκύθα, τζίντζερ, κόλιανδρο, κρεμμύδι, κύμινο, λάδι καρύδας και ζωμό κοτόπουλου
Σνακ: Κέικ ρυζιού με βούτυρο αμυγδάλου
Βραδινό: Σαλάτα με κοτόπουλο, μαρούλι, κόλιανδρο, βασιλικό, πίκλες, καρότο, αγγούρι και λάιμ

Τι γυμναστική κάνει
Για να διατηρεί αυτή τη λιγερόκορμη σιλουέτα, κάνει αρκετή γυμναστική την ημέρα. Ασκείται 4-5 φορές την εβδομάδα από 1,5-2 ώρες και κάνει πολλές ασκήσεις αερόβιες. Μαζί με την personal trainer της, τη γνωστή Tracy Anderson, κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για τα χέρια, με λάστιχο και ασκήσεις χωρίς αντίσταση. Η Gwyneth χρησιμοποιεί βαράκια μέχρι 3 κιλά γιατί πιστεύει ότι το παραπάνω βάρος θα κάνει τα χέρια της πιο μυώδη και δεν της αρέσει αυτή η εικόνα.

Τραμπολίνο και yoga

Η γοητευτική ηθοποιός για να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς κάνει επίσης τραμπολίνο από 20 λεπτά. Κάποιες μέρες κάνει pilates και yoga από 90 λεπτά και λατρεύει το aerobic που συνδυάζεται με το χορό. Επίσης της αρέσει πολύ το τρέξιμο, μπορεί μάλιστα να τρέξει 1 μίλι (1,6 km) τη φορά.

“Ο λόγος που μπορώ να φορώ μπικίνι παρόλο που είμαι 42 και έχω δύο παιδιά είναι επειδή γυμνάζομαι συνέχεια. Δεν είναι τύχη, δεν είναι σκόνη από κάποια νεράιδα ούτε είναι καλά γονίδια. Είναι επειδή πεθαίνω στη γυμναστική μια μισή ώρα πέντε φορές την εβδομάδα… Αλλά το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Παίρνω ό,τι ακριβώς δίνω. Και αυτό προσπαθώ να το κάνω σε όλους τους τομείς της ζωής μου” – Gwyneth Paltrow

And More